JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

München - Toshiba esitteli muutama vuosi sitten uuden lähiyhteyksien langattoman tekniikan, jolle annettiin nimeksi TransferJet. Tekniikan suorituskyky ei ole koskaan ollut ongelma, mutta iso kysymys oli, tarvitaanko maailmaan ylipäätään taas yhtä uutta tietoliikennetekniikkaa.

Toshiba Europella asic- ja järjestelmäpiireistä vastaavan Armin Derpmannin mukaan tarvitaan. - Kyse oli aina vain siitä, että löydetään oikeat käyttötavata ja bisnesmallit, Derpmann sanoo.

TransferJet-linkki on itsessään aika vakuuttava. Linkki ei tarvitse mitään asetuksia, riittää että liittää esimerkiksi usb-sovittimen laitteisiin. Data kulkee 4,48 gigahertsin uwb-taajuuksilla 375 megabitin sekuntinopeudella, joten isokin elokuvatiedosto sujahtaa tabletista kännykkään muutamassa sekunnissa, kuten Toshiban demo osoittaa. Demossa maksutapahtuma liikkuin NFC-linkin yli ja TarnsferJetiä voidaankin pitää eräänlaisena trimmattuna NFC-yhteytenä.

Yhteys on myös täysin suojattu, mikä nykyisinä NSA:n toimien varjostamina aikoina ei ole mikään triviaali ominaisuus. Mutta se sovellus ja bisnesmalli?

- Uskomme, että TransfetJetin avulla on mahdolista myydä sisältöjä ruuhkaisissa tilaisuuksissa, joissa wifi- tai 3g-yhteydet eivät yksinkertaisesti toimi. Tällaisia ovat esimerkiksi musiikkikonsertit ja jalkapallo-ottelut, sanoo Derpmann saksalaiselle sopivaan tapaan.

Tällä hetkellä TransferJetin saa laitteisiin erilaisina sovittimina muistikorteista usb-tikkuihin. MicroSD-kortillayhteys on tulossa ensi vuonna. Mutta tekniikka tullaan myös integroimaan älypuhelimiin.

- Tällä hetkellä keskustelemme useiden älypuhelinvalmistajan kanssa siitä, miten TransferJet integroitaisiin tuleviin puhelinmalleihin, Diepman kertoo.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template