JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ultimaker on yksi suosituimpia ammattitason 3D-tulostimia. Eilen julkistettiin tulostimen 3-versio, johon on tuotu monia käyttäjäyhteisön toivomia lisäominaisuuksia. Tuplasuutin ja wifi-yhteys ovat uutta, mutta helppokäyttöisyydestä on pidetty kiinni.

Ultimaker 3 esiteltiin Suomessa eilen Maker 3D:n tiloissa Helsingissä. Valmistajan ensimmäisessä tuplasuutinmallissa on kehitetty erityistä huomiota suunnittimien (kuvassa) rakenteeseen. Jokaista tulostinmateriaalia varten on oma suuttimensa, jolla varmistetaan se, ettei suutin tukkeudu ja huoltotoimiin kuluu mahdollisimman vähän aikaa.

Tuplasuutinratkaisu ja veteenliukeneva tukimateriaali mahdollistavat entistä monimuotoisemman suunnittelun verrattuna perinteiseen yhden suuttimen tulostustekniikkaan. Tulostin käyttää kappaleiden valmistamiseen teollisuudessakin käytettäviä kestäviä materiaaleja. Alkuun on tarjolla PLA-, ABS, CPE, Nylon ja veteenliukeneva PVA.

Myös materiaalista toiseen vaihtaminen on tehty helpoksi. Uudet tulostusmateriaalit sisältävät tunnistesirun, jonka avulla Ultimaker 3 osaa automaattisesti asettaa eri materiaaleja varten oikeat tulostusasetukset. Laitteesta löytyy lisäksi automaattinen alustan kalibrointi.

Kolmospolven Ultimakeriin on lisätty monista muista 3D-tulostimista tuttu wifi-yhteys sekä webbikamera. Ensimmäisen avulla voidaan tulostustöitä lähettää jonoon wlan-verkon yli, kameran avulla voidaan puolestaa valvoa tulostuksen tilaa. Käytännössä kamera tulee arvoonsa sitten, kun yrityksellä on käytössään useiden kymmenien tulostimien farmi.

Ultimaker 3:n perusversio maksaa 3000 euroa eli noin tonnin kakkospolven laitetta enemmän. 10 senttiä korkeammalla tulostustilalla varustettu Extended-malli maksaa 3595 euroa (ilman alv:tä).

Maker 3D:n mukaan Ultimakerin osuus 3D-tulostimien markkinoilla lähestyy nyt jo 25 prosenttia. Laitteita myytiin viime vuonna Suomeen 200-300 kappaletta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template