JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Anritsu tunnetaan kalliiden, erityisesti tutkimuksen ja tuotekehityksen tarpeisiin kheitetyistä mittauslaitteista. Nyt yhtiö haluaa suuremmaksi peluriksi myös yleiskäyttöisissä mittalaitteissa, sanoo yhtiön EMEA-alueen johtaja Michael Spatny.

- Olemme aina olleet vahvoja tuotekehityksessä, mutta se ei ole koko kuvamme. Esimerkiksi viime vuonna suurimmat tilauksemme tulivat korealaisilta ja kiinalaisilta tuotantolinjoilta. Älypuhelinten tuotannossa tulemme vahvemmiksi koko ajan.

Euroopassa suurten volyymien tuotantoa ei enää entiseen tapaan ole, joten täällä on luonnollista keskittyä tutkimukseen ja verkon optimoinnin ja ylläpidon mittauksiin. Suomessa Anritsun osuus mobiililaitteiden tutkimuksen mittalaitteista lähentelee 50 prosenttia.

- Nyt tämä muuttuu asteittain, kun rakennamme yleismittalaitteista toista kivijalkaamme. Silti aiomme pitää tiukasti kiinnin ykkösasemastamme mobiilin tietoliikenteen mittauksessa, Spatny korostaa.

Yleismittareissa valmistajat usein nokittelevat toisiaan hintojen perusteella. Tähän kisaan Anritsu ei ole lähdössä mukaan.

- Haluamme kilpailla vahvuuksillamme eli parhailla fyysisillä ominaisuuksilla ja edistyneillä sovelluksilla. Uusi Vectorstar B -verkkoanalysaattori on tästä hyvä esimerkki. Hinnan pitää olla kilpailukykyinen, mutta Anritsu haluaa olla ennen kaikkea teknologiajohtaja, Spatny sanoo.

Hänen mukaansa myös Anritsun yleismittareissa tarvitaan esimerkiksi omia piiriratkaisuja, jotta suorituskyky säilyy tasolla jota yhtiöltä odotetaan.

- Niiden tuotteista saadaan nopeampia, pienempiä ja luotettavampia. Esimerkiksi tutkasovellusten testaus yleismittalaitteilla edellyttää parempaa resoluutiota ja pidempää sieppausaikaa (capture time) kuin mihin tällä hetkellä on totuttu.

Mobiilitietoliikenne ei näytä katoavan Suomestakaan aivan kokonaan, kuten Broadcomin päätös osataa Renesasin modeemiliiketoiminta osoitti. Tämä on varmaan hyvä merkki kaikkien kannalta?

- Ilman muuta tämä antaa toivoa koko teollisuudenalalle ja myös omalle Suomen porukallemme. Aiomme tehdä kaikkemme lisätäksemme markkinaosuuksia niin tietoliikenteen tutkimuksessa kuin yleiskäyttöisissä mittalaitteissa, Spatny päättää.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template