JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oletko joskus ajatellut, että tämän ja tuon laitteen saaminen suoraan verkkoon voisi olla kätevää ja hyödyllistä. No, saksalaisen Seggerin tekniikalla se onnistuu. Jos laitteessa vain on USB-liitäntä. Segger on esitellyt käyttövalmiin ”USB-to-Internet” -ratkaisun. Sen avulla kehittäjät voivat liittää periaatteessa minkä tahansa USB-väylällä varustetun laitteen nettiin.

Liitettyjen laitteiden toiminnallisuus vastaa muiden paikallisverkossa olevien laitteiden mahdollisuuksia.

Tarvitaan vain sopiva sovelluspalvelin USB-laitteessa ja periaatteessa millä tahansa internetpalvelulla päästään kiinni. Segger demoaa jo webbiyhteyksiä, telnet-yhteyttä ja FTP-tiedonsiirtoa.

Ratkaisu perustuu Microsoftin kehittämään USB-protokollaan RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification). Se lisää USB-väylän päälle eräänlaisen virtuaalisen ethernet-linkin, jota uudemmat Windows-käyttöjärjestelmät ymmärtävät.

Isäntälaite voidaan ohjelmoida päästämään USB-liitetty laite LAN-verkkoon tai nettiin. Tekniikkaa voidaan hyödyntää oikeastaan missä tahansa USB-laitteessa, jonka tarvitsee konfiguroida, hakea, lähettää tai visualisoida dataa verkon yli. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tulostimet, yksinkertaiset mittarit, testaukset mittapäätteet ja mobiiliverkkoon kytkeytyvät mokkulat.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template