JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oracle on tuomassa java-ympäristöstä uutta 9-versiota kehittäjille ensi vuonna . Java-alustan pääarkkitehti Mark Reinhold kehuu, että uusi modulaarinen rakenne tulee mullistamaan java-koodaamisen. Se johtaa järjestelmän parempaan skaalautumiseen ja suorituskyvyn kasvuun.

Reinholdin mukaan moduulipohjaisella on järjestelmällä on kaksi keskeistä tavoitetta: kokonaisuuden luotettava konfigurointi ja komponenttien vahva eristäminen, tai kapselointi (encapsulation).

Luotettavuus saavutetaan siten, että komponenttien välillä määritellään täsmälliset keskinäiset riippuvuudet. Kapseloinnissa puolestaan rajataan tarkasti ne komponentin tyypit, jotka ovat muiden komponenttien käytettävissä.

Kaiken keskiössä on uusi moduuli, joka on uudenlainen java-ohjelmistokomponentti. Moduuli on nimetty, itsensä kuvaava koodin ja datan kokoelma. Sen koodi on organisoitu tyyppejä sisältäviksi paketeiksi, eli java-luokiksi ja liitännöiksi.

Jotta voidaan kontrolloida, miten moduulin koodi viittaa muissa moduuleissa oleviin tyyppeihin, sen pitää määritellä mitä muita moduuleja sen kääntäminen ja ajaminen vaatii. Tämä tapahtuu määrittelemällä, mitä paketteja moduuli exportoi eli tuo omaan käyttöönsä.

Tämä moduulin määrittely tai ”ilmoitus” (module declaration) on aivan uusi rakennelma java-kielessä. Yksinkertaisimmillaan se vain nimeää moduulin, mutta sillä voidaan määritellä myös hyvin monimutkaisia riippuvuuksia.

Lisätietoa javan uudesta modulaarisesta rakenteesta löytyy Mark Reinholdin blogi-sivuilta.

 

 

TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA

Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.

Tilaaminen onnistuu tästä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2