JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet on alue, joka on edelleen hieman hämärä, mutta josta jokainen yritys haluaa osansa. Se myös avaa mahdollisuuksia aivan uusille yrittäjille. Gartner ennustaa, että puolet IoT-ratkaisuista tulee uusista startupeista vuoteen 2017 mennessä.

Ennuste tarkoittaa samalla, etteivät vakiintuneet teknologiayritykset tai kulutuselektroniikkaa valmistavat firmat pääse nauttimaan kaikesta IoT-kasvusta. Monenlaisia niche-ratkaisuja tulee yksityisiltä rakentelijoilta.

Erityisesti Yhdysvalloissa on käynnistynyt vahva Maker-liike, jonka käynnistäjänä pidetään TechShopin pääjohtajaa Mark Hatchia. Hänen johdollaan Yhdysvaltoihin on perustettu satoja valmistuspajoja, jossa rakentelijat pääsevät käyttämään ammattitason työkaluja ideoita konkretisoidakseen.

Rakentelijat pystyvät luomaan menestyviä tuotteita, koska nykyään on tarjolla edullisia korttialustoja, ilmaisia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja työkaluja sekä esimerkiksi 3D-tulostimia. Hyvä esimerkki on Broadcomin WICED-kehityslaite mems-antureineen.

Vakiintuneiden yritysten ongelma on Gartnerin mukaan niiden hidasliikkeisyys. Tuotekehitysprojektit ovat liian kustannustietoisia, joten vain suurivolyymisimmät IoT-hankkeet kiinnostavat. Siksi rakentelijat voivat saavuttaa suuriakin kaupallisia menestyksiä keksimällä ratkaisuja, joita isot yritykset eivät edes näe.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template