JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oracle on tuomassa java-ympäristöstä uutta 9-versiota kehittäjille ensi vuonna . Java-alustan pääarkkitehti Mark Reinhold kehuu, että uusi modulaarinen rakenne tulee mullistamaan java-koodaamisen. Se johtaa järjestelmän parempaan skaalautumiseen ja suorituskyvyn kasvuun.

Reinholdin mukaan moduulipohjaisella on järjestelmällä on kaksi keskeistä tavoitetta: kokonaisuuden luotettava konfigurointi ja komponenttien vahva eristäminen, tai kapselointi (encapsulation).

Luotettavuus saavutetaan siten, että komponenttien välillä määritellään täsmälliset keskinäiset riippuvuudet. Kapseloinnissa puolestaan rajataan tarkasti ne komponentin tyypit, jotka ovat muiden komponenttien käytettävissä.

Kaiken keskiössä on uusi moduuli, joka on uudenlainen java-ohjelmistokomponentti. Moduuli on nimetty, itsensä kuvaava koodin ja datan kokoelma. Sen koodi on organisoitu tyyppejä sisältäviksi paketeiksi, eli java-luokiksi ja liitännöiksi.

Jotta voidaan kontrolloida, miten moduulin koodi viittaa muissa moduuleissa oleviin tyyppeihin, sen pitää määritellä mitä muita moduuleja sen kääntäminen ja ajaminen vaatii. Tämä tapahtuu määrittelemällä, mitä paketteja moduuli exportoi eli tuo omaan käyttöönsä.

Tämä moduulin määrittely tai ”ilmoitus” (module declaration) on aivan uusi rakennelma java-kielessä. Yksinkertaisimmillaan se vain nimeää moduulin, mutta sillä voidaan määritellä myös hyvin monimutkaisia riippuvuuksia.

Lisätietoa javan uudesta modulaarisesta rakenteesta löytyy Mark Reinholdin blogi-sivuilta.

 

 

TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA

Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.

Tilaaminen onnistuu tästä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template