JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

München - Toshiba esitteli muutama vuosi sitten uuden lähiyhteyksien langattoman tekniikan, jolle annettiin nimeksi TransferJet. Tekniikan suorituskyky ei ole koskaan ollut ongelma, mutta iso kysymys oli, tarvitaanko maailmaan ylipäätään taas yhtä uutta tietoliikennetekniikkaa.

Toshiba Europella asic- ja järjestelmäpiireistä vastaavan Armin Derpmannin mukaan tarvitaan. - Kyse oli aina vain siitä, että löydetään oikeat käyttötavata ja bisnesmallit, Derpmann sanoo.

TransferJet-linkki on itsessään aika vakuuttava. Linkki ei tarvitse mitään asetuksia, riittää että liittää esimerkiksi usb-sovittimen laitteisiin. Data kulkee 4,48 gigahertsin uwb-taajuuksilla 375 megabitin sekuntinopeudella, joten isokin elokuvatiedosto sujahtaa tabletista kännykkään muutamassa sekunnissa, kuten Toshiban demo osoittaa. Demossa maksutapahtuma liikkuin NFC-linkin yli ja TarnsferJetiä voidaankin pitää eräänlaisena trimmattuna NFC-yhteytenä.

Yhteys on myös täysin suojattu, mikä nykyisinä NSA:n toimien varjostamina aikoina ei ole mikään triviaali ominaisuus. Mutta se sovellus ja bisnesmalli?

- Uskomme, että TransfetJetin avulla on mahdolista myydä sisältöjä ruuhkaisissa tilaisuuksissa, joissa wifi- tai 3g-yhteydet eivät yksinkertaisesti toimi. Tällaisia ovat esimerkiksi musiikkikonsertit ja jalkapallo-ottelut, sanoo Derpmann saksalaiselle sopivaan tapaan.

Tällä hetkellä TransferJetin saa laitteisiin erilaisina sovittimina muistikorteista usb-tikkuihin. MicroSD-kortillayhteys on tulossa ensi vuonna. Mutta tekniikka tullaan myös integroimaan älypuhelimiin.

- Tällä hetkellä keskustelemme useiden älypuhelinvalmistajan kanssa siitä, miten TransferJet integroitaisiin tuleviin puhelinmalleihin, Diepman kertoo.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2