JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kosketusnäyttö perustuu karkeasti ottaen läpinäkyviin, sähköä johtaviin oksidikalvoihin. Näytön laatu riippuu suoraan siitä, kuinka puhdas kalvon rakenne on. Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkijat ovat kehittäneet simulointitekniikan, jolla valmistajat voivat parantaa TCO-kerrosten (transparent conducting oxide) ominaisuuksia.

Fraunhoferin materiaalien mekaniikkaa tutkivassa IWM-yksikössä Freiburgissa tutkijat kehittivät käytännöllisen ja tehokkaan tavan simuloida TCO-ominaisuuksia. Atomirakenteita kuvaavat mallit ovat hyvin realistisia ja osaavat ottaa huomioon kaikki mahdolliset atomitason virheet.

Simulaatio on tarkka riippumatta siitä, onko kyseessä amorfinen eli atomijärjestykseltään sekalainen vai kiteinen eli hyvin järjestäytynyt rakenne. Simulointi paljastaa, kuinka hyvin elektronit liikkuvat TCO-kerroksessa.

Sähkönjohtavuuden lisäksi simulointi kertoo, kuinka hyvin valo läpäisee TCO-kerrosta. Tämä on tärkeää paitsi kosketusnäyttöjen ruuduilla myöskin aurinkokennoissa, joissa on tärkeää saada mahdollisimman paljon valoa tulemaan rakenteen läpi.

Tulosten perusteella tutkijat kertovat, että virheettömimmät kerrokset muodotuvat sinkki-, tina- ja happiatomeista. Muilla atomeilla - erityisesti vety - on taipumus aiheuttaa virheitä rakenteeseen, mikä heikentää sekä sähkönjohtavuutta että läpinäkyvyyttä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template