JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Anritsu tunnetaan kalliiden, erityisesti tutkimuksen ja tuotekehityksen tarpeisiin kheitetyistä mittauslaitteista. Nyt yhtiö haluaa suuremmaksi peluriksi myös yleiskäyttöisissä mittalaitteissa, sanoo yhtiön EMEA-alueen johtaja Michael Spatny.

- Olemme aina olleet vahvoja tuotekehityksessä, mutta se ei ole koko kuvamme. Esimerkiksi viime vuonna suurimmat tilauksemme tulivat korealaisilta ja kiinalaisilta tuotantolinjoilta. Älypuhelinten tuotannossa tulemme vahvemmiksi koko ajan.

Euroopassa suurten volyymien tuotantoa ei enää entiseen tapaan ole, joten täällä on luonnollista keskittyä tutkimukseen ja verkon optimoinnin ja ylläpidon mittauksiin. Suomessa Anritsun osuus mobiililaitteiden tutkimuksen mittalaitteista lähentelee 50 prosenttia.

- Nyt tämä muuttuu asteittain, kun rakennamme yleismittalaitteista toista kivijalkaamme. Silti aiomme pitää tiukasti kiinnin ykkösasemastamme mobiilin tietoliikenteen mittauksessa, Spatny korostaa.

Yleismittareissa valmistajat usein nokittelevat toisiaan hintojen perusteella. Tähän kisaan Anritsu ei ole lähdössä mukaan.

- Haluamme kilpailla vahvuuksillamme eli parhailla fyysisillä ominaisuuksilla ja edistyneillä sovelluksilla. Uusi Vectorstar B -verkkoanalysaattori on tästä hyvä esimerkki. Hinnan pitää olla kilpailukykyinen, mutta Anritsu haluaa olla ennen kaikkea teknologiajohtaja, Spatny sanoo.

Hänen mukaansa myös Anritsun yleismittareissa tarvitaan esimerkiksi omia piiriratkaisuja, jotta suorituskyky säilyy tasolla jota yhtiöltä odotetaan.

- Niiden tuotteista saadaan nopeampia, pienempiä ja luotettavampia. Esimerkiksi tutkasovellusten testaus yleismittalaitteilla edellyttää parempaa resoluutiota ja pidempää sieppausaikaa (capture time) kuin mihin tällä hetkellä on totuttu.

Mobiilitietoliikenne ei näytä katoavan Suomestakaan aivan kokonaan, kuten Broadcomin päätös osataa Renesasin modeemiliiketoiminta osoitti. Tämä on varmaan hyvä merkki kaikkien kannalta?

- Ilman muuta tämä antaa toivoa koko teollisuudenalalle ja myös omalle Suomen porukallemme. Aiomme tehdä kaikkemme lisätäksemme markkinaosuuksia niin tietoliikenteen tutkimuksessa kuin yleiskäyttöisissä mittalaitteissa, Spatny päättää.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template