JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan puolijohteiden myynti kasvaa tänä vuonna 336 miljardiin dollariin eli noin 24,7 miljardiin euroon. Uusi ennätyslukema on 6,7 prosenttia viimevuotista suurempi.

Samalla kasvu tulee olemaan ripeämpää kuin aiemmin arvioitiin. Gartnerin aiemmassa ennusteessa kasvuksi povattiin 5,4 prosenttia. Toisen neljänneksen kasvuvauhti on ylittänyt selvästi aiemmat ennusteet, tutkimuslaitos selittää uusia lukuja.

Gartnerin tutkimusjohtaja Bryan Lewisin mukaan puolijohdekasvu tapahtuu tänä vuonna laajalti eri sektoreilla. - DRAM vetää kehitystä 18,8 prosentin kasvullaan, mutta hyvin menee myös analogiapiireissä, FPGA- ja ASIC-siruissa sekä anturipiireissä.

DRAM-piireissä kasvulukemat riippuvat paljolti sirujen keskihintojen kehityksestä ja Gartnerin mukaan hintataso säilyy hyvänä koko vuoden. Vaikka perus-PC:n myynti laskeekin, tablettien ja älypuhelimien myynti pitää DRAM-kysynnän korkeana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template