JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin nykyään omistama Altera on esitellyt uudet työkalut seuraavan sukupolven suurten FPGA-piirien suunnitteluun. Quartus Prime Pro -työkalut nopeuttavat koodin kääntämistä ja tukevat aiempaa laajempaa joukkoa valmiita IP-ytimiä.

Alteran piirejä on vuosikaudet suunniteltu Quartus II -työkaluilla. Monen mielestä Quartus II on ollut paras arsenaali tehokkaiden FPGA-piirien kehitykseen, mutta tottakai transistorimäärien kasvu asettaa aina haasteita sille, kuinka nopea tai tuottava työkalu on.

Quartus Prime Pro on paketti, jossa on säilytetty Quartus II:n tuntuma ja käyttöliittymä, mutta alla oleva tekniikka on saatettu vastaamaan paremmin uusia vaatimuksia. Prime Pro on tarkoitettu ennen kaikkea yli miljoonan logiikkaelementin kokoisten suunnittelujen toteutuksiin, siis todella suurille FPGA-piireille.

Quartus Prime Pro tukee paremmin hierarkkisia tietokantoja suurten suunnittelujen toteutuksessa. BluePrint-työkalulla suunnittluen alusta voidaan nastojen sijoittelua ja kellopuun suunnittelua myöten tehdä hyvin aikaisessa vaiheessa, mikä vähentää iteraatioiden tarvetta jopa kymmenesosaan aiemmasta. Tämä säästää merkittävästi aikaa.

Lisätietoja Quartus Prime Prosta löytyy Alteran verkkosivuilta. Paketista on kolme versiota (Pro. Standard ja Lite). Yhden koneen peruslisenssi maksaa 3995 dollaria. Rajoitettu Lite-paketti on ilmaiseksi ladattavissa Alteran verkkokaupasta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template