JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Monet eurooppalaiset yritykset ovat olleet eilisestä alkaen mittavan kyberhyökkäyksen kohteena. Verkkopalveluiden tietoturva-aukkoja jo vuosien ajan tutkineen suomalaisen Second Nature Security Oy:n teknologiajohtaja Juho Rannan mukaan mitään lunnaita ei lukittuneista tiedostoista pitä maksaa.

- Ei ole mitään takeita siitä, että tiedostoja saa takaisin, vaikka maksaisi suuriakin summia. Lisäksi maksut vain rohkaisevat uusia kyberiskijöitä lisäiskuihin, Ranta perustelee.

Paras ja varmin tapa suojata tiedostot erilaisilta hakkerointi-iskuilta ja muiltakin ongelmilta on ottaa tiedostoista varmuuskopioita. - Jos verkkosi on saastunut, vaihda kaikki käyttöoikeudet verkkolevyissä ja muissa vastaavissa laitteissa ”vain luku” -tilaan. Seuraa verkkolevyjen tapahtumalogeja havaitaksesi saastuneet laitteet. Pyri sen jälkeen eristämään saastuneet työaseman verkosta, ohjeistaa Juho Ranta.

Uuden Petya-hyökkäyksen päätarkoituksena on ollut sekoittaa Ukrainan liike-elämää, mutta hakkerointi-iskujen kohteeksi on joutunut myös monissa muissa maissa toimivia eri alojen yrityksiä ympäri Euroopan.

- Tiistaina käynnistynyt hyökkäys leviää Windows-verkoissa erityisen tehokkaasti käyttämällä erityisiä wmic- ja psexec -ylläpitotyökaluja komentojen suorittamiseen muilla koneilla. Nämä ovat ylläpitokäyttöön suunniteltuja työkaluja, joita hyödyntämällä hyökkäys pystyy leviämään myös työasemille, Juho Ranta kertoo.

Kaiken takana on puutteellinen ohjelmistojen päivitys. – Näinkin laaja kyberhyökkäyksen onnistuminen kertoo siitä, kuinka surullisen heikoissa kantimissa monien yritysten päivitystenhallinta on. Niissä ei ole vieläkään saatu päivitettyä ongelmia, joita hyväksikäytettiin näkyvästi jo kuukausia aiemmin edellisissä hyökkäyksissä, Ranta jatkaa.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template