JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinmarkkinoita hallitseva Samsung ei pelaa varman päälle uusia huippumalleja kehittäessään. Kun laitteilta vaaditaan koko ajan lisää suorituskykyä, pitää niiden perustua komponentteihin, jotka ovat uusinta uutta. Galaxy S4 on tästä hyvä esimerkki.

Myyntimenestykseksi jo muodostunutta neljännen polven Galaxya on hieman jopa moitittu siitä, että siihen on pakattu mukaan kaikki mahdollinen. Raudan suhteen Samsung on valinnut vain parasta laatua, mitä voidaan pitää myös melkoisena riskinottona. Myyntiluvut toki kertovat, että riskinotto on kannattanut.

TechInsightsin purkuanalyysi osoittaa, että täysin uusia komponentteja GS4:ssa on useita. Esimerkiksi pääprosessori on markkinoiden ensimmäinen 8-ytiminen kännykkäpiiri. Exynos OCTA -sirulta löytyy neljä ARM Cortex-A15-ydintä, jotka jylläävät 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Ne vievät piillä viisi kertaa enemmän tilaa kuin neljä 1,2 gigahertsin nopeudella toimivaa Cortex-A7-ydintä.

OCTA-prosessorin ideana on, että perustoiminnot hoituvat vähävirtaisemmilla A7-ytimillä. Kun laskentaan vaaditaan lisä tehoja, käynnistyvät A15-ytimet toimintaan. TechInsightin mukaan tiedossa ei ole, ajaako GS4 jossakin tilanteessa kaikkia kahdeksaa ydintä samanaikaisesti.

GS4:n wlan-piiri on myös uusinta uutta. Broadcomin BCM4335-siru tukee kaikkia nykystandardeja - myös AC:tä - molemmilla taajuusalueilla, WiFi Direct -yhteyksiä sekä WiFi-hotspotin muodostamista. Jälkimmäinen on toki ollut premium-älypuhelimissa tuttu ominaisuus jo jonkin aikaa.

Myös Broadcomin uusi nfc-siru on käytössä ensimmäistä kertaa.

GS4 ymmärtää eleitä ilman, että itse ruutua kosketetaan. Toiminto vaatii uuden eleanturin, jollaista ei aiemmin ole esitelty. Tämän anturin suunnitteluvoitto on langennut Maximille.

Edistyksellisellä raudalla on hintansa. Aika monen mielestä reilu 600 euroa älypuhelimesta - oli laite sitten millainen tahansa - on yksinkertaisesti liikaa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2