JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan globaalit organisaatiot ovat perustaneet aivan liikaa palvelinkeskuksia toimintansa tueksi. Tutkimuslaitoksen mukaan kaksi datakeskusta jokaisella mantereella olisi kustannustehokkain ratkaisu.

Asia on ajankohtainen Suomessakin, kun Google näyttää panostavan vahvasti Haminan Summassa sijaitsevaan konesaliinsa. Gartnerin mukaan yritykset ovat laajentuessaan helposti lisänneet palvelinkeskusten määrää, mikä johtaa vain kasvaneisiin käyttökuluihin.

Kahden palvelinkeskuksen malli riittää tutkimuslaitoksen mukaan esimerkiksi katastrofitilanteista selviytymiseen. Mikäli data kahdessa keskuksessa on synkronoitu ja niiden fyysinen etäisyys toisistaan on noin 100-150 kilometriä toiminta jatkuu käytännössä keskeytyksittä kaikissa tilanteissa.

Gartner kuitenkn myöntää, että joillakin aloilla kuten pankkisektorilla, voidaan turvallisuusyistä tarvita kolmen keskuksen mallia.

Kahden keskuksen malli helpottaa merkittävästi it-palvelujen rakentamista. Tutkimuslaitoksen mukaan isot yritykset yleensä omistavat datakeskuksensa, mutta monelle sopii myös malli, jossa tilat, sähkö ja jäähdytys ostetaan ulkoa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template