JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Matkapuhelimia ja erityisesti valmistajien älypuhelimien lippulaivamalleja mainostetaan mieluusti erilaisia suorituskykyargumenteilla. Näiden ongelma on ollut, että ne perustuvat erilaisiin benchmark-testeihin. Siksi tulokset voivat olla jopa harhaanjohtavia.

Mobilebench on uusi konsortio, joka haluaa tuoda käyttöön lähdekoodiltaan avoimen järjestelmän, joka tarjoaa puolueetonta ja tarkkaa tietoa laitteiden suorituskyvystä. Mobilebenchin ovat perustaneet Broadcom, Huawei, OPPO, Samsung Electronics ja Spreadtrum.

Viime viikolla Kiinan Shenzhenissä pidetyssä perustamiskokouksessa johtokunnan jäsenet ilmoittivat etsivänsä aktiivisesti uusia jäseniä. Mobilebenchistä halutaankin alan de facto -testausstandardi.

Mobilebench on myös samanniminen työkalu, jolla laitteiden suorituskykyä mitataa. Sillä voidaan mitata tarkasti esimerkiksi järjestelmän suorituskykyä (CPU, keskusmuisti, tallennusmuisti), web-suorituskykyä (javascript, lataussuorituskyky, HTML5-yhteensopivuus) ja käyttöliittymää (prosessoriresurssien käyttö, akkukäyttö). Lisäksi työkalu monitoroi koko järjestelmän käyttäytymistä ja esimerkiksi sähköpostien raportointia.

Mobilenbenchin etuna on se, että se laittaa laitteet paremmuusjärjestykseen esimerkiksi alustan (käyttöjärjestelmän) tai kernelin (ytimen) perusteella. Tämä antaa laitteiden ominaisuuksista totuudenmukaisemman kuvan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template