JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uuden innovaation suunnittelu ja sen saaminen protoksi piirikortille on kallista puuhaa. Nykyään valtaosa protokorteista valmistutetaan talon ulkopuolella. Valtaosa yrityksistä haluaisi valmistaa protonsa itse. Tämä onnistuu tulevaisuudessa painamalla piirikortit itse.

Näin kertoo omasta tutkimuksestaan israelilainen Nano Dimension. Yritys on ensimmäinen valmistaja maailmassa, jonka painokoneella voidaan itse tehdä piirikortin proto. Yhtiö toimitti vähän aikaa sitten ensimmäisen piirikorttien 3D-tulostuslaitteiston asiakkaalleen.

Piirikorttien 3D-tulostamisen salaisuus piilee Nano Dimensionin kehittämässä johtavassa ja eristävässä musteessa. Tällä hetkellä materiaali on hopeapohjainen, mutta siitä työstetään kovaa vauhtia edullisempaa kuparipohjaista versiota. Kuparin ongelmana on hapettuminen tulostusprosessin aikana, eikä tätä ole oikein kukaan vielä kyennyt ratkaisemaan.

Nano Dimensionin tekniikalla näyttää olevan vahva tilaus. Yhdeksän kymmenestä tutkimusta varten haastatellusta yrityksestä kertoi valmistuttavansa protokorttinsa jossakin muualla. Kaksi kolmesta arvioi, että tässä prosessissa korttia varten kehitetty IP on vaarassa.

Ongelma poistuisi, jos yritys voisi valmistaa piirikorttinsa proton itse. Lisäksi se nopeuttaisi protokehitystä huomattavasti.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template