JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft ilmoitti tänään saaneensa valmiiksi heinäkuussa parhaimpaan loma-aikaan julkistetut yt-neuvottelunsa. Tulos on odotettu. Suomesta lähtee 2300 työpaikkaa. Salon toimipisteen toiminta päättyy kokonaan. Microsoftiin jää matkapuhelimien kehitykseen hieman yli tuhat työntekijää.

Yhtiö sanoo keskittävänsä puhelinliiketoiminnan tuotehallinta- ja tuotekehitystiimit Espooseen ja Tampereelle. Näihin toimipisteisiin yhdistetään sekä tuotehallintaa että tuotekehitystä toiminnan sujuvoittamiseksi.

Espoossa työskentelevät yksiköt tulevat keskittymään korkeamman hintaluokan puhelimiin, sovellusohjelmistoihin ja designiin. Tampereen yksiköt tulevat työskentelemään keskihintaisten älypuhelimien aiempaa kapeamman valikoiman sekä avainteknologioiden kehittämisen parissa.

Salosta siirtyy joitain työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle. Microsoft tukee Salon yksiköstä Espoon ja Tampereen yksikköihin siirtyviä työntekijöitä taatakseen heille työn jatkumisen mahdollisimman vaivattomasti.

Microsoftin yt-neuvottelujen tulos on rankka, mutta odotettu. Samalla kyse on vieläkin vain väliaikaisratkaisusta. On todennäköisintä, että yhtiö lopettaa matkapuhelinten suunnittelun kokonaan jollakin aikataululla. Siinä vaiheessa myös nyt työpaikkansa pitäneet joutuvat hakemaan töitä muualta.

Noin 280 työntekijää työllistävä myynti- ja markkinointiyhtiö, Microsoft Oy, jatkaa normaalisti yhteistyötään suomalaisten asiakkaidensa sekä lähes 2 000 yhteistyökumppaninsa kanssa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template