JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oletko joskus ajatellut, että tämän ja tuon laitteen saaminen suoraan verkkoon voisi olla kätevää ja hyödyllistä. No, saksalaisen Seggerin tekniikalla se onnistuu. Jos laitteessa vain on USB-liitäntä. Segger on esitellyt käyttövalmiin ”USB-to-Internet” -ratkaisun. Sen avulla kehittäjät voivat liittää periaatteessa minkä tahansa USB-väylällä varustetun laitteen nettiin.

Liitettyjen laitteiden toiminnallisuus vastaa muiden paikallisverkossa olevien laitteiden mahdollisuuksia.

Tarvitaan vain sopiva sovelluspalvelin USB-laitteessa ja periaatteessa millä tahansa internetpalvelulla päästään kiinni. Segger demoaa jo webbiyhteyksiä, telnet-yhteyttä ja FTP-tiedonsiirtoa.

Ratkaisu perustuu Microsoftin kehittämään USB-protokollaan RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification). Se lisää USB-väylän päälle eräänlaisen virtuaalisen ethernet-linkin, jota uudemmat Windows-käyttöjärjestelmät ymmärtävät.

Isäntälaite voidaan ohjelmoida päästämään USB-liitetty laite LAN-verkkoon tai nettiin. Tekniikkaa voidaan hyödyntää oikeastaan missä tahansa USB-laitteessa, jonka tarvitsee konfiguroida, hakea, lähettää tai visualisoida dataa verkon yli. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tulostimet, yksinkertaiset mittarit, testaukset mittapäätteet ja mobiiliverkkoon kytkeytyvät mokkulat.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template