JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

28 gigahertsiä on alue, jolle uudet 5G-palvelut ovat ensimmäisenä tulossa. National Instruments julkisti jokavuotisessa NIWeek-tapahtumassaan ensimmäisen kaupallisen lähettimen, jolla signaaleja 28 gigahertsin alueella voidaan testata.

Uusi SDR-järjestelmä voi lähettää ja vastaanottaa kaistanleveydeltään kahden gigahertsin signaaleja 27,5-29,5 gigahertsin alueella. Radiopään ja ohjlemiston avulla laitevalmistajat voivat ryhtyä simuloinnin sijaan tekemään aitoja 5G-mittauksia sekä 3GPP:ssä työn alla olevaan standardiin että esimerkiksi Verizonin omaan 5G-varianttiin.

Lähetinvastaanotinjärjestelmä voi operoida joko yhdyskäytävän tai päätelaitteessa kaikissa ilmarajapinnan testiskenaarioissa. Ohjelmisto toimii aiemmin 71-76 gigahertsin taajuuksille tuotujen radiopäiden kanssa, joten millimetrialueen järjestelmiä kehittävät voivat laajentaa tutkimustaan 28 gigahertsiin vain vaihtamalla radiopäät.

Ohjelmisto sisältää sekä 3GPP- että Verizonin 28 gigahertsin linkkien fyysisen kerroksen määritykset lähdekoodina, jota voidaan hyödyntää LabVIEW-ohjelmistossa. Tämä tekee järjestelmän modifioinnin omiin tarpeisiin helpoksi.

Lis'tietoja NI:n 5G-ratkaisuista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template