JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Sveitsiläinen u-blox on julkistanut LTE-verkoissa toimiviin IoT-yhteyksiin moduulin, jota se kehuu maailman pienimmäksi. Sara R410M 02B -moduuli on myös markkinoiden ensimmäisiä sekä M1- että NB1-luokan yhteyksiä tukeva moduuli.

Molemmat kategoriat ovat osa 3GPP:n Release 13 -määrityksiä. M1 tukee yhden megabitin datanopeutta 10-15 millisekunnin latenssilla, kun taas NB1-luokka - eli uusi Narrowband-IoT - tukee 250 kilobitin datansiirtoa 1,6-10 sekunnin latenssilla. Käyttötarkoitukset ovat tietysti aivan erilaiset.

Uusi Sara-moduuli on kooltaan vain 16 x 26 -millinen. Laitealusta on aina sama ja moduuli konfiguroidaan ohjelmistolla eri taajuuksille ja lähetyskonfiguraatioon. Moduulin ohjelmisto voidaan päivittää verkon yli langattomasti, joten solmuihin voidaan tarvittaessa lisätä uusia toimintoja.

SARA‑R410M‑02B -moduuli tukee myös VoLTE-puheyhteyksiä M1-linkin yli. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa sellaisten sovellusten kehittämisen, joka vaatii käyttäjän toimintoja.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template