JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oracle on tuomassa java-ympäristöstä uutta 9-versiota kehittäjille ensi vuonna . Java-alustan pääarkkitehti Mark Reinhold kehuu, että uusi modulaarinen rakenne tulee mullistamaan java-koodaamisen. Se johtaa järjestelmän parempaan skaalautumiseen ja suorituskyvyn kasvuun.

Reinholdin mukaan moduulipohjaisella on järjestelmällä on kaksi keskeistä tavoitetta: kokonaisuuden luotettava konfigurointi ja komponenttien vahva eristäminen, tai kapselointi (encapsulation).

Luotettavuus saavutetaan siten, että komponenttien välillä määritellään täsmälliset keskinäiset riippuvuudet. Kapseloinnissa puolestaan rajataan tarkasti ne komponentin tyypit, jotka ovat muiden komponenttien käytettävissä.

Kaiken keskiössä on uusi moduuli, joka on uudenlainen java-ohjelmistokomponentti. Moduuli on nimetty, itsensä kuvaava koodin ja datan kokoelma. Sen koodi on organisoitu tyyppejä sisältäviksi paketeiksi, eli java-luokiksi ja liitännöiksi.

Jotta voidaan kontrolloida, miten moduulin koodi viittaa muissa moduuleissa oleviin tyyppeihin, sen pitää määritellä mitä muita moduuleja sen kääntäminen ja ajaminen vaatii. Tämä tapahtuu määrittelemällä, mitä paketteja moduuli exportoi eli tuo omaan käyttöönsä.

Tämä moduulin määrittely tai ”ilmoitus” (module declaration) on aivan uusi rakennelma java-kielessä. Yksinkertaisimmillaan se vain nimeää moduulin, mutta sillä voidaan määritellä myös hyvin monimutkaisia riippuvuuksia.

Lisätietoa javan uudesta modulaarisesta rakenteesta löytyy Mark Reinholdin blogi-sivuilta.

 

 

TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA

Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.

Tilaaminen onnistuu tästä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template