JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen mobiililaitteiden käyttöliittymien robottitestaukseen erikoistunut Optofidelity kasvattaa liikevaihtoaan tänä vuonna yli 40 prosenttia. Samalla yritys nousee kännyköiden ja tablettien käyttöliittymien suorituskyvyn testauksen maailman markkinajohtajaksi.

Optofidelityn myynnistä jo yli puolet menee vientiin. Tärkeä rooli yhtiölle on USA:lla, jonka osuus on jo 90 prosenttia koko viennistä. Yhtiöllä on jo ollut myyntikonttori Piilaaksossa ja ensi vuonna sitä on tarkoitus laajentaa palvelukeskukseksi.

Konenäön, robotiikan ja mittausalgoritmien yhdistämisellä Optofidelity on löytänyt sekä uniikin tekniikan että markkinaraon omalle testausfilosofialleen, jota se kutsuu nimellä ”Human Simulator”. Termi viittaa yksinkertaisesti siihen, että Optofidelityn järjestelmä analysoi laitteen suorituskykyä ihmisen tapaan.

Yrityksen tekniikkaa voidaan käyttää esimerkiksi kosketusnäytön tarkkuuden mittaamiseen sekä laitteen käyttöliittymän ja sovellusten reaktio- ja vasteaikojen mittaamiseen. Asiakkaalle todellista käyttökokemusta simuloivan, automatisoidun testauksen etuna on tuotekehitysvaiheen nopeutuminen ja tuotteiden nopeampi saaminen markkinoille.

Menestys perustuu toimitusjohtaja Pertti Aimosen mukaan todelliseen monialaisuuteen ja rajoja rikkovaan ajatteluun.

- Testausjärjestelmissämme yhdistyy mittausteknologioiden, robotiikan ja automaation, signaalinkäsittelyn, kamerateknologioiden, konenäköosaamisen ja ohjelmisto-osaamisen hyödyntäminen. Yhdistämällä asioita uudelle tavalla olemme onnistuneet luomaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä tuotteita ja tuomaan testausmaailmaan uusia lähestymistapoja.

OptoFidelityssä suunnataan positiivisesti myös tulevaisuuteen. Kosketusnäyttöteknologian hyödyntäminen kasvaa jatkuvasti ja uusia markkina-alueita ovat esimerkiksi autojen navigaatio- ja informaatiojärjestelmät. Samalla laitteiden ominaisuudet kehittyvät ja testausjärjestelmien on pystyttävä vastaamaan myös jatkuvasti muuttuviin testaustarpeisiin.

- Haluamme olla lähellä asiakkaita ja sekä keskeisiä tuotekehittäjiä ja alan keskustelua. Tärkein tuotekehityksen mekka on Kalifornian Piilaakso Yhdysvalloissa, joten tavoitteenamme on avata palvelukeskus sinne vuoden 2015 aikana, Pertti Aimonen toteaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template