JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tanskalainen Telecare Service tulee Suomen markkinoille. Yritys ostaa Optiman toiminnot Suomessa ja kasvaa samalla Pohjoismaiden suurimmaksi matkapuhelinten ja tablettien korjauspalveluja tarjoavaksi yritykseksi.

Telecare ostaa myös norjalaisen Deltaservicen. Laajentumisten myötä yhtiö liikevaihto kasvaa vuositasolla noin 675 miljoonaan Tanskan kruunuu ja sillä on noin 450 työntekijää.

Telecare Servicen orgaaninen kasvu oli vahvaa vuonna 2013, ja se on jatkunut kuluvana vuonna. Samalla yhtiö aloitti myös neuvottelut yhdistymisestä norjalaisen Deltaservicen ja suomalaisen Optiman kanssa. Yhdistymisen tavoitteena on palvella kansainvälisiä asiakkaita Pohjoismaissa. Näitä ovat esimerkiksi Samsung, Apple, Telia, 3, TDC ja Gigantti. Neuvottelut johtivat yhidstymisopimukseen viime viikolla. Kummankin yrityskaupan odotetaan toteutuvan toukokuun loppuun mennessä.

Deltaservice on suurin matkapuhelimien korjauspalvelujen tarjoaja Pohjoismaissa ja markkinajohtaja Norjassa ja Ruotsissa. Sillä on palvelukeskukset Kongsbergissä ja Drammenissa Norjassa sekä Malmössä ja Kalmarissa Ruotsissa. Optima on markkinajohtaja Suomessa, ja sillä on keskitetty palvelukeskus Helsingissä. Telecarella on palvelukeskukset Esbjergissä Tanskassa ja Ljungbyssä Ruotsissa.

Telecaren mukaan fuusio tuo merkittäviä etuja esimerkiksi logistiikassa, hallinnossa ja it-palveluissa. Yhtiö ei ole vielä kertonut, onko kaupoilla vaikutuksia esimerkiksi Optiman henkilöstömäärään.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template