JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan globaalit organisaatiot ovat perustaneet aivan liikaa palvelinkeskuksia toimintansa tueksi. Tutkimuslaitoksen mukaan kaksi datakeskusta jokaisella mantereella olisi kustannustehokkain ratkaisu.

Asia on ajankohtainen Suomessakin, kun Google näyttää panostavan vahvasti Haminan Summassa sijaitsevaan konesaliinsa. Gartnerin mukaan yritykset ovat laajentuessaan helposti lisänneet palvelinkeskusten määrää, mikä johtaa vain kasvaneisiin käyttökuluihin.

Kahden palvelinkeskuksen malli riittää tutkimuslaitoksen mukaan esimerkiksi katastrofitilanteista selviytymiseen. Mikäli data kahdessa keskuksessa on synkronoitu ja niiden fyysinen etäisyys toisistaan on noin 100-150 kilometriä toiminta jatkuu käytännössä keskeytyksittä kaikissa tilanteissa.

Gartner kuitenkn myöntää, että joillakin aloilla kuten pankkisektorilla, voidaan turvallisuusyistä tarvita kolmen keskuksen mallia.

Kahden keskuksen malli helpottaa merkittävästi it-palvelujen rakentamista. Tutkimuslaitoksen mukaan isot yritykset yleensä omistavat datakeskuksensa, mutta monelle sopii myös malli, jossa tilat, sähkö ja jäähdytys ostetaan ulkoa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2