JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

28 gigahertsiä on alue, jolle uudet 5G-palvelut ovat ensimmäisenä tulossa. National Instruments julkisti jokavuotisessa NIWeek-tapahtumassaan ensimmäisen kaupallisen lähettimen, jolla signaaleja 28 gigahertsin alueella voidaan testata.

Uusi SDR-järjestelmä voi lähettää ja vastaanottaa kaistanleveydeltään kahden gigahertsin signaaleja 27,5-29,5 gigahertsin alueella. Radiopään ja ohjlemiston avulla laitevalmistajat voivat ryhtyä simuloinnin sijaan tekemään aitoja 5G-mittauksia sekä 3GPP:ssä työn alla olevaan standardiin että esimerkiksi Verizonin omaan 5G-varianttiin.

Lähetinvastaanotinjärjestelmä voi operoida joko yhdyskäytävän tai päätelaitteessa kaikissa ilmarajapinnan testiskenaarioissa. Ohjelmisto toimii aiemmin 71-76 gigahertsin taajuuksille tuotujen radiopäiden kanssa, joten millimetrialueen järjestelmiä kehittävät voivat laajentaa tutkimustaan 28 gigahertsiin vain vaihtamalla radiopäät.

Ohjelmisto sisältää sekä 3GPP- että Verizonin 28 gigahertsin linkkien fyysisen kerroksen määritykset lähdekoodina, jota voidaan hyödyntää LabVIEW-ohjelmistossa. Tämä tekee järjestelmän modifioinnin omiin tarpeisiin helpoksi.

Lis'tietoja NI:n 5G-ratkaisuista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template