JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia Solutions and Networks kertoo kehittäneensä ohjelmistoratkaisun, joka parantaa datanopeuksia sen Flexi-tukiasemiin pohjaavissa LTE-verkoissa merkittävästi.

NSN on kehittänyt Smart Scheduler -ohjelmistoaan niin, että LTE-solun reunalla uplink-yhteys eli linkki käyttäjltä verkkoon nopeutuu 50 prosenttia. Samalla solun kapasiteetti verkkoon päin kasvaa jopa viidenneksen.

Lisänopeus ja -kapasiteetti on saavutettavissa sekä taajuusjakoisissa FDD-LTE-verkoissa että aikajakoisissa TD-LTE-verkoissa yksinkertaisella tukiasemien ohjelmistopäivityksellä.

LTE-tuotteista NSN:llä vastaava Tero Peltola sanoo, että Smart Scheduler on aina ollut yhtiön LTE-ratkaisun kruununjalokivi.

Scheduler tai skeduloija on pieni ohjelmisto tukiasemassa, jonka tehtävä on jakaa verkkoresursseja käyttäjille matkapuhelinsolussa. Näitä algoritmeja ei ole määritlety 3GPP-standardeissa, joten kyse on valmistajakohtaisista ratkaisuista.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2