JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinmarkkinoita hallitseva Samsung ei pelaa varman päälle uusia huippumalleja kehittäessään. Kun laitteilta vaaditaan koko ajan lisää suorituskykyä, pitää niiden perustua komponentteihin, jotka ovat uusinta uutta. Galaxy S4 on tästä hyvä esimerkki.

Myyntimenestykseksi jo muodostunutta neljännen polven Galaxya on hieman jopa moitittu siitä, että siihen on pakattu mukaan kaikki mahdollinen. Raudan suhteen Samsung on valinnut vain parasta laatua, mitä voidaan pitää myös melkoisena riskinottona. Myyntiluvut toki kertovat, että riskinotto on kannattanut.

TechInsightsin purkuanalyysi osoittaa, että täysin uusia komponentteja GS4:ssa on useita. Esimerkiksi pääprosessori on markkinoiden ensimmäinen 8-ytiminen kännykkäpiiri. Exynos OCTA -sirulta löytyy neljä ARM Cortex-A15-ydintä, jotka jylläävät 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Ne vievät piillä viisi kertaa enemmän tilaa kuin neljä 1,2 gigahertsin nopeudella toimivaa Cortex-A7-ydintä.

OCTA-prosessorin ideana on, että perustoiminnot hoituvat vähävirtaisemmilla A7-ytimillä. Kun laskentaan vaaditaan lisä tehoja, käynnistyvät A15-ytimet toimintaan. TechInsightin mukaan tiedossa ei ole, ajaako GS4 jossakin tilanteessa kaikkia kahdeksaa ydintä samanaikaisesti.

GS4:n wlan-piiri on myös uusinta uutta. Broadcomin BCM4335-siru tukee kaikkia nykystandardeja - myös AC:tä - molemmilla taajuusalueilla, WiFi Direct -yhteyksiä sekä WiFi-hotspotin muodostamista. Jälkimmäinen on toki ollut premium-älypuhelimissa tuttu ominaisuus jo jonkin aikaa.

Myös Broadcomin uusi nfc-siru on käytössä ensimmäistä kertaa.

GS4 ymmärtää eleitä ilman, että itse ruutua kosketetaan. Toiminto vaatii uuden eleanturin, jollaista ei aiemmin ole esitelty. Tämän anturin suunnitteluvoitto on langennut Maximille.

Edistyksellisellä raudalla on hintansa. Aika monen mielestä reilu 600 euroa älypuhelimesta - oli laite sitten millainen tahansa - on yksinkertaisesti liikaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template