JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki teknologiat tulevat lopulta tiensä päähän. Nyt Objective Analysis -niminen tutkimuslaitos ennustaa, että nykyinen 2D-rakenteisiin perustuva flash-muisti haihtuu pois viiden vuoden aikana. Sen paikan ottaa 3D-arkkitehtuuriin perustuva flash-tekniikka.

Flash-valmistuksessa on yritetty seurata Mooren lakia eli kutistaa transistoreja yhä pienempään. Se on kuitenkin tuonut ongelmia bittien tallennuksen näkökulmasta. Valmistajat ovat ratkaisseet ongelmaa ensin varastoimalla kaksi bittiä samaan soluun (MLC, multi-level cell) ja sittemmin kolme bittiä soluun (TLC, triple-level cell).

Tämä yhdessä geometrian kutistamisen kanssa on johtanut siihen, ettei bittien väliin jää pian elektroneja. Silloin pienempään skaalaaminen päättyy.

Ainoa ratkaisu on rakentaa soluja myös pystysuoraan. Tämä on tuonut monia vaikeuksia piirien valmistuksessa, mutta toisaalta bittien tallennustiheyden kasvattaminen samassa alassa on jopa helppoa.

Objective Analysis ennustaa, että nykyinen muistitikuista ja SSD_levyistä tuttu tekniikka katoaa viiden vuoden aikana. 3D-rakenteisiin perustuvat flashit sen sijaan tulevat valtaavaan alaa nopeasti. Niillä tullaan mahdollisesti korvaamaan myös tietokoneiden DRAM-muisteja.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template