JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google on joutunut kutsumaan takaisin 440 tuhatta Nest labsin savuntunnistinta. Nyt on käynyt ilmi, että varoitin voidaan sammuttaa vahingossa käden heilautuksella.

Google osti tammikuussa älytermostaatista tunnetun Nest Labsin huikealla 3,2 miljardin dollarin käteiskaupalla. Kauppa nähtiin Googlen pyrkimyksenä tulla mukaan nopeasti kasvaville kotiautomaation markkinoille.

Vika Nestin savu- ja häkävaroittimessa havaittiin viime kuussa yrityksen omissa laboratoriotesteissä. Laitteissa on Nest Wave -toiminta, jolla varoitin voidaan hiljentaa käden heilautuksella.

Laboratoriossa selvisi, että varoitin voidaan sammuttaa myös vahingossa, mikäli joku heilauttaa kättään varoittimen läheisyydessä. Tällöin varoitin ei toimisi tulipalon sattuessa.

Takaisinkutsu ei kaikilla tarkoita laitteen fyysistä rahtaamista huoltoon. Mikäli varoitin on kytketty nettiin, siihen voidaan ladata ohjelmistopäivitys joka poistaa Nest Wave -toiminnon.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template