JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

3D-tulostus tulee yhä lähemmäksi kaupallista läpimurtoa laitteiden hintojen laskiessa. Tanskalaisen XYZ Printingin uusi Da Vinci -sarjan tulostin maksaa enää 549 euroa. Yhtiön mukaan tämä 3D-tulostin saattaa juurikin olla se laite, joka mahdollistaa 3D-tulostuksen aloittelijoille, yrittäjille ja opettajille.

XYZ Printing julkaisi vuonna 2014 ensimmäisen da Vinci 1.0 plug-and-play 3D-tulostimen 735 euron hintaan. Tämä mahdollisti 3D-tulostusteknologian kaikille. Nyt XYZ Printing jatkaa uudella helppokäyttöisellä da Vinci Junior 1.0 3D-tulostimella

Tässä tapauksessa isompi ei ole parempi, sillä Junior painaa ainoastaan 12 kiloa. Vinci Junior 1.0 tulostaa helposti mallinnuksia 0,1 millin resoluutioon Z-akselissa, vaikka itse laite on pienikokoinen. Laite perustuu FFF–tekniikkaan (fused filament fabrication) ja käyttää orgaanisia termoplastisia PLA-filamenttejä (polylaktiidi), joita voidaan luoda esimerkiksi maissista.

Da Vinci Junior 1.0 toimii plug-and-play-periaatteella. Käyttöönotto on tehty helpoksi: ota laite ulos paketista, kytke seinään ja aloita tulostus. 3D-tulostimien kalibrointi on usein hankala ja aikaa vievä prosessi. Kyseisessä laitteessa kalibrointi tapahtuu automaattisesti.

Da Vinci Junior 1.0 yhdistetään tietokoneeseen helposti USB 2.0 -kaapelin avulla, mutta sitä voi myös käyttää ilman tietokonetta SD-muistikortin kanssa. 3D-tulostinta voi siis käyttää itsenäisesti, mikä helpottaa sen käyttöä esimerkiksi kouluissa tai jos laitetta käytetään toisessa tilassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template