JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittaus & testaus – Niin kauan kuin Suomi haluaa pysyä teknisen kehityksen kärjessä, uusiin mittauslaitteisiin on pakko investoida. Tämä luo aina mahdollisuuksia myös mittauslaitteiden toimittajille, sanoo Anritsu Finlandin maajohtaja Jukka Kotajärvi.

Pahin skenaario olisi tietenkin se, että kaikki tutkimus ja tuotekehitys lähtisi meiltä muualle. Siinä tilanteessa muutokset olisivat radikaaleja.

- Kyllä monelta menisi bisnes alta, Kotajärvi myöntää.

Tähän skenaarioon hän ei kuitenkaan usko. Kotajärven mukaan Anritsulla on takanaan kaksi hyvää vuotta Suomessa. - Myös kuluva vuosi on sujunut hyvin, mutta vielä enemmän pitää tehdä töitä, että pysytään vauhdissa.

LTE on edelleen se tekniikka, joka mittauslaitemyyntiä Suomessa vetää. Myös seuraavan polven verkot vaativat jo paljon panostuksia.

- LTE-Advanced -laitteita kehitetään jo kovaa vauhtia. Tuotekehityksen näkökulmasta LTE:stä on jo tullut stabiilia perustekniikkaa, Kotajärvi kuvaa.

Tietoliikenteen tuotekehityksessä on tapahtunut paljon tänäkin vuonna. Nokian päätös ostaa verkkopuolensa takaisin kokonaan itselleen todennäköisesti selkeyttää yhiön päätöksentekoa myös mittauslaiteinvestoinneissa.

Toisaalta tuotekehityksen vähentäminen on tuonut markkinoille paljon käytettyjä mittalaitteita. Se varmaan aiheuttaa notkahduksen laitemyyntiin?

- Ei se ole RF-puolella juuri näkynyt. Vanhoilla laitteilla ei voi kehittää LTE-Advanced -järjestelmiä, Kotajärvi muistuttaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template