JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Automaattiset autot ovat ehdottomasti tulevaisuutta, mutta kuinka hyvin anturi- ja muu teknologia voi autoa kuljettaa. Aika hyvin, mikäli Audin testeihin on luottaminen. Yhtiön RS7-malli kiihdytti viikonloppuna Hochenheimin radalla Saksassa 225 kilometrin vauhtiin ilman kuljettajaa.

RS7:ssa on 560 hevosvoiman moottori, josta otettiin suorilla täysi teho irti. Mutkaa lähestyttäessä anton anturit tunnistavat sen sijainnin radalla erittäin tarkasti ja erittäin nopeasti, joten auto osaa kääntää mutkaan optimaalisella linjalla ilman, että jarrut lukkiutuisivat tai pyörät sutisivat.

Anturijärjestelmän tukena RS7:ssa on erittäin tarkkaa gps-paikannus, joka määrittää auton sijainnin jopa yhden sentin tarkkuudella. Paikkatietä syötettiin autoon wlanin välityksellä. Auto on tietysti varustettu 3d-kameroilla joka suuntaan, joten se tietää sijaintinsa ja vauhtinsa aina millimetrintarkasti.

Audin mukaan testissä ja koko projektissa ei ole kyse vain kehittäjien hupailussa. Kilparadalla nähdään, miten hyvin automaattinen auto reagoi erilaisiin tilanteisiin kovissa nopeuksissa. Normaalissa liikenteessä reagoinnin yllättäviin pitäisi tapahtua selvästi helpommin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template