JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet on alue, joka on edelleen hieman hämärä, mutta josta jokainen yritys haluaa osansa. Se myös avaa mahdollisuuksia aivan uusille yrittäjille. Gartner ennustaa, että puolet IoT-ratkaisuista tulee uusista startupeista vuoteen 2017 mennessä.

Ennuste tarkoittaa samalla, etteivät vakiintuneet teknologiayritykset tai kulutuselektroniikkaa valmistavat firmat pääse nauttimaan kaikesta IoT-kasvusta. Monenlaisia niche-ratkaisuja tulee yksityisiltä rakentelijoilta.

Erityisesti Yhdysvalloissa on käynnistynyt vahva Maker-liike, jonka käynnistäjänä pidetään TechShopin pääjohtajaa Mark Hatchia. Hänen johdollaan Yhdysvaltoihin on perustettu satoja valmistuspajoja, jossa rakentelijat pääsevät käyttämään ammattitason työkaluja ideoita konkretisoidakseen.

Rakentelijat pystyvät luomaan menestyviä tuotteita, koska nykyään on tarjolla edullisia korttialustoja, ilmaisia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja työkaluja sekä esimerkiksi 3D-tulostimia. Hyvä esimerkki on Broadcomin WICED-kehityslaite mems-antureineen.

Vakiintuneiden yritysten ongelma on Gartnerin mukaan niiden hidasliikkeisyys. Tuotekehitysprojektit ovat liian kustannustietoisia, joten vain suurivolyymisimmät IoT-hankkeet kiinnostavat. Siksi rakentelijat voivat saavuttaa suuriakin kaupallisia menestyksiä keksimällä ratkaisuja, joita isot yritykset eivät edes näe.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template