JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet on alue, joka on edelleen hieman hämärä, mutta josta jokainen yritys haluaa osansa. Se myös avaa mahdollisuuksia aivan uusille yrittäjille. Gartner ennustaa, että puolet IoT-ratkaisuista tulee uusista startupeista vuoteen 2017 mennessä.

Ennuste tarkoittaa samalla, etteivät vakiintuneet teknologiayritykset tai kulutuselektroniikkaa valmistavat firmat pääse nauttimaan kaikesta IoT-kasvusta. Monenlaisia niche-ratkaisuja tulee yksityisiltä rakentelijoilta.

Erityisesti Yhdysvalloissa on käynnistynyt vahva Maker-liike, jonka käynnistäjänä pidetään TechShopin pääjohtajaa Mark Hatchia. Hänen johdollaan Yhdysvaltoihin on perustettu satoja valmistuspajoja, jossa rakentelijat pääsevät käyttämään ammattitason työkaluja ideoita konkretisoidakseen.

Rakentelijat pystyvät luomaan menestyviä tuotteita, koska nykyään on tarjolla edullisia korttialustoja, ilmaisia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja työkaluja sekä esimerkiksi 3D-tulostimia. Hyvä esimerkki on Broadcomin WICED-kehityslaite mems-antureineen.

Vakiintuneiden yritysten ongelma on Gartnerin mukaan niiden hidasliikkeisyys. Tuotekehitysprojektit ovat liian kustannustietoisia, joten vain suurivolyymisimmät IoT-hankkeet kiinnostavat. Siksi rakentelijat voivat saavuttaa suuriakin kaupallisia menestyksiä keksimällä ratkaisuja, joita isot yritykset eivät edes näe.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template