JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan puolijohteiden myynti kasvaa tänä vuonna 336 miljardiin dollariin eli noin 24,7 miljardiin euroon. Uusi ennätyslukema on 6,7 prosenttia viimevuotista suurempi.

Samalla kasvu tulee olemaan ripeämpää kuin aiemmin arvioitiin. Gartnerin aiemmassa ennusteessa kasvuksi povattiin 5,4 prosenttia. Toisen neljänneksen kasvuvauhti on ylittänyt selvästi aiemmat ennusteet, tutkimuslaitos selittää uusia lukuja.

Gartnerin tutkimusjohtaja Bryan Lewisin mukaan puolijohdekasvu tapahtuu tänä vuonna laajalti eri sektoreilla. - DRAM vetää kehitystä 18,8 prosentin kasvullaan, mutta hyvin menee myös analogiapiireissä, FPGA- ja ASIC-siruissa sekä anturipiireissä.

DRAM-piireissä kasvulukemat riippuvat paljolti sirujen keskihintojen kehityksestä ja Gartnerin mukaan hintataso säilyy hyvänä koko vuoden. Vaikka perus-PC:n myynti laskeekin, tablettien ja älypuhelimien myynti pitää DRAM-kysynnän korkeana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template