JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana myytiin kaikkiaan 41,3 miljoonaa tablettitietokonetta. ABI researchin lukujan mukaan Samsung ohittaa pian Applen suurimpana tablettivalmistajana. Tab menee ohi iPadin.

Tablettien markkina on hyvin tiukasti Applen ja Samsungin hallussa. Apple myi tammi-maaliskuussa 16,4 miljoonaa iPadia. Samsung puolestaan sai kaupaksi 13 miljoonaa Tabia. Yhteenlaskettu markkinaosuus oli 71 prosenttia.

Todellinen uutinen näkyy yhtiöiden markkinaosuuden kehitystä kuvaavista luvuista. Viimeisen vuoden aikana Applen iPadin markkinaosuus on laksenut hieman yli 10 prosenttia. Samaan aikaan Samsung on nostanut markkinaosuuttaan 10,8 prosenttiyksiköllä.

Kahden suuren jälkeen Asus tulee kolmantena 2,1 miljoonalla myydyllä tabletillaan. Asuksen laitteista useat perustuvat Androidiin, joiden osuus tablettimarkkinoista on 56,3 prosenttia.

Windows 8- ja Windows RT-tablettien yhteenlaskettu osuus markkinoista oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4,1 prosenttia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template