JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft ilmoitti tänään saaneensa valmiiksi heinäkuussa parhaimpaan loma-aikaan julkistetut yt-neuvottelunsa. Tulos on odotettu. Suomesta lähtee 2300 työpaikkaa. Salon toimipisteen toiminta päättyy kokonaan. Microsoftiin jää matkapuhelimien kehitykseen hieman yli tuhat työntekijää.

Yhtiö sanoo keskittävänsä puhelinliiketoiminnan tuotehallinta- ja tuotekehitystiimit Espooseen ja Tampereelle. Näihin toimipisteisiin yhdistetään sekä tuotehallintaa että tuotekehitystä toiminnan sujuvoittamiseksi.

Espoossa työskentelevät yksiköt tulevat keskittymään korkeamman hintaluokan puhelimiin, sovellusohjelmistoihin ja designiin. Tampereen yksiköt tulevat työskentelemään keskihintaisten älypuhelimien aiempaa kapeamman valikoiman sekä avainteknologioiden kehittämisen parissa.

Salosta siirtyy joitain työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle. Microsoft tukee Salon yksiköstä Espoon ja Tampereen yksikköihin siirtyviä työntekijöitä taatakseen heille työn jatkumisen mahdollisimman vaivattomasti.

Microsoftin yt-neuvottelujen tulos on rankka, mutta odotettu. Samalla kyse on vieläkin vain väliaikaisratkaisusta. On todennäköisintä, että yhtiö lopettaa matkapuhelinten suunnittelun kokonaan jollakin aikataululla. Siinä vaiheessa myös nyt työpaikkansa pitäneet joutuvat hakemaan töitä muualta.

Noin 280 työntekijää työllistävä myynti- ja markkinointiyhtiö, Microsoft Oy, jatkaa normaalisti yhteistyötään suomalaisten asiakkaidensa sekä lähes 2 000 yhteistyökumppaninsa kanssa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2