JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittaus & testaus – Niin kauan kuin Suomi haluaa pysyä teknisen kehityksen kärjessä, uusiin mittauslaitteisiin on pakko investoida. Tämä luo aina mahdollisuuksia myös mittauslaitteiden toimittajille, sanoo Anritsu Finlandin maajohtaja Jukka Kotajärvi.

Pahin skenaario olisi tietenkin se, että kaikki tutkimus ja tuotekehitys lähtisi meiltä muualle. Siinä tilanteessa muutokset olisivat radikaaleja.

- Kyllä monelta menisi bisnes alta, Kotajärvi myöntää.

Tähän skenaarioon hän ei kuitenkaan usko. Kotajärven mukaan Anritsulla on takanaan kaksi hyvää vuotta Suomessa. - Myös kuluva vuosi on sujunut hyvin, mutta vielä enemmän pitää tehdä töitä, että pysytään vauhdissa.

LTE on edelleen se tekniikka, joka mittauslaitemyyntiä Suomessa vetää. Myös seuraavan polven verkot vaativat jo paljon panostuksia.

- LTE-Advanced -laitteita kehitetään jo kovaa vauhtia. Tuotekehityksen näkökulmasta LTE:stä on jo tullut stabiilia perustekniikkaa, Kotajärvi kuvaa.

Tietoliikenteen tuotekehityksessä on tapahtunut paljon tänäkin vuonna. Nokian päätös ostaa verkkopuolensa takaisin kokonaan itselleen todennäköisesti selkeyttää yhiön päätöksentekoa myös mittauslaiteinvestoinneissa.

Toisaalta tuotekehityksen vähentäminen on tuonut markkinoille paljon käytettyjä mittalaitteita. Se varmaan aiheuttaa notkahduksen laitemyyntiin?

- Ei se ole RF-puolella juuri näkynyt. Vanhoilla laitteilla ei voi kehittää LTE-Advanced -järjestelmiä, Kotajärvi muistuttaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template