JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

USA:n presidentti Donald Trumpin uhkaama 35 prosentin tuontivero kaikille ulkomailla valmistetuille tuotteille näyttää tuottavan hedelmää. Ainakin presidentti itse sanoo Wall Street Journalin haastattelussa, että Applen pääjohtaja Tim Cook on luvannut rakentaa kolme isoa tehdasta Yhdysvaltoihin.

Tiettävästi Cook on kysynyt kolmelta suurelta sopimusvalmistajaltaan eli Foxconnilta, Pegatronilta ja Wistronilta näiden halukkuutta rakentaa tehtaita USA:n maaperälle. Foxconn on ainoa asiasta kiinnostunut, mutta sekin on puhunut näyttötehtaasta, ei matkapuhelimien kokoonpanosta.

WSJ-lehti (verkkolehti on tilattava) on päätynyt jopa julkaisemaan presidentti Trumpin haastattelun sanasta sanaan, koska Trumpilla on ilmeisen omalaatuinen tapa tulkita paitsi muiden, myös omia sanomisiaan.

Syracusen yliopisto arvioi jo toissa kesänä, kuinka paljon iPhonen tuotannon siirtäminen USA:een nostaisi laitteiden hintoja. Hinnat kasvaisivat 30-40 dollaria ja vaikka moni iPhone-käyttäjä maksaa laitteestaan mitä tahansa, voisi hinnankorotus näkyä myyntimäärissä.

Miksi laitteet on sitten kalliimpi valmistaa USA:ssa? Hinta nousisi, koska kännyköissä vaadittavat komponentit valmistetaan kaikki Aasiassa, yleensä Taiwanissa ja Kiinassa. Näiden komponenttien rahtaaminen Yhdysvaltoihin olisi suurin yksittäinen lisämenoerä.

Trumpilaisessa protektionismissa iPhonen tuotannon siirtäminen kotimaahan loisi valtavan määrän työpaikkoja, mitä hän toki kampanjansa aikana lupasikin. Tämä on virhekäsitys. Iso osa kokoonpanosta olisi robotisoitua, joten työpaikkoja ei syntyisi kovin suuria määriä.

Manuaaliseen kokoonpanoon Trump ei löytäisi riittävästi väkeä, vaikka luopuisikin ajatuksestaan ajaa kaikki laittomasti maassa olevat meksikolaiset takaisin kotimaahansa. Kiinassa Foxconnilla on satoja tehtaita, joissa iPhone-puhelimia kootaan. Niissä on jokaisessa jopa parisataa tuhatta työntekijää, joiden löytäminen USA:sta olisi mahdotonta. Tuotantoa valvomaan tarvittiin jo kolme vuotta sitten 8700 insinööriä, joiden palkkaamiseen menisi USA:ssa yhdeksän kuukautta aikaa. Kiinassa tuo määrä koulutettuja löytyy 15 päivässä.

Lopputuloksena on se, ettei iPhonen valmistus siirry Yhdysvaltoihin, vaikka presidentti Trump sitä kuinka vaatisi.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template