JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen uusimman iPhonen piti jo käyttää safiirilasia, mutta idea haudattiin ennen lanseeraamista. Silti Apple käyttää tänä vuonna viidenneksen eli 20 prosenttia kaikesta safiirista. Ja tämä on vasta alkua, sanoo ranskalainen tutkimuslaitos Yole Developpement.

Uusissa iPhoneissa safiiria käytetään kameran linssissä, sormenjäljen lukimessa ja sykeanturin kuoressa. Lisäksi Apple Watch älykellon näyttö on safiirista.

Yolen mukaan safiiria on käytetty ledien valmistukseen, mutta tämä markkina on nopeasti hiipumassa. Kiekkojen hinnat jäävät usein valmistuskustannusten alle, joten tällaista bisnestä ei kukaan halua ylläpitää.

Applen päätös suojata monia komponentteja safiirilla sen sijaan on käynnistämässä kukoistavan bisneksen. Vaikka GTAT menetti safiirilasisopimuksen iPhone 6:n kohdalla ja ajautui konkurssiin, nyt monet valmistajat haluavat mukaan seuraavan polven iPhoneen, jossa safiirilasia pidetään jo varmana valintana.

Safiiri on yli viisi kertaa lasia kalliimpaa. Myös sen erittäin suuri heijastavuus on ongelma käytössä näytöissä. Näitä ongelmia kuitenkin ratkotaan koko ajan.

Tänä vuonna 75 prosenttia safiirista menee edelleen ledeihin. Safiirin hinnan Yole arvioi putoavan 18 prosenttia, mikä osaltaan auttaa Apple suunnitelmissaan tuoda safiiri seuraavien iPhone-kännyköiden ruutuihin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template