JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooth on noussut erittäin käytetyksi tekniikaksi. Se on vuosien varrella kehittynyt vähävirtaiseksi, myös suurehkoihin datanopeuksiin yltäväksi linkiksi, joka löytyy jokaisesta älypuhelimesta ja useimmista muistakin laitteista. Nyt tekniikkaan on silti tehty todennäköisesti sen historian suurin parannus.

Tekniikkaa hallinnoiva Bluetooth SIG -järjestö on julkistanut määritykset, jotka lisäävät bluetooth-yhteyksiin mesh-verkkotopologian. Siinä missä bluetooth-yhteydet olivat tähän asti laitteiden välisiä point-to-point -linkkejä, jatkossa bluetooth-laitteet voivat liittyä toisiinsa, siirtää dataa keskenään ja luoda perustan hyvin suurikokoisille verkoille.

Mesh-verkkona bluetooth sopii entistä paremmin koti- ja tehdasautomaatioon. Tekniikka toimii BLE-laitteissa (Bluetooth Low Energy), jotka tulevat standardeja versiosta 4.0 ylöspäin.

Uusien määritysten julkaiseminen on saanut piirienvalmistajat heti julkistamaan omia mesh-ratkaisujaan. Silicon Labs esitteli heti verkon analyysityökalut ja suunnittelutyökalut uusille mesh-yhteyksille. Yhtiön mukaan työkaluilla saadaan mesh-ratkaisu markkinoille jopa kuusi kuukautta kilpailijoita nopeammin.

Norjalainen Nordic Semiconductor kehuu sekin olevansa ensimmäinen mesh-kehitysalustaa tarjoava yritys. Yhtiön nykyinen kehitysalusta nRF5 tukee uutta mesh-arkkitehtuuria välittömästi.

Uudistusten myötä bluetooth haastaa entistä vakavammin esimerkiksi zigbeen ja muut mesh-protokollat erilaisissa automaatioratkaisuissa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template