JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet on alue, joka on edelleen hieman hämärä, mutta josta jokainen yritys haluaa osansa. Se myös avaa mahdollisuuksia aivan uusille yrittäjille. Gartner ennustaa, että puolet IoT-ratkaisuista tulee uusista startupeista vuoteen 2017 mennessä.

Ennuste tarkoittaa samalla, etteivät vakiintuneet teknologiayritykset tai kulutuselektroniikkaa valmistavat firmat pääse nauttimaan kaikesta IoT-kasvusta. Monenlaisia niche-ratkaisuja tulee yksityisiltä rakentelijoilta.

Erityisesti Yhdysvalloissa on käynnistynyt vahva Maker-liike, jonka käynnistäjänä pidetään TechShopin pääjohtajaa Mark Hatchia. Hänen johdollaan Yhdysvaltoihin on perustettu satoja valmistuspajoja, jossa rakentelijat pääsevät käyttämään ammattitason työkaluja ideoita konkretisoidakseen.

Rakentelijat pystyvät luomaan menestyviä tuotteita, koska nykyään on tarjolla edullisia korttialustoja, ilmaisia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja työkaluja sekä esimerkiksi 3D-tulostimia. Hyvä esimerkki on Broadcomin WICED-kehityslaite mems-antureineen.

Vakiintuneiden yritysten ongelma on Gartnerin mukaan niiden hidasliikkeisyys. Tuotekehitysprojektit ovat liian kustannustietoisia, joten vain suurivolyymisimmät IoT-hankkeet kiinnostavat. Siksi rakentelijat voivat saavuttaa suuriakin kaupallisia menestyksiä keksimällä ratkaisuja, joita isot yritykset eivät edes näe.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2