JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki teknologiat tulevat lopulta tiensä päähän. Nyt Objective Analysis -niminen tutkimuslaitos ennustaa, että nykyinen 2D-rakenteisiin perustuva flash-muisti haihtuu pois viiden vuoden aikana. Sen paikan ottaa 3D-arkkitehtuuriin perustuva flash-tekniikka.

Flash-valmistuksessa on yritetty seurata Mooren lakia eli kutistaa transistoreja yhä pienempään. Se on kuitenkin tuonut ongelmia bittien tallennuksen näkökulmasta. Valmistajat ovat ratkaisseet ongelmaa ensin varastoimalla kaksi bittiä samaan soluun (MLC, multi-level cell) ja sittemmin kolme bittiä soluun (TLC, triple-level cell).

Tämä yhdessä geometrian kutistamisen kanssa on johtanut siihen, ettei bittien väliin jää pian elektroneja. Silloin pienempään skaalaaminen päättyy.

Ainoa ratkaisu on rakentaa soluja myös pystysuoraan. Tämä on tuonut monia vaikeuksia piirien valmistuksessa, mutta toisaalta bittien tallennustiheyden kasvattaminen samassa alassa on jopa helppoa.

Objective Analysis ennustaa, että nykyinen muistitikuista ja SSD_levyistä tuttu tekniikka katoaa viiden vuoden aikana. 3D-rakenteisiin perustuvat flashit sen sijaan tulevat valtaavaan alaa nopeasti. Niillä tullaan mahdollisesti korvaamaan myös tietokoneiden DRAM-muisteja.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template