JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin nykyään omistama Altera on esitellyt uudet työkalut seuraavan sukupolven suurten FPGA-piirien suunnitteluun. Quartus Prime Pro -työkalut nopeuttavat koodin kääntämistä ja tukevat aiempaa laajempaa joukkoa valmiita IP-ytimiä.

Alteran piirejä on vuosikaudet suunniteltu Quartus II -työkaluilla. Monen mielestä Quartus II on ollut paras arsenaali tehokkaiden FPGA-piirien kehitykseen, mutta tottakai transistorimäärien kasvu asettaa aina haasteita sille, kuinka nopea tai tuottava työkalu on.

Quartus Prime Pro on paketti, jossa on säilytetty Quartus II:n tuntuma ja käyttöliittymä, mutta alla oleva tekniikka on saatettu vastaamaan paremmin uusia vaatimuksia. Prime Pro on tarkoitettu ennen kaikkea yli miljoonan logiikkaelementin kokoisten suunnittelujen toteutuksiin, siis todella suurille FPGA-piireille.

Quartus Prime Pro tukee paremmin hierarkkisia tietokantoja suurten suunnittelujen toteutuksessa. BluePrint-työkalulla suunnittluen alusta voidaan nastojen sijoittelua ja kellopuun suunnittelua myöten tehdä hyvin aikaisessa vaiheessa, mikä vähentää iteraatioiden tarvetta jopa kymmenesosaan aiemmasta. Tämä säästää merkittävästi aikaa.

Lisätietoja Quartus Prime Prosta löytyy Alteran verkkosivuilta. Paketista on kolme versiota (Pro. Standard ja Lite). Yhden koneen peruslisenssi maksaa 3995 dollaria. Rajoitettu Lite-paketti on ilmaiseksi ladattavissa Alteran verkkokaupasta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template