JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OpenBSD on vapaa unixin kaltainen käyttöjärjestelmä, joka tunnetaan erityisesti vankasta panostuksesta tietoturvaan. Nyt käyttöjärjestelmästä ollaan valmistelemassa versiota 6.0, jossa tehdään aiempaa selvä pesäero monissa projekteissa sen kanssa kilpailevaan linuxiin.

OpenBSD-kehitysblogissa kerrotaan syyskuun alussa julkistettavan 6.0-version muutoksista. Tietoturvapuolella katoamassa on tuki linux-emuloinnille. Jatkossa linux-sovelluksia ei voi ajaa OpenBSD:llä.

OpenBSD:ssä oli aiemmin mahdollistaa ajaa suuremmilla käyttöoikeuksilla varustettuja ohjelmia sudo-komennolla linuxin tapaan, mutta tämä käytäntö muuttui jo keväällä julkistetussa 5.9-versiossa. Sen tilalle tuotiin doas-käytäntö, josta kirjautuu tarkat lokit joka kerta.

Doas on sudoa modernimpi tapa ajaa muutoksia, mutta OpenBSD:n mukaan sudo-mekanismi on monimutkaisempi. Doas mahdollistaa tietoturvallisemman ja modernimman koodikannan kehittämisen.

Lisätietoja OpenBSD:stä löytyy esimerkiksi projektin FAQ-sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template