JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen uusimman iPhonen piti jo käyttää safiirilasia, mutta idea haudattiin ennen lanseeraamista. Silti Apple käyttää tänä vuonna viidenneksen eli 20 prosenttia kaikesta safiirista. Ja tämä on vasta alkua, sanoo ranskalainen tutkimuslaitos Yole Developpement.

Uusissa iPhoneissa safiiria käytetään kameran linssissä, sormenjäljen lukimessa ja sykeanturin kuoressa. Lisäksi Apple Watch älykellon näyttö on safiirista.

Yolen mukaan safiiria on käytetty ledien valmistukseen, mutta tämä markkina on nopeasti hiipumassa. Kiekkojen hinnat jäävät usein valmistuskustannusten alle, joten tällaista bisnestä ei kukaan halua ylläpitää.

Applen päätös suojata monia komponentteja safiirilla sen sijaan on käynnistämässä kukoistavan bisneksen. Vaikka GTAT menetti safiirilasisopimuksen iPhone 6:n kohdalla ja ajautui konkurssiin, nyt monet valmistajat haluavat mukaan seuraavan polven iPhoneen, jossa safiirilasia pidetään jo varmana valintana.

Safiiri on yli viisi kertaa lasia kalliimpaa. Myös sen erittäin suuri heijastavuus on ongelma käytössä näytöissä. Näitä ongelmia kuitenkin ratkotaan koko ajan.

Tänä vuonna 75 prosenttia safiirista menee edelleen ledeihin. Safiirin hinnan Yole arvioi putoavan 18 prosenttia, mikä osaltaan auttaa Apple suunnitelmissaan tuoda safiiri seuraavien iPhone-kännyköiden ruutuihin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template