JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AMD on esitellyt kannettaviin tietokoneisiin prosessorin, joka haastaa vakavasti jopa Intelin uudet Core i7-suorittimet. Uusissa Kaveri-koodinimellä kehityissä APU-prosessoreissa on parhaimmillaan 12 suoritinydintä.

AMD uskoo uutuuksiinsa niin vankasti, että on antanut joillekin uusille A-sarjan APU-prosessoreilleen brändimerkinnän FX. Sillä AMD on merkinnyt pelaajille ja muille harrastajille tarkoitettuja tehoprosessoreita.

Tehoa uusissa suorittimissa onkin. Enimmillään piireillä on 12 ydintä. FX-7600P-sirulla on neljä perusydintä ja kahdeksan grafiikkaydintä. Kellotaajuus yltää 2,7 gigahertsiin ja Max Turbo -moodissa kello kiihtyy 3,6 gigahertsiin.

Skaalan toisessa päässä A6 PRO-7050B -prosessorilla on viisi ydintä (2 CPU + 3 GPU). Sekin operoi perustilasssa 2,2 gigahertsin kellolla. Kaikki uutuudet hyödyntävät DDR3-muisteja.

AMD antaa yhä tasoitusta Intelille prosessitekniikassa. Kaveri-suorittimet valmistetaan 28 nanometrin prosessissa, kun Intel Haswell-luokan piirit tehdään jo 22 nanometrin viivanleveydellä. Ja Intel on pian siirtymässä 14 nanometriin Broadwell-sirujen myötä. AMD:n kannalta asetelma on hieman epäreilu.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2