JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ilmaisia sovelluksia on kiva kokeilla. Niitä löytyy joka lähtöön peleistä pseudohyödyllisiin virityksiin. Saksalaistutkijoiden mukaan ilmaissovellusten tietoturva on kuitenkin niin heikko, etteivät ne sovi työpuhelimiin.

Tähän päätyivät saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkijat tutkittuaan 4600 iPhone-puhelimiin jaossa olevaa ilmaista sovellusta. Tulosten mukaan 60 prosenttia ilmaisista sovelluksista on sellaisia, ettei niitä kannata kriittisiä tietoja sisältäviin työpuhelimiin asentaa.

Tutkituista sovelluksista neljäsosa sisälsi kriittisiä turva-aukkoja. Joka viides sovellus lähetti puhelimen dataa yrityksille, joilla ei ollut mitään tekemistä itse sovelluksen toiminnan kanssa.

Fraunhoferin tutkijoiden mukaan monessa ilmaissovelluksessa ei näytetä kiinnittäneen mitään huomiota tietoturvaan. Testissä oli nyt iOS-sovelluksia, mutta Android-sovellusten kohdalla tilanne on vähintään yhtä vaarallinen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template