JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Matkapuhelimia ja erityisesti valmistajien älypuhelimien lippulaivamalleja mainostetaan mieluusti erilaisia suorituskykyargumenteilla. Näiden ongelma on ollut, että ne perustuvat erilaisiin benchmark-testeihin. Siksi tulokset voivat olla jopa harhaanjohtavia.

Mobilebench on uusi konsortio, joka haluaa tuoda käyttöön lähdekoodiltaan avoimen järjestelmän, joka tarjoaa puolueetonta ja tarkkaa tietoa laitteiden suorituskyvystä. Mobilebenchin ovat perustaneet Broadcom, Huawei, OPPO, Samsung Electronics ja Spreadtrum.

Viime viikolla Kiinan Shenzhenissä pidetyssä perustamiskokouksessa johtokunnan jäsenet ilmoittivat etsivänsä aktiivisesti uusia jäseniä. Mobilebenchistä halutaankin alan de facto -testausstandardi.

Mobilebench on myös samanniminen työkalu, jolla laitteiden suorituskykyä mitataa. Sillä voidaan mitata tarkasti esimerkiksi järjestelmän suorituskykyä (CPU, keskusmuisti, tallennusmuisti), web-suorituskykyä (javascript, lataussuorituskyky, HTML5-yhteensopivuus) ja käyttöliittymää (prosessoriresurssien käyttö, akkukäyttö). Lisäksi työkalu monitoroi koko järjestelmän käyttäytymistä ja esimerkiksi sähköpostien raportointia.

Mobilenbenchin etuna on se, että se laittaa laitteet paremmuusjärjestykseen esimerkiksi alustan (käyttöjärjestelmän) tai kernelin (ytimen) perusteella. Tämä antaa laitteiden ominaisuuksista totuudenmukaisemman kuvan.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template