JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uuden innovaation suunnittelu ja sen saaminen protoksi piirikortille on kallista puuhaa. Nykyään valtaosa protokorteista valmistutetaan talon ulkopuolella. Valtaosa yrityksistä haluaisi valmistaa protonsa itse. Tämä onnistuu tulevaisuudessa painamalla piirikortit itse.

Näin kertoo omasta tutkimuksestaan israelilainen Nano Dimension. Yritys on ensimmäinen valmistaja maailmassa, jonka painokoneella voidaan itse tehdä piirikortin proto. Yhtiö toimitti vähän aikaa sitten ensimmäisen piirikorttien 3D-tulostuslaitteiston asiakkaalleen.

Piirikorttien 3D-tulostamisen salaisuus piilee Nano Dimensionin kehittämässä johtavassa ja eristävässä musteessa. Tällä hetkellä materiaali on hopeapohjainen, mutta siitä työstetään kovaa vauhtia edullisempaa kuparipohjaista versiota. Kuparin ongelmana on hapettuminen tulostusprosessin aikana, eikä tätä ole oikein kukaan vielä kyennyt ratkaisemaan.

Nano Dimensionin tekniikalla näyttää olevan vahva tilaus. Yhdeksän kymmenestä tutkimusta varten haastatellusta yrityksestä kertoi valmistuttavansa protokorttinsa jossakin muualla. Kaksi kolmesta arvioi, että tässä prosessissa korttia varten kehitetty IP on vaarassa.

Ongelma poistuisi, jos yritys voisi valmistaa piirikorttinsa proton itse. Lisäksi se nopeuttaisi protokehitystä huomattavasti.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template