JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Automaattiset autot ovat ehdottomasti tulevaisuutta, mutta kuinka hyvin anturi- ja muu teknologia voi autoa kuljettaa. Aika hyvin, mikäli Audin testeihin on luottaminen. Yhtiön RS7-malli kiihdytti viikonloppuna Hochenheimin radalla Saksassa 225 kilometrin vauhtiin ilman kuljettajaa.

RS7:ssa on 560 hevosvoiman moottori, josta otettiin suorilla täysi teho irti. Mutkaa lähestyttäessä anton anturit tunnistavat sen sijainnin radalla erittäin tarkasti ja erittäin nopeasti, joten auto osaa kääntää mutkaan optimaalisella linjalla ilman, että jarrut lukkiutuisivat tai pyörät sutisivat.

Anturijärjestelmän tukena RS7:ssa on erittäin tarkkaa gps-paikannus, joka määrittää auton sijainnin jopa yhden sentin tarkkuudella. Paikkatietä syötettiin autoon wlanin välityksellä. Auto on tietysti varustettu 3d-kameroilla joka suuntaan, joten se tietää sijaintinsa ja vauhtinsa aina millimetrintarkasti.

Audin mukaan testissä ja koko projektissa ei ole kyse vain kehittäjien hupailussa. Kilparadalla nähdään, miten hyvin automaattinen auto reagoi erilaisiin tilanteisiin kovissa nopeuksissa. Normaalissa liikenteessä reagoinnin yllättäviin pitäisi tapahtua selvästi helpommin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template