JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkäsäteilystä on puhuttu paljon ja tutkimustuloksien on tulkittu tukevan monia eri käsityksiä. Mutta voisiko älypuhelin aiheuttaa allergiaa? Amerikkalais-tanskalaisen tutkijaryhmän mukaan älypuhelimen metallit voivat aiheuttaa iso-oireita herkissä ihmisissä.

Vaikka niistä yritetään päästä eroon valmistuksessa, monet puhelimet sisältävät allergisoivia metalleja kuten nikkeliä ja kromia.

Nikkeliherkkyys on yleistä lapsilla ja tutkimuksen mukaan matkapuhelin lisää nikkeliherkkyyden yleisyyttä. Naisissa nikkelille herkkiä on tutkimusten mukaan 17 prosenttia ja miehissä kolme prosenttia.

Kovin yleistä allergisten reaktioiden saaminen kännyköistä ei ole. Vuodesta 2000 asti käynnissä olleessa tutkimuksessa on löydetty 37 tapausta. Toisaalta tapauksia löytyy koko ajan lisää, koska kännykkäpenetraatio kasvaa. Löydetyistä allergisista reaktioista lähes puolet eli yli 40 prosenttia oli alle 18-vuotiailla.

Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua täällä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template