JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OpenBSD on vapaa unixin kaltainen käyttöjärjestelmä, joka tunnetaan erityisesti vankasta panostuksesta tietoturvaan. Nyt käyttöjärjestelmästä ollaan valmistelemassa versiota 6.0, jossa tehdään aiempaa selvä pesäero monissa projekteissa sen kanssa kilpailevaan linuxiin.

OpenBSD-kehitysblogissa kerrotaan syyskuun alussa julkistettavan 6.0-version muutoksista. Tietoturvapuolella katoamassa on tuki linux-emuloinnille. Jatkossa linux-sovelluksia ei voi ajaa OpenBSD:llä.

OpenBSD:ssä oli aiemmin mahdollistaa ajaa suuremmilla käyttöoikeuksilla varustettuja ohjelmia sudo-komennolla linuxin tapaan, mutta tämä käytäntö muuttui jo keväällä julkistetussa 5.9-versiossa. Sen tilalle tuotiin doas-käytäntö, josta kirjautuu tarkat lokit joka kerta.

Doas on sudoa modernimpi tapa ajaa muutoksia, mutta OpenBSD:n mukaan sudo-mekanismi on monimutkaisempi. Doas mahdollistaa tietoturvallisemman ja modernimman koodikannan kehittämisen.

Lisätietoja OpenBSD:stä löytyy esimerkiksi projektin FAQ-sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template