JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Itsekin mittavan uran elektroniikkateollisuudessa tehnyt pääministeri Juha Sipilä on lupautunut avaamaan lokakuun Teknologia15-jättimessut Helsingin messukeskuksessa. Samalla Sipilä jakaa ensimmäiset lahjoitukset uudessa ”Automaatio luo huomisen työpaikat” -projektissa.

Teknologia15-messuilla lanseerataan uusi ”Automaatio luo huomisen työpaikat” -projekti, jossa käytetään 100 000 euroa automaation edistämiseen suomalaisessa teollisuudessa. Projektin alkuvaiheessa tuetaan etenkin alan oppilaitoksia ja opetusta, ja tavoitteena on antaa alan opiskelijoille entistä paremmat edellytykset astua työelämään. Samalla pyritään laajemminkin lisäämään ymmärrystä automaation merkityksestä teollisuuden innovaatioiden katalyyttinä tuottavan liiketoiminnan synnyssä.

Suomalainen elektroniikkateollisuus on nyt aivan eri asemassa kuin vielä 2000-luvun alkupuolella. Sipiläkin hakee uusia keinoja, jotta vaikeuksissa oleva lähtisi vielä entiseen lentoon.

Eilen Sipilä väläytti Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaisissa innovaatiopankin perustamista. Sipilän mukaan innovaatiopankki olisi yritysten ja yksityisten keksijöiden sekä sijoittajien kohtauspaikka, jolla pyrittäisiin vauhdittamaan innovaatioiden ja patenttien hyödyntämistä. Se toimisi sähköisenä alustana, osana hallituksen kärkihanketta, jonka tavoitteena on lisätä korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi.

Eilen Sipilä myös kiitteli Suomen vilkasta startup-aktiivisuutta. - Startup-yritykset ovat meille mahdollisuus parantaa tuottavuutta ja uutta taloudellista pohjaa. Opiskelijoiden aktiivisuus näyttää ilahduttavalla tavalla suuntautuvan uuden luomiseen. On selvää, että läheskään kaikki ideat eivät lähde lentoon, mutta toisaalta mahdollisuudet ovat rajattomia. Globaaleissa verkoissa kasvun mahdollisuudet ovat eksponentiaalisia, Sipilä muistutti.

Teknologia15-tapahtumassa on lähes 400 yritystä ja tapahtuma kokoaa yhteen 20 000 teollisuuden ja teknologian aloilla toimivaa ammattilaista, asiantuntijaa ja opiskelijaa. Messukokonaisuuteen kuuluvat Automaatio, Hydrauliikka&Pneumatiikka, Mecatec ja Elkom sekä teollisuustapahtumat FinnTec, ToolTec ja JoinTec. Tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 6.-8.10.2015.

 

 

TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA

Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.

Tilaaminen onnistuu tästä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template