JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mittauslaitevalmistaja Agilent kokee ensi vuonna suuren muutoksen, kun elektroniikan mittauslaitteiden ryhmä irroitetaan omaan yritykseen. Divisioonan Euroopan markkinoinnista vastaava Jim Armentrout näkee muutoksessa pääosin positiivisia vaikutuksia.

- Jatkossa pystymme keskittymään entistä paremmin elektroniikan mittaukseen. Muutoksen jälkeen kaikki ovat sitoutuneita samoihin päämääriin, Armentrout kertoo.

Kun nykyinen Agilent jaetaan, mittauslaitteiden EMG-ryhmän (electronic measurement group) pääkonttori siirtyy Santa Rosaan. Tällä hetkellä odotettavissa ei ole suuria muutoksia henkilöstöön ja Agilentin henkilömäärä esimerkiksi eri maissa säilyy suurin piirtein samana.

Armentroutin mukaan iso haaste on säilyttää suhde suuriin mittausasiakkaisiin samana, vaikka nimi vaihtuu. - Tärkeää on muistaa, että Agilent on johtava yritys simuloinnissa, RF-testauksessa, mikroaaltoalueen tuotekehityksessä ja huippuluokan oskilloskoopeissa.

Voi hyvinkin olla, että suurin haaste muutoksessa tulee olemaan uuden brändin läpivienti. Reilu 10 vuotta sitten Agilent joutui tekemään saman, kun Hewlett-Packardin mittauslaitteet irroitettiin erilleen pc-valmstaja HP:stä.

Jonkin verran nyky-Agilentin puoliskot ovat hyötyneet yhteisesti tutkimuksesta ja tuotekehityksestä. Esimerkiksi indiumfosfidi-pohjaisia komponentteja on tarvittu sekä elektroniikan että biotekniikan mittausratkaisuissa. Armentroutin mukaan on vielä epäselvää, mitkä osat nykyisestä tutkimusorganisaatiosta siirtyvät mihinkin yritykseen.

Uusi nimi nyky-Agilentin EMG-ryhmällä on viimeistään ensi vuoden lopulla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template