JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on suurin, Qualcomm uhkaa pian NXP-kaupan jälkeen Samsungin kakkosasemaa, mutta nopeimmin puolijohdevalmistajien listalla nouseva yritys on Apple. Apple on myös poikkeus 20 suurimman valmistajan listalla, koska se ainoana valmistuttaa piirinsä vain sisäiseen käyttöön.

IC Insights on julkaissut ennusteensa piirien valmistajien tämän vuoden ranking-listaksi. Intel jatkaa ykkösenä ja onnistaa vaikeuksistaan huolimatta kasvattamaan puolijohdemyyntinsä 56,3 miljardiin dollariin. Aika iso osa kasvusta perustuu Alteralta ostettuun FPGA-liiketoimintaan.

Samsung kasvaa 43,5 miljardiin dollariin ja korealaisyritys pystyykin puolijohderyhmänsä hyvällä kehityksellä pitkälti paikkaamaan kännykkädivisioona surkeaa Note 7 -katastrofia. Sopimusvalmistaja TSMC kasvattaa sekin myyntiään 11 prosenttia 29,3 miljardiin dollariin.

Tällä hetkellä neljäntenä olevan Qualcommin liikevaihto pienenee tänä vuonna 15 prosenttia 15,4 miljardiin dollariin. Ensi vuonna myyntiin lisätään iso osa NXP:n tämän hetken 9,5 miljardin dollarin liikevaihdosta, joten Qualcomm nousee selvästi kolmanneksi suurimmaksi.

Applen puolijohdetuotannon arvo kasvaa tänä vuonna 17 prosenttia lähes 6,5 miljardiin dollariin. Kyse on siis yhtiön iPhone- ja iPad-laitteisiin sekä älykelloihinsa kehittämistä A-sarjan prosessoreista sekä niiden rinnalle valmistetuista anturifuusiopiireistä. Tuotannon arvo kuvaa hyvin sitä, miten merkittävässä asemassa Applen laitevalmistus on nykyään koko puolijohdealan kannalta.

Ensi vuodesta alkaen kymmenen suurimman valmistajan joukossa ei enää ole eurooppalaisia yrityksiä. Infineon ja STMicroelectronics ovat pudonneet kärjestä jo aiemmin ja tänä vuonna 10. suurin eli NXP katoaa listalta kokonaan ensi vuonna.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template