JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia Solutions and Networks kertoo kehittäneensä ohjelmistoratkaisun, joka parantaa datanopeuksia sen Flexi-tukiasemiin pohjaavissa LTE-verkoissa merkittävästi.

NSN on kehittänyt Smart Scheduler -ohjelmistoaan niin, että LTE-solun reunalla uplink-yhteys eli linkki käyttäjltä verkkoon nopeutuu 50 prosenttia. Samalla solun kapasiteetti verkkoon päin kasvaa jopa viidenneksen.

Lisänopeus ja -kapasiteetti on saavutettavissa sekä taajuusjakoisissa FDD-LTE-verkoissa että aikajakoisissa TD-LTE-verkoissa yksinkertaisella tukiasemien ohjelmistopäivityksellä.

LTE-tuotteista NSN:llä vastaava Tero Peltola sanoo, että Smart Scheduler on aina ollut yhtiön LTE-ratkaisun kruununjalokivi.

Scheduler tai skeduloija on pieni ohjelmisto tukiasemassa, jonka tehtävä on jakaa verkkoresursseja käyttäjille matkapuhelinsolussa. Näitä algoritmeja ei ole määritlety 3GPP-standardeissa, joten kyse on valmistajakohtaisista ratkaisuista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template