JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

28 gigahertsiä on alue, jolle uudet 5G-palvelut ovat ensimmäisenä tulossa. National Instruments julkisti jokavuotisessa NIWeek-tapahtumassaan ensimmäisen kaupallisen lähettimen, jolla signaaleja 28 gigahertsin alueella voidaan testata.

Uusi SDR-järjestelmä voi lähettää ja vastaanottaa kaistanleveydeltään kahden gigahertsin signaaleja 27,5-29,5 gigahertsin alueella. Radiopään ja ohjlemiston avulla laitevalmistajat voivat ryhtyä simuloinnin sijaan tekemään aitoja 5G-mittauksia sekä 3GPP:ssä työn alla olevaan standardiin että esimerkiksi Verizonin omaan 5G-varianttiin.

Lähetinvastaanotinjärjestelmä voi operoida joko yhdyskäytävän tai päätelaitteessa kaikissa ilmarajapinnan testiskenaarioissa. Ohjelmisto toimii aiemmin 71-76 gigahertsin taajuuksille tuotujen radiopäiden kanssa, joten millimetrialueen järjestelmiä kehittävät voivat laajentaa tutkimustaan 28 gigahertsiin vain vaihtamalla radiopäät.

Ohjelmisto sisältää sekä 3GPP- että Verizonin 28 gigahertsin linkkien fyysisen kerroksen määritykset lähdekoodina, jota voidaan hyödyntää LabVIEW-ohjelmistossa. Tämä tekee järjestelmän modifioinnin omiin tarpeisiin helpoksi.

Lis'tietoja NI:n 5G-ratkaisuista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template