JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

28 gigahertsiä on alue, jolle uudet 5G-palvelut ovat ensimmäisenä tulossa. National Instruments julkisti jokavuotisessa NIWeek-tapahtumassaan ensimmäisen kaupallisen lähettimen, jolla signaaleja 28 gigahertsin alueella voidaan testata.

Uusi SDR-järjestelmä voi lähettää ja vastaanottaa kaistanleveydeltään kahden gigahertsin signaaleja 27,5-29,5 gigahertsin alueella. Radiopään ja ohjlemiston avulla laitevalmistajat voivat ryhtyä simuloinnin sijaan tekemään aitoja 5G-mittauksia sekä 3GPP:ssä työn alla olevaan standardiin että esimerkiksi Verizonin omaan 5G-varianttiin.

Lähetinvastaanotinjärjestelmä voi operoida joko yhdyskäytävän tai päätelaitteessa kaikissa ilmarajapinnan testiskenaarioissa. Ohjelmisto toimii aiemmin 71-76 gigahertsin taajuuksille tuotujen radiopäiden kanssa, joten millimetrialueen järjestelmiä kehittävät voivat laajentaa tutkimustaan 28 gigahertsiin vain vaihtamalla radiopäät.

Ohjelmisto sisältää sekä 3GPP- että Verizonin 28 gigahertsin linkkien fyysisen kerroksen määritykset lähdekoodina, jota voidaan hyödyntää LabVIEW-ohjelmistossa. Tämä tekee järjestelmän modifioinnin omiin tarpeisiin helpoksi.

Lis'tietoja NI:n 5G-ratkaisuista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template