JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft ilmoitti tänään saaneensa valmiiksi heinäkuussa parhaimpaan loma-aikaan julkistetut yt-neuvottelunsa. Tulos on odotettu. Suomesta lähtee 2300 työpaikkaa. Salon toimipisteen toiminta päättyy kokonaan. Microsoftiin jää matkapuhelimien kehitykseen hieman yli tuhat työntekijää.

Yhtiö sanoo keskittävänsä puhelinliiketoiminnan tuotehallinta- ja tuotekehitystiimit Espooseen ja Tampereelle. Näihin toimipisteisiin yhdistetään sekä tuotehallintaa että tuotekehitystä toiminnan sujuvoittamiseksi.

Espoossa työskentelevät yksiköt tulevat keskittymään korkeamman hintaluokan puhelimiin, sovellusohjelmistoihin ja designiin. Tampereen yksiköt tulevat työskentelemään keskihintaisten älypuhelimien aiempaa kapeamman valikoiman sekä avainteknologioiden kehittämisen parissa.

Salosta siirtyy joitain työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle. Microsoft tukee Salon yksiköstä Espoon ja Tampereen yksikköihin siirtyviä työntekijöitä taatakseen heille työn jatkumisen mahdollisimman vaivattomasti.

Microsoftin yt-neuvottelujen tulos on rankka, mutta odotettu. Samalla kyse on vieläkin vain väliaikaisratkaisusta. On todennäköisintä, että yhtiö lopettaa matkapuhelinten suunnittelun kokonaan jollakin aikataululla. Siinä vaiheessa myös nyt työpaikkansa pitäneet joutuvat hakemaan töitä muualta.

Noin 280 työntekijää työllistävä myynti- ja markkinointiyhtiö, Microsoft Oy, jatkaa normaalisti yhteistyötään suomalaisten asiakkaidensa sekä lähes 2 000 yhteistyökumppaninsa kanssa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template