JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OpenBSD on vapaa unixin kaltainen käyttöjärjestelmä, joka tunnetaan erityisesti vankasta panostuksesta tietoturvaan. Nyt käyttöjärjestelmästä ollaan valmistelemassa versiota 6.0, jossa tehdään aiempaa selvä pesäero monissa projekteissa sen kanssa kilpailevaan linuxiin.

OpenBSD-kehitysblogissa kerrotaan syyskuun alussa julkistettavan 6.0-version muutoksista. Tietoturvapuolella katoamassa on tuki linux-emuloinnille. Jatkossa linux-sovelluksia ei voi ajaa OpenBSD:llä.

OpenBSD:ssä oli aiemmin mahdollistaa ajaa suuremmilla käyttöoikeuksilla varustettuja ohjelmia sudo-komennolla linuxin tapaan, mutta tämä käytäntö muuttui jo keväällä julkistetussa 5.9-versiossa. Sen tilalle tuotiin doas-käytäntö, josta kirjautuu tarkat lokit joka kerta.

Doas on sudoa modernimpi tapa ajaa muutoksia, mutta OpenBSD:n mukaan sudo-mekanismi on monimutkaisempi. Doas mahdollistaa tietoturvallisemman ja modernimman koodikannan kehittämisen.

Lisätietoja OpenBSD:stä löytyy esimerkiksi projektin FAQ-sivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template