JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin nykyään omistama Altera on esitellyt uudet työkalut seuraavan sukupolven suurten FPGA-piirien suunnitteluun. Quartus Prime Pro -työkalut nopeuttavat koodin kääntämistä ja tukevat aiempaa laajempaa joukkoa valmiita IP-ytimiä.

Alteran piirejä on vuosikaudet suunniteltu Quartus II -työkaluilla. Monen mielestä Quartus II on ollut paras arsenaali tehokkaiden FPGA-piirien kehitykseen, mutta tottakai transistorimäärien kasvu asettaa aina haasteita sille, kuinka nopea tai tuottava työkalu on.

Quartus Prime Pro on paketti, jossa on säilytetty Quartus II:n tuntuma ja käyttöliittymä, mutta alla oleva tekniikka on saatettu vastaamaan paremmin uusia vaatimuksia. Prime Pro on tarkoitettu ennen kaikkea yli miljoonan logiikkaelementin kokoisten suunnittelujen toteutuksiin, siis todella suurille FPGA-piireille.

Quartus Prime Pro tukee paremmin hierarkkisia tietokantoja suurten suunnittelujen toteutuksessa. BluePrint-työkalulla suunnittluen alusta voidaan nastojen sijoittelua ja kellopuun suunnittelua myöten tehdä hyvin aikaisessa vaiheessa, mikä vähentää iteraatioiden tarvetta jopa kymmenesosaan aiemmasta. Tämä säästää merkittävästi aikaa.

Lisätietoja Quartus Prime Prosta löytyy Alteran verkkosivuilta. Paketista on kolme versiota (Pro. Standard ja Lite). Yhden koneen peruslisenssi maksaa 3995 dollaria. Rajoitettu Lite-paketti on ilmaiseksi ladattavissa Alteran verkkokaupasta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template