JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Monien aiempien ennusteiden mukaan nand-tyyppisten flash-piirien markkinat kasvaisivat nyt kohisten ihmisten vaihtaessa perusluurinsa älypuhelimeen ja vanhan läppärinsä tablettiin. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Nand-piirien markkinoiden kasvu näyttää hidastuvan.

Tutkimuslaitos iSuppli ennusti vuosi sitten, että nand-flasheja myytäisiin tänä vuonna 16 prosenttia viimevuotista enemmän. Nyt näyttää siltä, että vuoden kasvu jää noin viiteen prosenttiin.

Tutkimuslaitos löytää kehitykselle useita syitä. Älypuhelinvalmistajien uusiin lippulaivamalleihin ei ole lisätty flash-muistia entiseen tapaan. Kun kuluttajat haluavat halvempia älypuhelimia, niissä joudutaan säästämään suhteellisesti kalliista muistista.

Kehittyvät nettipalvelut syövät myös laitteiiin istutetun flash-muistin tarvetta. Kun videon voi ladata suoraan netistä, ei ole tarvetta tallentaa sitä omaan puhelimeen.

Tableteissa puolestaan painopisteen siirtyminen halvempiin malleihin edellyttää halvempien komponenttien käyttöä. Pelikonsoleissa, joissa nand-muisteja on tarvittu paljon, kysyntä ei enää ole entisellä tasolla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2