JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft ilmoitti tänään saaneensa valmiiksi heinäkuussa parhaimpaan loma-aikaan julkistetut yt-neuvottelunsa. Tulos on odotettu. Suomesta lähtee 2300 työpaikkaa. Salon toimipisteen toiminta päättyy kokonaan. Microsoftiin jää matkapuhelimien kehitykseen hieman yli tuhat työntekijää.

Yhtiö sanoo keskittävänsä puhelinliiketoiminnan tuotehallinta- ja tuotekehitystiimit Espooseen ja Tampereelle. Näihin toimipisteisiin yhdistetään sekä tuotehallintaa että tuotekehitystä toiminnan sujuvoittamiseksi.

Espoossa työskentelevät yksiköt tulevat keskittymään korkeamman hintaluokan puhelimiin, sovellusohjelmistoihin ja designiin. Tampereen yksiköt tulevat työskentelemään keskihintaisten älypuhelimien aiempaa kapeamman valikoiman sekä avainteknologioiden kehittämisen parissa.

Salosta siirtyy joitain työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle. Microsoft tukee Salon yksiköstä Espoon ja Tampereen yksikköihin siirtyviä työntekijöitä taatakseen heille työn jatkumisen mahdollisimman vaivattomasti.

Microsoftin yt-neuvottelujen tulos on rankka, mutta odotettu. Samalla kyse on vieläkin vain väliaikaisratkaisusta. On todennäköisintä, että yhtiö lopettaa matkapuhelinten suunnittelun kokonaan jollakin aikataululla. Siinä vaiheessa myös nyt työpaikkansa pitäneet joutuvat hakemaan töitä muualta.

Noin 280 työntekijää työllistävä myynti- ja markkinointiyhtiö, Microsoft Oy, jatkaa normaalisti yhteistyötään suomalaisten asiakkaidensa sekä lähes 2 000 yhteistyökumppaninsa kanssa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template