JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittaus & testaus – Niin kauan kuin Suomi haluaa pysyä teknisen kehityksen kärjessä, uusiin mittauslaitteisiin on pakko investoida. Tämä luo aina mahdollisuuksia myös mittauslaitteiden toimittajille, sanoo Anritsu Finlandin maajohtaja Jukka Kotajärvi.

Pahin skenaario olisi tietenkin se, että kaikki tutkimus ja tuotekehitys lähtisi meiltä muualle. Siinä tilanteessa muutokset olisivat radikaaleja.

- Kyllä monelta menisi bisnes alta, Kotajärvi myöntää.

Tähän skenaarioon hän ei kuitenkaan usko. Kotajärven mukaan Anritsulla on takanaan kaksi hyvää vuotta Suomessa. - Myös kuluva vuosi on sujunut hyvin, mutta vielä enemmän pitää tehdä töitä, että pysytään vauhdissa.

LTE on edelleen se tekniikka, joka mittauslaitemyyntiä Suomessa vetää. Myös seuraavan polven verkot vaativat jo paljon panostuksia.

- LTE-Advanced -laitteita kehitetään jo kovaa vauhtia. Tuotekehityksen näkökulmasta LTE:stä on jo tullut stabiilia perustekniikkaa, Kotajärvi kuvaa.

Tietoliikenteen tuotekehityksessä on tapahtunut paljon tänäkin vuonna. Nokian päätös ostaa verkkopuolensa takaisin kokonaan itselleen todennäköisesti selkeyttää yhiön päätöksentekoa myös mittauslaiteinvestoinneissa.

Toisaalta tuotekehityksen vähentäminen on tuonut markkinoille paljon käytettyjä mittalaitteita. Se varmaan aiheuttaa notkahduksen laitemyyntiin?

- Ei se ole RF-puolella juuri näkynyt. Vanhoilla laitteilla ei voi kehittää LTE-Advanced -järjestelmiä, Kotajärvi muistuttaa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template