JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Matkapuhelimia ja erityisesti valmistajien älypuhelimien lippulaivamalleja mainostetaan mieluusti erilaisia suorituskykyargumenteilla. Näiden ongelma on ollut, että ne perustuvat erilaisiin benchmark-testeihin. Siksi tulokset voivat olla jopa harhaanjohtavia.

Mobilebench on uusi konsortio, joka haluaa tuoda käyttöön lähdekoodiltaan avoimen järjestelmän, joka tarjoaa puolueetonta ja tarkkaa tietoa laitteiden suorituskyvystä. Mobilebenchin ovat perustaneet Broadcom, Huawei, OPPO, Samsung Electronics ja Spreadtrum.

Viime viikolla Kiinan Shenzhenissä pidetyssä perustamiskokouksessa johtokunnan jäsenet ilmoittivat etsivänsä aktiivisesti uusia jäseniä. Mobilebenchistä halutaankin alan de facto -testausstandardi.

Mobilebench on myös samanniminen työkalu, jolla laitteiden suorituskykyä mitataa. Sillä voidaan mitata tarkasti esimerkiksi järjestelmän suorituskykyä (CPU, keskusmuisti, tallennusmuisti), web-suorituskykyä (javascript, lataussuorituskyky, HTML5-yhteensopivuus) ja käyttöliittymää (prosessoriresurssien käyttö, akkukäyttö). Lisäksi työkalu monitoroi koko järjestelmän käyttäytymistä ja esimerkiksi sähköpostien raportointia.

Mobilenbenchin etuna on se, että se laittaa laitteet paremmuusjärjestykseen esimerkiksi alustan (käyttöjärjestelmän) tai kernelin (ytimen) perusteella. Tämä antaa laitteiden ominaisuuksista totuudenmukaisemman kuvan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template