JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinmarkkinoita hallitseva Samsung ei pelaa varman päälle uusia huippumalleja kehittäessään. Kun laitteilta vaaditaan koko ajan lisää suorituskykyä, pitää niiden perustua komponentteihin, jotka ovat uusinta uutta. Galaxy S4 on tästä hyvä esimerkki.

Myyntimenestykseksi jo muodostunutta neljännen polven Galaxya on hieman jopa moitittu siitä, että siihen on pakattu mukaan kaikki mahdollinen. Raudan suhteen Samsung on valinnut vain parasta laatua, mitä voidaan pitää myös melkoisena riskinottona. Myyntiluvut toki kertovat, että riskinotto on kannattanut.

TechInsightsin purkuanalyysi osoittaa, että täysin uusia komponentteja GS4:ssa on useita. Esimerkiksi pääprosessori on markkinoiden ensimmäinen 8-ytiminen kännykkäpiiri. Exynos OCTA -sirulta löytyy neljä ARM Cortex-A15-ydintä, jotka jylläävät 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Ne vievät piillä viisi kertaa enemmän tilaa kuin neljä 1,2 gigahertsin nopeudella toimivaa Cortex-A7-ydintä.

OCTA-prosessorin ideana on, että perustoiminnot hoituvat vähävirtaisemmilla A7-ytimillä. Kun laskentaan vaaditaan lisä tehoja, käynnistyvät A15-ytimet toimintaan. TechInsightin mukaan tiedossa ei ole, ajaako GS4 jossakin tilanteessa kaikkia kahdeksaa ydintä samanaikaisesti.

GS4:n wlan-piiri on myös uusinta uutta. Broadcomin BCM4335-siru tukee kaikkia nykystandardeja - myös AC:tä - molemmilla taajuusalueilla, WiFi Direct -yhteyksiä sekä WiFi-hotspotin muodostamista. Jälkimmäinen on toki ollut premium-älypuhelimissa tuttu ominaisuus jo jonkin aikaa.

Myös Broadcomin uusi nfc-siru on käytössä ensimmäistä kertaa.

GS4 ymmärtää eleitä ilman, että itse ruutua kosketetaan. Toiminto vaatii uuden eleanturin, jollaista ei aiemmin ole esitelty. Tämän anturin suunnitteluvoitto on langennut Maximille.

Edistyksellisellä raudalla on hintansa. Aika monen mielestä reilu 600 euroa älypuhelimesta - oli laite sitten millainen tahansa - on yksinkertaisesti liikaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template