JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on suurin, Qualcomm uhkaa pian NXP-kaupan jälkeen Samsungin kakkosasemaa, mutta nopeimmin puolijohdevalmistajien listalla nouseva yritys on Apple. Apple on myös poikkeus 20 suurimman valmistajan listalla, koska se ainoana valmistuttaa piirinsä vain sisäiseen käyttöön.

IC Insights on julkaissut ennusteensa piirien valmistajien tämän vuoden ranking-listaksi. Intel jatkaa ykkösenä ja onnistaa vaikeuksistaan huolimatta kasvattamaan puolijohdemyyntinsä 56,3 miljardiin dollariin. Aika iso osa kasvusta perustuu Alteralta ostettuun FPGA-liiketoimintaan.

Samsung kasvaa 43,5 miljardiin dollariin ja korealaisyritys pystyykin puolijohderyhmänsä hyvällä kehityksellä pitkälti paikkaamaan kännykkädivisioona surkeaa Note 7 -katastrofia. Sopimusvalmistaja TSMC kasvattaa sekin myyntiään 11 prosenttia 29,3 miljardiin dollariin.

Tällä hetkellä neljäntenä olevan Qualcommin liikevaihto pienenee tänä vuonna 15 prosenttia 15,4 miljardiin dollariin. Ensi vuonna myyntiin lisätään iso osa NXP:n tämän hetken 9,5 miljardin dollarin liikevaihdosta, joten Qualcomm nousee selvästi kolmanneksi suurimmaksi.

Applen puolijohdetuotannon arvo kasvaa tänä vuonna 17 prosenttia lähes 6,5 miljardiin dollariin. Kyse on siis yhtiön iPhone- ja iPad-laitteisiin sekä älykelloihinsa kehittämistä A-sarjan prosessoreista sekä niiden rinnalle valmistetuista anturifuusiopiireistä. Tuotannon arvo kuvaa hyvin sitä, miten merkittävässä asemassa Applen laitevalmistus on nykyään koko puolijohdealan kannalta.

Ensi vuodesta alkaen kymmenen suurimman valmistajan joukossa ei enää ole eurooppalaisia yrityksiä. Infineon ja STMicroelectronics ovat pudonneet kärjestä jo aiemmin ja tänä vuonna 10. suurin eli NXP katoaa listalta kokonaan ensi vuonna.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template