JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piirikorttien suunnittelu käy jatkuvasti vaikeammaksi komponenttien kutistuessa ja tilan käydessä vähiin. Zuken on lisännyt aiempaa tarkemmat, aidot 3D-mallit komponenteista CR -8000 Design Force -työkaluihinsa. Zukenin arvion mukaan jopa 50 prosenttia protokorteista pitää suunnittella uusiksi tuotantovaiheessa, koska komponentit eivät kortilla sovikaan niille suunniteltuun tilaan.

True 3D -mallit poistavat tämän ongelman. Niiden avulla suunnittelija saa varattua kortille juuri oikeankokoisen tilan komponentilla. Kun kokonaisuudesta saadaan selvästi tarkempi kuva, helpottuu myös yhteistyö elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelijoiden välillä.

CR-8000 -työkalun 2015.1-päivitys sisältää joukon muitakin parannuksia. Esimerkiksi muotoja voidaan luoda korteille niin, että saanto ja signaalin eheys saadaan aiempaa paremmiksi. Johtimien paksuutta voidaan muuttaa ja reitittäessä paksuus asettuu automaattisesti suunnittelusäännön rajaamana alueen rajalle.

Lisäksi dokumentointia on paranneltu. Aaltomuotoja saadaan vietyä aaltomuotokatselimeen uusien export-tiedostomuotojen avulla. Signaalin käyttäytymistä voidaan näin raportoida aiempaa tarkemmin eri tiimien välillä.

Lisätietoja CR-8000:n uusista ominaisuuksista löytyy Zukenin verkkosivuilta.

 

 

 

TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA

Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.

Tilaaminen onnistuu tästä.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template