JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uuden innovaation suunnittelu ja sen saaminen protoksi piirikortille on kallista puuhaa. Nykyään valtaosa protokorteista valmistutetaan talon ulkopuolella. Valtaosa yrityksistä haluaisi valmistaa protonsa itse. Tämä onnistuu tulevaisuudessa painamalla piirikortit itse.

Näin kertoo omasta tutkimuksestaan israelilainen Nano Dimension. Yritys on ensimmäinen valmistaja maailmassa, jonka painokoneella voidaan itse tehdä piirikortin proto. Yhtiö toimitti vähän aikaa sitten ensimmäisen piirikorttien 3D-tulostuslaitteiston asiakkaalleen.

Piirikorttien 3D-tulostamisen salaisuus piilee Nano Dimensionin kehittämässä johtavassa ja eristävässä musteessa. Tällä hetkellä materiaali on hopeapohjainen, mutta siitä työstetään kovaa vauhtia edullisempaa kuparipohjaista versiota. Kuparin ongelmana on hapettuminen tulostusprosessin aikana, eikä tätä ole oikein kukaan vielä kyennyt ratkaisemaan.

Nano Dimensionin tekniikalla näyttää olevan vahva tilaus. Yhdeksän kymmenestä tutkimusta varten haastatellusta yrityksestä kertoi valmistuttavansa protokorttinsa jossakin muualla. Kaksi kolmesta arvioi, että tässä prosessissa korttia varten kehitetty IP on vaarassa.

Ongelma poistuisi, jos yritys voisi valmistaa piirikorttinsa proton itse. Lisäksi se nopeuttaisi protokehitystä huomattavasti.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template