JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oracle on tuomassa java-ympäristöstä uutta 9-versiota kehittäjille ensi vuonna . Java-alustan pääarkkitehti Mark Reinhold kehuu, että uusi modulaarinen rakenne tulee mullistamaan java-koodaamisen. Se johtaa järjestelmän parempaan skaalautumiseen ja suorituskyvyn kasvuun.

Reinholdin mukaan moduulipohjaisella on järjestelmällä on kaksi keskeistä tavoitetta: kokonaisuuden luotettava konfigurointi ja komponenttien vahva eristäminen, tai kapselointi (encapsulation).

Luotettavuus saavutetaan siten, että komponenttien välillä määritellään täsmälliset keskinäiset riippuvuudet. Kapseloinnissa puolestaan rajataan tarkasti ne komponentin tyypit, jotka ovat muiden komponenttien käytettävissä.

Kaiken keskiössä on uusi moduuli, joka on uudenlainen java-ohjelmistokomponentti. Moduuli on nimetty, itsensä kuvaava koodin ja datan kokoelma. Sen koodi on organisoitu tyyppejä sisältäviksi paketeiksi, eli java-luokiksi ja liitännöiksi.

Jotta voidaan kontrolloida, miten moduulin koodi viittaa muissa moduuleissa oleviin tyyppeihin, sen pitää määritellä mitä muita moduuleja sen kääntäminen ja ajaminen vaatii. Tämä tapahtuu määrittelemällä, mitä paketteja moduuli exportoi eli tuo omaan käyttöönsä.

Tämä moduulin määrittely tai ”ilmoitus” (module declaration) on aivan uusi rakennelma java-kielessä. Yksinkertaisimmillaan se vain nimeää moduulin, mutta sillä voidaan määritellä myös hyvin monimutkaisia riippuvuuksia.

Lisätietoa javan uudesta modulaarisesta rakenteesta löytyy Mark Reinholdin blogi-sivuilta.

 

 

TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA

Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.

Tilaaminen onnistuu tästä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template