JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oletko joskus ajatellut, että tämän ja tuon laitteen saaminen suoraan verkkoon voisi olla kätevää ja hyödyllistä. No, saksalaisen Seggerin tekniikalla se onnistuu. Jos laitteessa vain on USB-liitäntä. Segger on esitellyt käyttövalmiin ”USB-to-Internet” -ratkaisun. Sen avulla kehittäjät voivat liittää periaatteessa minkä tahansa USB-väylällä varustetun laitteen nettiin.

Liitettyjen laitteiden toiminnallisuus vastaa muiden paikallisverkossa olevien laitteiden mahdollisuuksia.

Tarvitaan vain sopiva sovelluspalvelin USB-laitteessa ja periaatteessa millä tahansa internetpalvelulla päästään kiinni. Segger demoaa jo webbiyhteyksiä, telnet-yhteyttä ja FTP-tiedonsiirtoa.

Ratkaisu perustuu Microsoftin kehittämään USB-protokollaan RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification). Se lisää USB-väylän päälle eräänlaisen virtuaalisen ethernet-linkin, jota uudemmat Windows-käyttöjärjestelmät ymmärtävät.

Isäntälaite voidaan ohjelmoida päästämään USB-liitetty laite LAN-verkkoon tai nettiin. Tekniikkaa voidaan hyödyntää oikeastaan missä tahansa USB-laitteessa, jonka tarvitsee konfiguroida, hakea, lähettää tai visualisoida dataa verkon yli. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tulostimet, yksinkertaiset mittarit, testaukset mittapäätteet ja mobiiliverkkoon kytkeytyvät mokkulat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template