JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelimesta on tulossa käyttäjäänsä älykkäämpi, hehkuttaa tutkimuslaitos Gartner rehvakkaasti. Pian älyluuri ennustaa seuraavan liikkeesi, seuraavan ostopäätöksesi tai tulkitsee toimintaasi sen perusteella, mitä laite jo tietää. Ennen sinua.

Gartnerin tutkimusjohtaja Carolina Milanesin mukaan älypuhelimesta tulee käyttäjäänsä älykkäämpi vuoteen 2017 mennessä. - Jos liikenne on jumittunut, älypuhelin saattaa herättää sinut aikaisemmin, jotta ehdit kokoukseen pomosi kanssa, Milanesi kuvaa.

Milanesin mukaan kännykkä muuttui älypuhelimeksi teknologian ja sovellusten myötä. - Teknologialla on lisätty laitteisiin toimintoja kuten kamerat, paikannuksen ja anturit. Sovellukset liittävät tekniikan toimintoihin, jotka enimmäkseen helpottavat jokapäiväistä elämäämme.

Henkilökohtaiset pilvipalvelut ovat ennestään parantaneet älypuhelinsovellusten toimintaa. - Sovelluksista tulee ajan myötä parempia, kun ne osaavat aiemman perusteella ennustaa käyttäjien toiveita ja tarpeita, Milanesi jatkaa.

Ensimmäiset täysin automatisoidut palvelut tulevat liittymään pieniin tehtäviin, kuten kalenterin ylläpitoon ja päivittämiseen, sekä vähemmän tärkeisiin sähköposteihin vastaamiseen. Jatkossa käyttäjät antavat sovelluksille yhä enemmän vapauksia tehdä automaattisesti päätöksiä heidän puolestaan.

Älypuhelimesta ei tule käyttäjäänsä älykkäämpi sen tietojenkäsittelykyvyn ansiosta, vaan siksi että pilven avulla ne osaavat päätellä nopeasti asioita käytössään olevan tiedon varassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
7hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template