JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin nykyään omistama Altera on esitellyt uudet työkalut seuraavan sukupolven suurten FPGA-piirien suunnitteluun. Quartus Prime Pro -työkalut nopeuttavat koodin kääntämistä ja tukevat aiempaa laajempaa joukkoa valmiita IP-ytimiä.

Alteran piirejä on vuosikaudet suunniteltu Quartus II -työkaluilla. Monen mielestä Quartus II on ollut paras arsenaali tehokkaiden FPGA-piirien kehitykseen, mutta tottakai transistorimäärien kasvu asettaa aina haasteita sille, kuinka nopea tai tuottava työkalu on.

Quartus Prime Pro on paketti, jossa on säilytetty Quartus II:n tuntuma ja käyttöliittymä, mutta alla oleva tekniikka on saatettu vastaamaan paremmin uusia vaatimuksia. Prime Pro on tarkoitettu ennen kaikkea yli miljoonan logiikkaelementin kokoisten suunnittelujen toteutuksiin, siis todella suurille FPGA-piireille.

Quartus Prime Pro tukee paremmin hierarkkisia tietokantoja suurten suunnittelujen toteutuksessa. BluePrint-työkalulla suunnittluen alusta voidaan nastojen sijoittelua ja kellopuun suunnittelua myöten tehdä hyvin aikaisessa vaiheessa, mikä vähentää iteraatioiden tarvetta jopa kymmenesosaan aiemmasta. Tämä säästää merkittävästi aikaa.

Lisätietoja Quartus Prime Prosta löytyy Alteran verkkosivuilta. Paketista on kolme versiota (Pro. Standard ja Lite). Yhden koneen peruslisenssi maksaa 3995 dollaria. Rajoitettu Lite-paketti on ilmaiseksi ladattavissa Alteran verkkokaupasta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template