JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki teknologiat tulevat lopulta tiensä päähän. Nyt Objective Analysis -niminen tutkimuslaitos ennustaa, että nykyinen 2D-rakenteisiin perustuva flash-muisti haihtuu pois viiden vuoden aikana. Sen paikan ottaa 3D-arkkitehtuuriin perustuva flash-tekniikka.

Flash-valmistuksessa on yritetty seurata Mooren lakia eli kutistaa transistoreja yhä pienempään. Se on kuitenkin tuonut ongelmia bittien tallennuksen näkökulmasta. Valmistajat ovat ratkaisseet ongelmaa ensin varastoimalla kaksi bittiä samaan soluun (MLC, multi-level cell) ja sittemmin kolme bittiä soluun (TLC, triple-level cell).

Tämä yhdessä geometrian kutistamisen kanssa on johtanut siihen, ettei bittien väliin jää pian elektroneja. Silloin pienempään skaalaaminen päättyy.

Ainoa ratkaisu on rakentaa soluja myös pystysuoraan. Tämä on tuonut monia vaikeuksia piirien valmistuksessa, mutta toisaalta bittien tallennustiheyden kasvattaminen samassa alassa on jopa helppoa.

Objective Analysis ennustaa, että nykyinen muistitikuista ja SSD_levyistä tuttu tekniikka katoaa viiden vuoden aikana. 3D-rakenteisiin perustuvat flashit sen sijaan tulevat valtaavaan alaa nopeasti. Niillä tullaan mahdollisesti korvaamaan myös tietokoneiden DRAM-muisteja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template