JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen u-blox on julkistanut LTE-verkoissa toimiviin IoT-yhteyksiin moduulin, jota se kehuu maailman pienimmäksi. Sara R410M 02B -moduuli on myös markkinoiden ensimmäisiä sekä M1- että NB1-luokan yhteyksiä tukeva moduuli.

Molemmat kategoriat ovat osa 3GPP:n Release 13 -määrityksiä. M1 tukee yhden megabitin datanopeutta 10-15 millisekunnin latenssilla, kun taas NB1-luokka - eli uusi Narrowband-IoT - tukee 250 kilobitin datansiirtoa 1,6-10 sekunnin latenssilla. Käyttötarkoitukset ovat tietysti aivan erilaiset.

Uusi Sara-moduuli on kooltaan vain 16 x 26 -millinen. Laitealusta on aina sama ja moduuli konfiguroidaan ohjelmistolla eri taajuuksille ja lähetyskonfiguraatioon. Moduulin ohjelmisto voidaan päivittää verkon yli langattomasti, joten solmuihin voidaan tarvittaessa lisätä uusia toimintoja.

SARA‑R410M‑02B -moduuli tukee myös VoLTE-puheyhteyksiä M1-linkin yli. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa sellaisten sovellusten kehittämisen, joka vaatii käyttäjän toimintoja.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template