JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-blox on julkistanut LTE-verkoissa toimiviin IoT-yhteyksiin moduulin, jota se kehuu maailman pienimmäksi. Sara R410M 02B -moduuli on myös markkinoiden ensimmäisiä sekä M1- että NB1-luokan yhteyksiä tukeva moduuli.

Molemmat kategoriat ovat osa 3GPP:n Release 13 -määrityksiä. M1 tukee yhden megabitin datanopeutta 10-15 millisekunnin latenssilla, kun taas NB1-luokka - eli uusi Narrowband-IoT - tukee 250 kilobitin datansiirtoa 1,6-10 sekunnin latenssilla. Käyttötarkoitukset ovat tietysti aivan erilaiset.

Uusi Sara-moduuli on kooltaan vain 16 x 26 -millinen. Laitealusta on aina sama ja moduuli konfiguroidaan ohjelmistolla eri taajuuksille ja lähetyskonfiguraatioon. Moduulin ohjelmisto voidaan päivittää verkon yli langattomasti, joten solmuihin voidaan tarvittaessa lisätä uusia toimintoja.

SARA‑R410M‑02B -moduuli tukee myös VoLTE-puheyhteyksiä M1-linkin yli. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa sellaisten sovellusten kehittämisen, joka vaatii käyttäjän toimintoja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template