JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooth on noussut erittäin käytetyksi tekniikaksi. Se on vuosien varrella kehittynyt vähävirtaiseksi, myös suurehkoihin datanopeuksiin yltäväksi linkiksi, joka löytyy jokaisesta älypuhelimesta ja useimmista muistakin laitteista. Nyt tekniikkaan on silti tehty todennäköisesti sen historian suurin parannus.

Tekniikkaa hallinnoiva Bluetooth SIG -järjestö on julkistanut määritykset, jotka lisäävät bluetooth-yhteyksiin mesh-verkkotopologian. Siinä missä bluetooth-yhteydet olivat tähän asti laitteiden välisiä point-to-point -linkkejä, jatkossa bluetooth-laitteet voivat liittyä toisiinsa, siirtää dataa keskenään ja luoda perustan hyvin suurikokoisille verkoille.

Mesh-verkkona bluetooth sopii entistä paremmin koti- ja tehdasautomaatioon. Tekniikka toimii BLE-laitteissa (Bluetooth Low Energy), jotka tulevat standardeja versiosta 4.0 ylöspäin.

Uusien määritysten julkaiseminen on saanut piirienvalmistajat heti julkistamaan omia mesh-ratkaisujaan. Silicon Labs esitteli heti verkon analyysityökalut ja suunnittelutyökalut uusille mesh-yhteyksille. Yhtiön mukaan työkaluilla saadaan mesh-ratkaisu markkinoille jopa kuusi kuukautta kilpailijoita nopeammin.

Norjalainen Nordic Semiconductor kehuu sekin olevansa ensimmäinen mesh-kehitysalustaa tarjoava yritys. Yhtiön nykyinen kehitysalusta nRF5 tukee uutta mesh-arkkitehtuuria välittömästi.

Uudistusten myötä bluetooth haastaa entistä vakavammin esimerkiksi zigbeen ja muut mesh-protokollat erilaisissa automaatioratkaisuissa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template