JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan globaalit organisaatiot ovat perustaneet aivan liikaa palvelinkeskuksia toimintansa tueksi. Tutkimuslaitoksen mukaan kaksi datakeskusta jokaisella mantereella olisi kustannustehokkain ratkaisu.

Asia on ajankohtainen Suomessakin, kun Google näyttää panostavan vahvasti Haminan Summassa sijaitsevaan konesaliinsa. Gartnerin mukaan yritykset ovat laajentuessaan helposti lisänneet palvelinkeskusten määrää, mikä johtaa vain kasvaneisiin käyttökuluihin.

Kahden palvelinkeskuksen malli riittää tutkimuslaitoksen mukaan esimerkiksi katastrofitilanteista selviytymiseen. Mikäli data kahdessa keskuksessa on synkronoitu ja niiden fyysinen etäisyys toisistaan on noin 100-150 kilometriä toiminta jatkuu käytännössä keskeytyksittä kaikissa tilanteissa.

Gartner kuitenkn myöntää, että joillakin aloilla kuten pankkisektorilla, voidaan turvallisuusyistä tarvita kolmen keskuksen mallia.

Kahden keskuksen malli helpottaa merkittävästi it-palvelujen rakentamista. Tutkimuslaitoksen mukaan isot yritykset yleensä omistavat datakeskuksensa, mutta monelle sopii myös malli, jossa tilat, sähkö ja jäähdytys ostetaan ulkoa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template