JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Sveitsiläinen u-blox on julkistanut LTE-verkoissa toimiviin IoT-yhteyksiin moduulin, jota se kehuu maailman pienimmäksi. Sara R410M 02B -moduuli on myös markkinoiden ensimmäisiä sekä M1- että NB1-luokan yhteyksiä tukeva moduuli.

Molemmat kategoriat ovat osa 3GPP:n Release 13 -määrityksiä. M1 tukee yhden megabitin datanopeutta 10-15 millisekunnin latenssilla, kun taas NB1-luokka - eli uusi Narrowband-IoT - tukee 250 kilobitin datansiirtoa 1,6-10 sekunnin latenssilla. Käyttötarkoitukset ovat tietysti aivan erilaiset.

Uusi Sara-moduuli on kooltaan vain 16 x 26 -millinen. Laitealusta on aina sama ja moduuli konfiguroidaan ohjelmistolla eri taajuuksille ja lähetyskonfiguraatioon. Moduulin ohjelmisto voidaan päivittää verkon yli langattomasti, joten solmuihin voidaan tarvittaessa lisätä uusia toimintoja.

SARA‑R410M‑02B -moduuli tukee myös VoLTE-puheyhteyksiä M1-linkin yli. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa sellaisten sovellusten kehittämisen, joka vaatii käyttäjän toimintoja.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template