JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Analog Devices on esitellyt Blackfin-perheeseen uudet DSP-prosessorit, jotka tuovat melkoisesti laskentatehoa pienellä tehonkulutuksella. BF70x-sarja tuo 800 miljoonaa MAC-operaatiota sekunnissa teollisuuden sovelluksiin alle sadan milliwatin tehonkulutuksella.

ADI:n mukaan uutuuspiirit tuovat kaksinkertaisen suorituskyvyn samalla virralla kilpaileviin signaaliprosessoreihin verrattuna. Kyse on kahdeksannen polven Blackfin-siruista.

Uutuuspiireillä on sisäistä SRAM-muistia on parhaimmillaan yhden megatavun verran. Tämä tarkoittaa, että useimmissa sovelluksissa pärjätään ilman ulkoista muistia. Mikäli sille on tarvetta, on piireillä myös optiona DDR-liitäntä.

ADI:n mukaan piiri on tarkoitettu esimerkiksi teollisuuden konenäkösovelluksiin, älykkäisiin valaistusjärjestelmiin, viivakoodin lukulaitteisiin sekä kannettaviin laitteisiin ja autojen viihdejärjestelmiin.

Piireille on lisäksi integroitu salauspiiri, joten se sopii erilaisiin biometrisiin laitteisiin. Volyymeissä prosessori maksaa alle nejä dollaria kappale.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template