JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

München - Toshiba esitteli muutama vuosi sitten uuden lähiyhteyksien langattoman tekniikan, jolle annettiin nimeksi TransferJet. Tekniikan suorituskyky ei ole koskaan ollut ongelma, mutta iso kysymys oli, tarvitaanko maailmaan ylipäätään taas yhtä uutta tietoliikennetekniikkaa.

Toshiba Europella asic- ja järjestelmäpiireistä vastaavan Armin Derpmannin mukaan tarvitaan. - Kyse oli aina vain siitä, että löydetään oikeat käyttötavata ja bisnesmallit, Derpmann sanoo.

TransferJet-linkki on itsessään aika vakuuttava. Linkki ei tarvitse mitään asetuksia, riittää että liittää esimerkiksi usb-sovittimen laitteisiin. Data kulkee 4,48 gigahertsin uwb-taajuuksilla 375 megabitin sekuntinopeudella, joten isokin elokuvatiedosto sujahtaa tabletista kännykkään muutamassa sekunnissa, kuten Toshiban demo osoittaa. Demossa maksutapahtuma liikkuin NFC-linkin yli ja TarnsferJetiä voidaankin pitää eräänlaisena trimmattuna NFC-yhteytenä.

Yhteys on myös täysin suojattu, mikä nykyisinä NSA:n toimien varjostamina aikoina ei ole mikään triviaali ominaisuus. Mutta se sovellus ja bisnesmalli?

- Uskomme, että TransfetJetin avulla on mahdolista myydä sisältöjä ruuhkaisissa tilaisuuksissa, joissa wifi- tai 3g-yhteydet eivät yksinkertaisesti toimi. Tällaisia ovat esimerkiksi musiikkikonsertit ja jalkapallo-ottelut, sanoo Derpmann saksalaiselle sopivaan tapaan.

Tällä hetkellä TransferJetin saa laitteisiin erilaisina sovittimina muistikorteista usb-tikkuihin. MicroSD-kortillayhteys on tulossa ensi vuonna. Mutta tekniikka tullaan myös integroimaan älypuhelimiin.

- Tällä hetkellä keskustelemme useiden älypuhelinvalmistajan kanssa siitä, miten TransferJet integroitaisiin tuleviin puhelinmalleihin, Diepman kertoo.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template