JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen mobiililaitteiden käyttöliittymien robottitestaukseen erikoistunut Optofidelity kasvattaa liikevaihtoaan tänä vuonna yli 40 prosenttia. Samalla yritys nousee kännyköiden ja tablettien käyttöliittymien suorituskyvyn testauksen maailman markkinajohtajaksi.

Optofidelityn myynnistä jo yli puolet menee vientiin. Tärkeä rooli yhtiölle on USA:lla, jonka osuus on jo 90 prosenttia koko viennistä. Yhtiöllä on jo ollut myyntikonttori Piilaaksossa ja ensi vuonna sitä on tarkoitus laajentaa palvelukeskukseksi.

Konenäön, robotiikan ja mittausalgoritmien yhdistämisellä Optofidelity on löytänyt sekä uniikin tekniikan että markkinaraon omalle testausfilosofialleen, jota se kutsuu nimellä ”Human Simulator”. Termi viittaa yksinkertaisesti siihen, että Optofidelityn järjestelmä analysoi laitteen suorituskykyä ihmisen tapaan.

Yrityksen tekniikkaa voidaan käyttää esimerkiksi kosketusnäytön tarkkuuden mittaamiseen sekä laitteen käyttöliittymän ja sovellusten reaktio- ja vasteaikojen mittaamiseen. Asiakkaalle todellista käyttökokemusta simuloivan, automatisoidun testauksen etuna on tuotekehitysvaiheen nopeutuminen ja tuotteiden nopeampi saaminen markkinoille.

Menestys perustuu toimitusjohtaja Pertti Aimosen mukaan todelliseen monialaisuuteen ja rajoja rikkovaan ajatteluun.

- Testausjärjestelmissämme yhdistyy mittausteknologioiden, robotiikan ja automaation, signaalinkäsittelyn, kamerateknologioiden, konenäköosaamisen ja ohjelmisto-osaamisen hyödyntäminen. Yhdistämällä asioita uudelle tavalla olemme onnistuneet luomaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä tuotteita ja tuomaan testausmaailmaan uusia lähestymistapoja.

OptoFidelityssä suunnataan positiivisesti myös tulevaisuuteen. Kosketusnäyttöteknologian hyödyntäminen kasvaa jatkuvasti ja uusia markkina-alueita ovat esimerkiksi autojen navigaatio- ja informaatiojärjestelmät. Samalla laitteiden ominaisuudet kehittyvät ja testausjärjestelmien on pystyttävä vastaamaan myös jatkuvasti muuttuviin testaustarpeisiin.

- Haluamme olla lähellä asiakkaita ja sekä keskeisiä tuotekehittäjiä ja alan keskustelua. Tärkein tuotekehityksen mekka on Kalifornian Piilaakso Yhdysvalloissa, joten tavoitteenamme on avata palvelukeskus sinne vuoden 2015 aikana, Pertti Aimonen toteaa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2