JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Bluetooth on noussut erittäin käytetyksi tekniikaksi. Se on vuosien varrella kehittynyt vähävirtaiseksi, myös suurehkoihin datanopeuksiin yltäväksi linkiksi, joka löytyy jokaisesta älypuhelimesta ja useimmista muistakin laitteista. Nyt tekniikkaan on silti tehty todennäköisesti sen historian suurin parannus.

Tekniikkaa hallinnoiva Bluetooth SIG -järjestö on julkistanut määritykset, jotka lisäävät bluetooth-yhteyksiin mesh-verkkotopologian. Siinä missä bluetooth-yhteydet olivat tähän asti laitteiden välisiä point-to-point -linkkejä, jatkossa bluetooth-laitteet voivat liittyä toisiinsa, siirtää dataa keskenään ja luoda perustan hyvin suurikokoisille verkoille.

Mesh-verkkona bluetooth sopii entistä paremmin koti- ja tehdasautomaatioon. Tekniikka toimii BLE-laitteissa (Bluetooth Low Energy), jotka tulevat standardeja versiosta 4.0 ylöspäin.

Uusien määritysten julkaiseminen on saanut piirienvalmistajat heti julkistamaan omia mesh-ratkaisujaan. Silicon Labs esitteli heti verkon analyysityökalut ja suunnittelutyökalut uusille mesh-yhteyksille. Yhtiön mukaan työkaluilla saadaan mesh-ratkaisu markkinoille jopa kuusi kuukautta kilpailijoita nopeammin.

Norjalainen Nordic Semiconductor kehuu sekin olevansa ensimmäinen mesh-kehitysalustaa tarjoava yritys. Yhtiön nykyinen kehitysalusta nRF5 tukee uutta mesh-arkkitehtuuria välittömästi.

Uudistusten myötä bluetooth haastaa entistä vakavammin esimerkiksi zigbeen ja muut mesh-protokollat erilaisissa automaatioratkaisuissa.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template