JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AMD on esitellyt kannettaviin tietokoneisiin prosessorin, joka haastaa vakavasti jopa Intelin uudet Core i7-suorittimet. Uusissa Kaveri-koodinimellä kehityissä APU-prosessoreissa on parhaimmillaan 12 suoritinydintä.

AMD uskoo uutuuksiinsa niin vankasti, että on antanut joillekin uusille A-sarjan APU-prosessoreilleen brändimerkinnän FX. Sillä AMD on merkinnyt pelaajille ja muille harrastajille tarkoitettuja tehoprosessoreita.

Tehoa uusissa suorittimissa onkin. Enimmillään piireillä on 12 ydintä. FX-7600P-sirulla on neljä perusydintä ja kahdeksan grafiikkaydintä. Kellotaajuus yltää 2,7 gigahertsiin ja Max Turbo -moodissa kello kiihtyy 3,6 gigahertsiin.

Skaalan toisessa päässä A6 PRO-7050B -prosessorilla on viisi ydintä (2 CPU + 3 GPU). Sekin operoi perustilasssa 2,2 gigahertsin kellolla. Kaikki uutuudet hyödyntävät DDR3-muisteja.

AMD antaa yhä tasoitusta Intelille prosessitekniikassa. Kaveri-suorittimet valmistetaan 28 nanometrin prosessissa, kun Intel Haswell-luokan piirit tehdään jo 22 nanometrin viivanleveydellä. Ja Intel on pian siirtymässä 14 nanometriin Broadwell-sirujen myötä. AMD:n kannalta asetelma on hieman epäreilu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template