JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkäsäteilystä on puhuttu paljon ja tutkimustuloksien on tulkittu tukevan monia eri käsityksiä. Mutta voisiko älypuhelin aiheuttaa allergiaa? Amerikkalais-tanskalaisen tutkijaryhmän mukaan älypuhelimen metallit voivat aiheuttaa iso-oireita herkissä ihmisissä.

Vaikka niistä yritetään päästä eroon valmistuksessa, monet puhelimet sisältävät allergisoivia metalleja kuten nikkeliä ja kromia.

Nikkeliherkkyys on yleistä lapsilla ja tutkimuksen mukaan matkapuhelin lisää nikkeliherkkyyden yleisyyttä. Naisissa nikkelille herkkiä on tutkimusten mukaan 17 prosenttia ja miehissä kolme prosenttia.

Kovin yleistä allergisten reaktioiden saaminen kännyköistä ei ole. Vuodesta 2000 asti käynnissä olleessa tutkimuksessa on löydetty 37 tapausta. Toisaalta tapauksia löytyy koko ajan lisää, koska kännykkäpenetraatio kasvaa. Löydetyistä allergisista reaktioista lähes puolet eli yli 40 prosenttia oli alle 18-vuotiailla.

Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua täällä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template