JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Matkapuhelimia ja erityisesti valmistajien älypuhelimien lippulaivamalleja mainostetaan mieluusti erilaisia suorituskykyargumenteilla. Näiden ongelma on ollut, että ne perustuvat erilaisiin benchmark-testeihin. Siksi tulokset voivat olla jopa harhaanjohtavia.

Mobilebench on uusi konsortio, joka haluaa tuoda käyttöön lähdekoodiltaan avoimen järjestelmän, joka tarjoaa puolueetonta ja tarkkaa tietoa laitteiden suorituskyvystä. Mobilebenchin ovat perustaneet Broadcom, Huawei, OPPO, Samsung Electronics ja Spreadtrum.

Viime viikolla Kiinan Shenzhenissä pidetyssä perustamiskokouksessa johtokunnan jäsenet ilmoittivat etsivänsä aktiivisesti uusia jäseniä. Mobilebenchistä halutaankin alan de facto -testausstandardi.

Mobilebench on myös samanniminen työkalu, jolla laitteiden suorituskykyä mitataa. Sillä voidaan mitata tarkasti esimerkiksi järjestelmän suorituskykyä (CPU, keskusmuisti, tallennusmuisti), web-suorituskykyä (javascript, lataussuorituskyky, HTML5-yhteensopivuus) ja käyttöliittymää (prosessoriresurssien käyttö, akkukäyttö). Lisäksi työkalu monitoroi koko järjestelmän käyttäytymistä ja esimerkiksi sähköpostien raportointia.

Mobilenbenchin etuna on se, että se laittaa laitteet paremmuusjärjestykseen esimerkiksi alustan (käyttöjärjestelmän) tai kernelin (ytimen) perusteella. Tämä antaa laitteiden ominaisuuksista totuudenmukaisemman kuvan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template