JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkämyynnin ja erityisesti älypuhelinmyynnin kasvu ei ota hidastuakseen. Vuoden kolmannella neljänneksellä myytiin kaikkiaan 455,6 miljoonaa älypuhelinta. Niistä 55 prosenttia eli hieman yli 250 miljoonaa oli älypuhelimia.

Gartnerin mukaan kännykkämyynti kasvoi Euroopassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Valmistajien kultakaivos on kuitenkin Aasia, jossa laitemyynti kasvoi 11,9 prosenttia ja älypuhelimien myynti peräti 77,3 prosenttia.

Valmistajien listalla Samsung säilytti markkinaosuutensa täsmälleen samoissa lukemissa kuin vuotta aikaisemmin eli 32.1 prosentissa. Apple osuus markkinoista putosi 12,1 prosenttiin, vaikka yhtiö kasvattikin laitemyyntiään. Lenovo, LG ja Huawei tulevat listan seiraaville sijoilla noin viiden prosentin markkinaosuuksilla.

Micosoftin käyttöjärjestelmän osuus älypuhelimissa oli Gartnerin mukaan heinä-syyskuussa 3,6 prosenttia. Käytännössä lähes täysin Lumiaan pohjautuva myynti ylsi 8,9 miljoonaa laitteeseen. Luku on yli viisi miljoonaa puhelinta suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Nokia oli edelleen toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja hieman yli 63 miljoonalla myydyllä laitteellaan. Samsung oli kolmannella neljänneksellä lähes kaksi kertaa suurempi matkapuhelinvalmistaja kuin Nokia. Toisaalta Nokia myi edelleen yli kaksi kertaa enemmän puhelimia kuin Apple.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template