JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

USA:n presidentti Donald Trumpin uhkaama 35 prosentin tuontivero kaikille ulkomailla valmistetuille tuotteille näyttää tuottavan hedelmää. Ainakin presidentti itse sanoo Wall Street Journalin haastattelussa, että Applen pääjohtaja Tim Cook on luvannut rakentaa kolme isoa tehdasta Yhdysvaltoihin.

Tiettävästi Cook on kysynyt kolmelta suurelta sopimusvalmistajaltaan eli Foxconnilta, Pegatronilta ja Wistronilta näiden halukkuutta rakentaa tehtaita USA:n maaperälle. Foxconn on ainoa asiasta kiinnostunut, mutta sekin on puhunut näyttötehtaasta, ei matkapuhelimien kokoonpanosta.

WSJ-lehti (verkkolehti on tilattava) on päätynyt jopa julkaisemaan presidentti Trumpin haastattelun sanasta sanaan, koska Trumpilla on ilmeisen omalaatuinen tapa tulkita paitsi muiden, myös omia sanomisiaan.

Syracusen yliopisto arvioi jo toissa kesänä, kuinka paljon iPhonen tuotannon siirtäminen USA:een nostaisi laitteiden hintoja. Hinnat kasvaisivat 30-40 dollaria ja vaikka moni iPhone-käyttäjä maksaa laitteestaan mitä tahansa, voisi hinnankorotus näkyä myyntimäärissä.

Miksi laitteet on sitten kalliimpi valmistaa USA:ssa? Hinta nousisi, koska kännyköissä vaadittavat komponentit valmistetaan kaikki Aasiassa, yleensä Taiwanissa ja Kiinassa. Näiden komponenttien rahtaaminen Yhdysvaltoihin olisi suurin yksittäinen lisämenoerä.

Trumpilaisessa protektionismissa iPhonen tuotannon siirtäminen kotimaahan loisi valtavan määrän työpaikkoja, mitä hän toki kampanjansa aikana lupasikin. Tämä on virhekäsitys. Iso osa kokoonpanosta olisi robotisoitua, joten työpaikkoja ei syntyisi kovin suuria määriä.

Manuaaliseen kokoonpanoon Trump ei löytäisi riittävästi väkeä, vaikka luopuisikin ajatuksestaan ajaa kaikki laittomasti maassa olevat meksikolaiset takaisin kotimaahansa. Kiinassa Foxconnilla on satoja tehtaita, joissa iPhone-puhelimia kootaan. Niissä on jokaisessa jopa parisataa tuhatta työntekijää, joiden löytäminen USA:sta olisi mahdotonta. Tuotantoa valvomaan tarvittiin jo kolme vuotta sitten 8700 insinööriä, joiden palkkaamiseen menisi USA:ssa yhdeksän kuukautta aikaa. Kiinassa tuo määrä koulutettuja löytyy 15 päivässä.

Lopputuloksena on se, ettei iPhonen valmistus siirry Yhdysvaltoihin, vaikka presidentti Trump sitä kuinka vaatisi.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template