JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyälypuhelimet ovat useiden, joskus jopa yli 10 anturin datakeskuksia. Näiden mems-pohjaisten anturien markkinat ovat kovassa kasvussa. Yole Developpement ennustaa kännyköiden mems-piirien myynnin yli kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

Viime vuonna kännyköihin myytiin mems-komponentteja 2,85 miljardilla dollarilla eli noin 2,1 miljardilla eurolla. Vuonna 2019 piirejä myydään jo yli kuudella miljardilla dollarilla eli 4,4 miljardilla eurolla.

Rahassa mitattuna markkina kasvaa siis 14 prosenttia vuodessa. Volyymeissä mitattuna kasvu on paljon nopeampaa, sillä viime vuonna kännyköihin myytiin kaikkiaan 5,8 miljoonaa mems-komponenttia. Vuonna 2019 lukema on kasvanut jo 17,5 miljardiin.

Viime vuonna älypuhelimien ja tablettien selvä markkinajohtaja oli STMicroelectronics. Knowles Acoustics, Bosch ja Invensense kasvattivat tosin kaikki omia myyntimääriään. Knowles suunnitteli kaksi mems-mikrofoniaan Applen iPhone 5S- ja 5C-malleihin, millä se lisäsi omaa markkinaosuuttaan.

Neljä suurinta kännyköiden mems-piirien valmistajaa pitää hallussaan yli 50 prosenttia koko markkinoista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template