JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkämyynnin ja erityisesti älypuhelinmyynnin kasvu ei ota hidastuakseen. Vuoden kolmannella neljänneksellä myytiin kaikkiaan 455,6 miljoonaa älypuhelinta. Niistä 55 prosenttia eli hieman yli 250 miljoonaa oli älypuhelimia.

Gartnerin mukaan kännykkämyynti kasvoi Euroopassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Valmistajien kultakaivos on kuitenkin Aasia, jossa laitemyynti kasvoi 11,9 prosenttia ja älypuhelimien myynti peräti 77,3 prosenttia.

Valmistajien listalla Samsung säilytti markkinaosuutensa täsmälleen samoissa lukemissa kuin vuotta aikaisemmin eli 32.1 prosentissa. Apple osuus markkinoista putosi 12,1 prosenttiin, vaikka yhtiö kasvattikin laitemyyntiään. Lenovo, LG ja Huawei tulevat listan seiraaville sijoilla noin viiden prosentin markkinaosuuksilla.

Micosoftin käyttöjärjestelmän osuus älypuhelimissa oli Gartnerin mukaan heinä-syyskuussa 3,6 prosenttia. Käytännössä lähes täysin Lumiaan pohjautuva myynti ylsi 8,9 miljoonaa laitteeseen. Luku on yli viisi miljoonaa puhelinta suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Nokia oli edelleen toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja hieman yli 63 miljoonalla myydyllä laitteellaan. Samsung oli kolmannella neljänneksellä lähes kaksi kertaa suurempi matkapuhelinvalmistaja kuin Nokia. Toisaalta Nokia myi edelleen yli kaksi kertaa enemmän puhelimia kuin Apple.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template