JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen mobiililaitteiden käyttöliittymien robottitestaukseen erikoistunut Optofidelity kasvattaa liikevaihtoaan tänä vuonna yli 40 prosenttia. Samalla yritys nousee kännyköiden ja tablettien käyttöliittymien suorituskyvyn testauksen maailman markkinajohtajaksi.

Optofidelityn myynnistä jo yli puolet menee vientiin. Tärkeä rooli yhtiölle on USA:lla, jonka osuus on jo 90 prosenttia koko viennistä. Yhtiöllä on jo ollut myyntikonttori Piilaaksossa ja ensi vuonna sitä on tarkoitus laajentaa palvelukeskukseksi.

Konenäön, robotiikan ja mittausalgoritmien yhdistämisellä Optofidelity on löytänyt sekä uniikin tekniikan että markkinaraon omalle testausfilosofialleen, jota se kutsuu nimellä ”Human Simulator”. Termi viittaa yksinkertaisesti siihen, että Optofidelityn järjestelmä analysoi laitteen suorituskykyä ihmisen tapaan.

Yrityksen tekniikkaa voidaan käyttää esimerkiksi kosketusnäytön tarkkuuden mittaamiseen sekä laitteen käyttöliittymän ja sovellusten reaktio- ja vasteaikojen mittaamiseen. Asiakkaalle todellista käyttökokemusta simuloivan, automatisoidun testauksen etuna on tuotekehitysvaiheen nopeutuminen ja tuotteiden nopeampi saaminen markkinoille.

Menestys perustuu toimitusjohtaja Pertti Aimosen mukaan todelliseen monialaisuuteen ja rajoja rikkovaan ajatteluun.

- Testausjärjestelmissämme yhdistyy mittausteknologioiden, robotiikan ja automaation, signaalinkäsittelyn, kamerateknologioiden, konenäköosaamisen ja ohjelmisto-osaamisen hyödyntäminen. Yhdistämällä asioita uudelle tavalla olemme onnistuneet luomaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä tuotteita ja tuomaan testausmaailmaan uusia lähestymistapoja.

OptoFidelityssä suunnataan positiivisesti myös tulevaisuuteen. Kosketusnäyttöteknologian hyödyntäminen kasvaa jatkuvasti ja uusia markkina-alueita ovat esimerkiksi autojen navigaatio- ja informaatiojärjestelmät. Samalla laitteiden ominaisuudet kehittyvät ja testausjärjestelmien on pystyttävä vastaamaan myös jatkuvasti muuttuviin testaustarpeisiin.

- Haluamme olla lähellä asiakkaita ja sekä keskeisiä tuotekehittäjiä ja alan keskustelua. Tärkein tuotekehityksen mekka on Kalifornian Piilaakso Yhdysvalloissa, joten tavoitteenamme on avata palvelukeskus sinne vuoden 2015 aikana, Pertti Aimonen toteaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template