JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki teknologiat tulevat lopulta tiensä päähän. Nyt Objective Analysis -niminen tutkimuslaitos ennustaa, että nykyinen 2D-rakenteisiin perustuva flash-muisti haihtuu pois viiden vuoden aikana. Sen paikan ottaa 3D-arkkitehtuuriin perustuva flash-tekniikka.

Flash-valmistuksessa on yritetty seurata Mooren lakia eli kutistaa transistoreja yhä pienempään. Se on kuitenkin tuonut ongelmia bittien tallennuksen näkökulmasta. Valmistajat ovat ratkaisseet ongelmaa ensin varastoimalla kaksi bittiä samaan soluun (MLC, multi-level cell) ja sittemmin kolme bittiä soluun (TLC, triple-level cell).

Tämä yhdessä geometrian kutistamisen kanssa on johtanut siihen, ettei bittien väliin jää pian elektroneja. Silloin pienempään skaalaaminen päättyy.

Ainoa ratkaisu on rakentaa soluja myös pystysuoraan. Tämä on tuonut monia vaikeuksia piirien valmistuksessa, mutta toisaalta bittien tallennustiheyden kasvattaminen samassa alassa on jopa helppoa.

Objective Analysis ennustaa, että nykyinen muistitikuista ja SSD_levyistä tuttu tekniikka katoaa viiden vuoden aikana. 3D-rakenteisiin perustuvat flashit sen sijaan tulevat valtaavaan alaa nopeasti. Niillä tullaan mahdollisesti korvaamaan myös tietokoneiden DRAM-muisteja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template