JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkäsäteilystä on puhuttu paljon ja tutkimustuloksien on tulkittu tukevan monia eri käsityksiä. Mutta voisiko älypuhelin aiheuttaa allergiaa? Amerikkalais-tanskalaisen tutkijaryhmän mukaan älypuhelimen metallit voivat aiheuttaa iso-oireita herkissä ihmisissä.

Vaikka niistä yritetään päästä eroon valmistuksessa, monet puhelimet sisältävät allergisoivia metalleja kuten nikkeliä ja kromia.

Nikkeliherkkyys on yleistä lapsilla ja tutkimuksen mukaan matkapuhelin lisää nikkeliherkkyyden yleisyyttä. Naisissa nikkelille herkkiä on tutkimusten mukaan 17 prosenttia ja miehissä kolme prosenttia.

Kovin yleistä allergisten reaktioiden saaminen kännyköistä ei ole. Vuodesta 2000 asti käynnissä olleessa tutkimuksessa on löydetty 37 tapausta. Toisaalta tapauksia löytyy koko ajan lisää, koska kännykkäpenetraatio kasvaa. Löydetyistä allergisista reaktioista lähes puolet eli yli 40 prosenttia oli alle 18-vuotiailla.

Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua täällä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template