JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

3D-tulostus tulee yhä lähemmäksi kaupallista läpimurtoa laitteiden hintojen laskiessa. Tanskalaisen XYZ Printingin uusi Da Vinci -sarjan tulostin maksaa enää 549 euroa. Yhtiön mukaan tämä 3D-tulostin saattaa juurikin olla se laite, joka mahdollistaa 3D-tulostuksen aloittelijoille, yrittäjille ja opettajille.

XYZ Printing julkaisi vuonna 2014 ensimmäisen da Vinci 1.0 plug-and-play 3D-tulostimen 735 euron hintaan. Tämä mahdollisti 3D-tulostusteknologian kaikille. Nyt XYZ Printing jatkaa uudella helppokäyttöisellä da Vinci Junior 1.0 3D-tulostimella

Tässä tapauksessa isompi ei ole parempi, sillä Junior painaa ainoastaan 12 kiloa. Vinci Junior 1.0 tulostaa helposti mallinnuksia 0,1 millin resoluutioon Z-akselissa, vaikka itse laite on pienikokoinen. Laite perustuu FFF–tekniikkaan (fused filament fabrication) ja käyttää orgaanisia termoplastisia PLA-filamenttejä (polylaktiidi), joita voidaan luoda esimerkiksi maissista.

Da Vinci Junior 1.0 toimii plug-and-play-periaatteella. Käyttöönotto on tehty helpoksi: ota laite ulos paketista, kytke seinään ja aloita tulostus. 3D-tulostimien kalibrointi on usein hankala ja aikaa vievä prosessi. Kyseisessä laitteessa kalibrointi tapahtuu automaattisesti.

Da Vinci Junior 1.0 yhdistetään tietokoneeseen helposti USB 2.0 -kaapelin avulla, mutta sitä voi myös käyttää ilman tietokonetta SD-muistikortin kanssa. 3D-tulostinta voi siis käyttää itsenäisesti, mikä helpottaa sen käyttöä esimerkiksi kouluissa tai jos laitetta käytetään toisessa tilassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template