JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen mobiililaitteiden käyttöliittymien robottitestaukseen erikoistunut Optofidelity kasvattaa liikevaihtoaan tänä vuonna yli 40 prosenttia. Samalla yritys nousee kännyköiden ja tablettien käyttöliittymien suorituskyvyn testauksen maailman markkinajohtajaksi.

Optofidelityn myynnistä jo yli puolet menee vientiin. Tärkeä rooli yhtiölle on USA:lla, jonka osuus on jo 90 prosenttia koko viennistä. Yhtiöllä on jo ollut myyntikonttori Piilaaksossa ja ensi vuonna sitä on tarkoitus laajentaa palvelukeskukseksi.

Konenäön, robotiikan ja mittausalgoritmien yhdistämisellä Optofidelity on löytänyt sekä uniikin tekniikan että markkinaraon omalle testausfilosofialleen, jota se kutsuu nimellä ”Human Simulator”. Termi viittaa yksinkertaisesti siihen, että Optofidelityn järjestelmä analysoi laitteen suorituskykyä ihmisen tapaan.

Yrityksen tekniikkaa voidaan käyttää esimerkiksi kosketusnäytön tarkkuuden mittaamiseen sekä laitteen käyttöliittymän ja sovellusten reaktio- ja vasteaikojen mittaamiseen. Asiakkaalle todellista käyttökokemusta simuloivan, automatisoidun testauksen etuna on tuotekehitysvaiheen nopeutuminen ja tuotteiden nopeampi saaminen markkinoille.

Menestys perustuu toimitusjohtaja Pertti Aimosen mukaan todelliseen monialaisuuteen ja rajoja rikkovaan ajatteluun.

- Testausjärjestelmissämme yhdistyy mittausteknologioiden, robotiikan ja automaation, signaalinkäsittelyn, kamerateknologioiden, konenäköosaamisen ja ohjelmisto-osaamisen hyödyntäminen. Yhdistämällä asioita uudelle tavalla olemme onnistuneet luomaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä tuotteita ja tuomaan testausmaailmaan uusia lähestymistapoja.

OptoFidelityssä suunnataan positiivisesti myös tulevaisuuteen. Kosketusnäyttöteknologian hyödyntäminen kasvaa jatkuvasti ja uusia markkina-alueita ovat esimerkiksi autojen navigaatio- ja informaatiojärjestelmät. Samalla laitteiden ominaisuudet kehittyvät ja testausjärjestelmien on pystyttävä vastaamaan myös jatkuvasti muuttuviin testaustarpeisiin.

- Haluamme olla lähellä asiakkaita ja sekä keskeisiä tuotekehittäjiä ja alan keskustelua. Tärkein tuotekehityksen mekka on Kalifornian Piilaakso Yhdysvalloissa, joten tavoitteenamme on avata palvelukeskus sinne vuoden 2015 aikana, Pertti Aimonen toteaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template