JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Anritsu tunnetaan kalliiden, erityisesti tutkimuksen ja tuotekehityksen tarpeisiin kheitetyistä mittauslaitteista. Nyt yhtiö haluaa suuremmaksi peluriksi myös yleiskäyttöisissä mittalaitteissa, sanoo yhtiön EMEA-alueen johtaja Michael Spatny.

- Olemme aina olleet vahvoja tuotekehityksessä, mutta se ei ole koko kuvamme. Esimerkiksi viime vuonna suurimmat tilauksemme tulivat korealaisilta ja kiinalaisilta tuotantolinjoilta. Älypuhelinten tuotannossa tulemme vahvemmiksi koko ajan.

Euroopassa suurten volyymien tuotantoa ei enää entiseen tapaan ole, joten täällä on luonnollista keskittyä tutkimukseen ja verkon optimoinnin ja ylläpidon mittauksiin. Suomessa Anritsun osuus mobiililaitteiden tutkimuksen mittalaitteista lähentelee 50 prosenttia.

- Nyt tämä muuttuu asteittain, kun rakennamme yleismittalaitteista toista kivijalkaamme. Silti aiomme pitää tiukasti kiinnin ykkösasemastamme mobiilin tietoliikenteen mittauksessa, Spatny korostaa.

Yleismittareissa valmistajat usein nokittelevat toisiaan hintojen perusteella. Tähän kisaan Anritsu ei ole lähdössä mukaan.

- Haluamme kilpailla vahvuuksillamme eli parhailla fyysisillä ominaisuuksilla ja edistyneillä sovelluksilla. Uusi Vectorstar B -verkkoanalysaattori on tästä hyvä esimerkki. Hinnan pitää olla kilpailukykyinen, mutta Anritsu haluaa olla ennen kaikkea teknologiajohtaja, Spatny sanoo.

Hänen mukaansa myös Anritsun yleismittareissa tarvitaan esimerkiksi omia piiriratkaisuja, jotta suorituskyky säilyy tasolla jota yhtiöltä odotetaan.

- Niiden tuotteista saadaan nopeampia, pienempiä ja luotettavampia. Esimerkiksi tutkasovellusten testaus yleismittalaitteilla edellyttää parempaa resoluutiota ja pidempää sieppausaikaa (capture time) kuin mihin tällä hetkellä on totuttu.

Mobiilitietoliikenne ei näytä katoavan Suomestakaan aivan kokonaan, kuten Broadcomin päätös osataa Renesasin modeemiliiketoiminta osoitti. Tämä on varmaan hyvä merkki kaikkien kannalta?

- Ilman muuta tämä antaa toivoa koko teollisuudenalalle ja myös omalle Suomen porukallemme. Aiomme tehdä kaikkemme lisätäksemme markkinaosuuksia niin tietoliikenteen tutkimuksessa kuin yleiskäyttöisissä mittalaitteissa, Spatny päättää.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template