JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan globaalit organisaatiot ovat perustaneet aivan liikaa palvelinkeskuksia toimintansa tueksi. Tutkimuslaitoksen mukaan kaksi datakeskusta jokaisella mantereella olisi kustannustehokkain ratkaisu.

Asia on ajankohtainen Suomessakin, kun Google näyttää panostavan vahvasti Haminan Summassa sijaitsevaan konesaliinsa. Gartnerin mukaan yritykset ovat laajentuessaan helposti lisänneet palvelinkeskusten määrää, mikä johtaa vain kasvaneisiin käyttökuluihin.

Kahden palvelinkeskuksen malli riittää tutkimuslaitoksen mukaan esimerkiksi katastrofitilanteista selviytymiseen. Mikäli data kahdessa keskuksessa on synkronoitu ja niiden fyysinen etäisyys toisistaan on noin 100-150 kilometriä toiminta jatkuu käytännössä keskeytyksittä kaikissa tilanteissa.

Gartner kuitenkn myöntää, että joillakin aloilla kuten pankkisektorilla, voidaan turvallisuusyistä tarvita kolmen keskuksen mallia.

Kahden keskuksen malli helpottaa merkittävästi it-palvelujen rakentamista. Tutkimuslaitoksen mukaan isot yritykset yleensä omistavat datakeskuksensa, mutta monelle sopii myös malli, jossa tilat, sähkö ja jäähdytys ostetaan ulkoa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template