JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ultimaker on yksi suosituimpia ammattitason 3D-tulostimia. Eilen julkistettiin tulostimen 3-versio, johon on tuotu monia käyttäjäyhteisön toivomia lisäominaisuuksia. Tuplasuutin ja wifi-yhteys ovat uutta, mutta helppokäyttöisyydestä on pidetty kiinni.

Ultimaker 3 esiteltiin Suomessa eilen Maker 3D:n tiloissa Helsingissä. Valmistajan ensimmäisessä tuplasuutinmallissa on kehitetty erityistä huomiota suunnittimien (kuvassa) rakenteeseen. Jokaista tulostinmateriaalia varten on oma suuttimensa, jolla varmistetaan se, ettei suutin tukkeudu ja huoltotoimiin kuluu mahdollisimman vähän aikaa.

Tuplasuutinratkaisu ja veteenliukeneva tukimateriaali mahdollistavat entistä monimuotoisemman suunnittelun verrattuna perinteiseen yhden suuttimen tulostustekniikkaan. Tulostin käyttää kappaleiden valmistamiseen teollisuudessakin käytettäviä kestäviä materiaaleja. Alkuun on tarjolla PLA-, ABS, CPE, Nylon ja veteenliukeneva PVA.

Myös materiaalista toiseen vaihtaminen on tehty helpoksi. Uudet tulostusmateriaalit sisältävät tunnistesirun, jonka avulla Ultimaker 3 osaa automaattisesti asettaa eri materiaaleja varten oikeat tulostusasetukset. Laitteesta löytyy lisäksi automaattinen alustan kalibrointi.

Kolmospolven Ultimakeriin on lisätty monista muista 3D-tulostimista tuttu wifi-yhteys sekä webbikamera. Ensimmäisen avulla voidaan tulostustöitä lähettää jonoon wlan-verkon yli, kameran avulla voidaan puolestaa valvoa tulostuksen tilaa. Käytännössä kamera tulee arvoonsa sitten, kun yrityksellä on käytössään useiden kymmenien tulostimien farmi.

Ultimaker 3:n perusversio maksaa 3000 euroa eli noin tonnin kakkospolven laitetta enemmän. 10 senttiä korkeammalla tulostustilalla varustettu Extended-malli maksaa 3595 euroa (ilman alv:tä).

Maker 3D:n mukaan Ultimakerin osuus 3D-tulostimien markkinoilla lähestyy nyt jo 25 prosenttia. Laitteita myytiin viime vuonna Suomeen 200-300 kappaletta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template