JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ilmaisia sovelluksia on kiva kokeilla. Niitä löytyy joka lähtöön peleistä pseudohyödyllisiin virityksiin. Saksalaistutkijoiden mukaan ilmaissovellusten tietoturva on kuitenkin niin heikko, etteivät ne sovi työpuhelimiin.

Tähän päätyivät saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkijat tutkittuaan 4600 iPhone-puhelimiin jaossa olevaa ilmaista sovellusta. Tulosten mukaan 60 prosenttia ilmaisista sovelluksista on sellaisia, ettei niitä kannata kriittisiä tietoja sisältäviin työpuhelimiin asentaa.

Tutkituista sovelluksista neljäsosa sisälsi kriittisiä turva-aukkoja. Joka viides sovellus lähetti puhelimen dataa yrityksille, joilla ei ollut mitään tekemistä itse sovelluksen toiminnan kanssa.

Fraunhoferin tutkijoiden mukaan monessa ilmaissovelluksessa ei näytetä kiinnittäneen mitään huomiota tietoturvaan. Testissä oli nyt iOS-sovelluksia, mutta Android-sovellusten kohdalla tilanne on vähintään yhtä vaarallinen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template