JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

28 gigahertsiä on alue, jolle uudet 5G-palvelut ovat ensimmäisenä tulossa. National Instruments julkisti jokavuotisessa NIWeek-tapahtumassaan ensimmäisen kaupallisen lähettimen, jolla signaaleja 28 gigahertsin alueella voidaan testata.

Uusi SDR-järjestelmä voi lähettää ja vastaanottaa kaistanleveydeltään kahden gigahertsin signaaleja 27,5-29,5 gigahertsin alueella. Radiopään ja ohjlemiston avulla laitevalmistajat voivat ryhtyä simuloinnin sijaan tekemään aitoja 5G-mittauksia sekä 3GPP:ssä työn alla olevaan standardiin että esimerkiksi Verizonin omaan 5G-varianttiin.

Lähetinvastaanotinjärjestelmä voi operoida joko yhdyskäytävän tai päätelaitteessa kaikissa ilmarajapinnan testiskenaarioissa. Ohjelmisto toimii aiemmin 71-76 gigahertsin taajuuksille tuotujen radiopäiden kanssa, joten millimetrialueen järjestelmiä kehittävät voivat laajentaa tutkimustaan 28 gigahertsiin vain vaihtamalla radiopäät.

Ohjelmisto sisältää sekä 3GPP- että Verizonin 28 gigahertsin linkkien fyysisen kerroksen määritykset lähdekoodina, jota voidaan hyödyntää LabVIEW-ohjelmistossa. Tämä tekee järjestelmän modifioinnin omiin tarpeisiin helpoksi.

Lis'tietoja NI:n 5G-ratkaisuista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template