JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esimerkiksi älykorttien turvasiruista tunnettu Gemalto on teettänyt tutkimuksen yritysten tietoturvanäkemyksistä. Tulosten perusteella valtaosa yrityksistä näkee, että he pystyvät pitämään hyökkääjät verkkojensa ulkopuolella. Sen sijaan luottamuksellinen data ei ole kovin hyvin suojattu.

Viime vuonna yrityksiltä varastettiin lähes 1,4 miljardia datatietuetta. Tästä huolimatta Gemalton haastattelemista it-asiantuntijoista 94 prosenttia katsoi, että yrityksen verkko on suojattu hyvin tunkeutumisia vastaan.

Sen sijaan 65 prosenttia ei ole kovin vakuuttunut siitä, että tieto esimerkiksi yritystilojen sisällä on kovin hyvin suojattu. 68 prosenttia sanoo, että heidän verkkoihin pääsee luvattomia käyttäjiä.

Luvut perustuvat Gemalton Data Security Confidence -indeksiin, jonka yritys laati nyt neljättä kertaa. Tutkimusta varten haastateltiin 1050 it-ammattilaista. Heistä lähes kuusi kymmenestä uskoo, että kaiki yrityksen sensitiivinen data on täysin turvattu.

Viimeisen vuoden aikana 28 prosenttia yrityksistä on joutunut tietomurron kohteeksi. Varastetusta datasta vain 8 prosenttia oli salattua, tutkimus kertoo.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template