JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Audio ja videokaapeleita valmistava Elka on esitellyt markkinoiden ensimmäisen kaapelin, joka tukee HDMI-tekniikan alt mode -toimintoa. Sen ansiosta USBC-liittimellä voidaan vastaanottaa HDMI-dataa. HDMI-liitännän aikakausi erilaisissa kannettavissa laitteissa jää lyhyeksi.

HDMI-liitäntätekniikkaa kehittävä HDMI Licencing laajensi viime vuonna liitäntää uudella vaihtoehtoisella moodillia (ns. alt mode). Sen avulla C-tyypin USB-liitännällä varustetuista laitteista voidaan siirtää kuvaa suoraan HDMI-näytöille ilman minkäänlaisia sovittimia.

Cypress oli ensimmäinen tällainen alt mode -ohjainmen markkinoille tuonut yritys. Nyt Elka on Cypressin EZ-PD CCG3 -ohjaimen avulla toteuttanut markkinoiden ensimmäisen kaapelin, jolla C-tyypin USB-liittimellä varsuettu kännykkä tai läppäri voidaan liittää suoraan television tai monitorin HDMI-väylään.

Elka kertoo valinneensa Cypressin ohjaimen sen ohjelmoitavuuden takia. Se nopeutti firmware-kehitystä. Yhtiö aikoo esitellä uutuuskaapelia HDMI-kehittäjien kokouksessa Taiwanissa ensi viikonloppuna.

Cypressin ohjaimelle on integroitu korkeajänniteregulaattori sekä tarvittavat analogiaosat niin, että se toimii 2,7-21,5 voltin jännitteellä. Ohjain mahdollistaa myös lataamisen 100 watin teholla USB PD -määritysten mukaisesti.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template