JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esimerkiksi älykorttien turvasiruista tunnettu Gemalto on teettänyt tutkimuksen yritysten tietoturvanäkemyksistä. Tulosten perusteella valtaosa yrityksistä näkee, että he pystyvät pitämään hyökkääjät verkkojensa ulkopuolella. Sen sijaan luottamuksellinen data ei ole kovin hyvin suojattu.

Viime vuonna yrityksiltä varastettiin lähes 1,4 miljardia datatietuetta. Tästä huolimatta Gemalton haastattelemista it-asiantuntijoista 94 prosenttia katsoi, että yrityksen verkko on suojattu hyvin tunkeutumisia vastaan.

Sen sijaan 65 prosenttia ei ole kovin vakuuttunut siitä, että tieto esimerkiksi yritystilojen sisällä on kovin hyvin suojattu. 68 prosenttia sanoo, että heidän verkkoihin pääsee luvattomia käyttäjiä.

Luvut perustuvat Gemalton Data Security Confidence -indeksiin, jonka yritys laati nyt neljättä kertaa. Tutkimusta varten haastateltiin 1050 it-ammattilaista. Heistä lähes kuusi kymmenestä uskoo, että kaiki yrityksen sensitiivinen data on täysin turvattu.

Viimeisen vuoden aikana 28 prosenttia yrityksistä on joutunut tietomurron kohteeksi. Varastetusta datasta vain 8 prosenttia oli salattua, tutkimus kertoo.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template