JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian liikevaihto laski toisella neljänneksellä viisi prosenttia vuodentakaisesta, mutta tulos kasvoi selvästi ennen kaikkea ison Apple-patenttisopimuksen myötä. Tulos ei muuta sitä tosiseikkaa, että Nokian päätoimialalla eli verkoissa markkina kutistuu.

Pääjohtaja Rajeev Surin mukaan verkkomarkkinat kutistuvat tänä vuonna 3-5 prosenttia. Surin aiempi arvio oli kolme prosenttia, joten näkymät ovat jopa synkentyneet.

Nokian kannalta hyvä uutinen on se, että verkkoliiketoiminnassa tehdyt säästöt ovat toimineet. Nokia tekee tukiasemia kohtuullisen hyvällä kannattavuudella ja Suri vahvisti aiemman arvionsa noin 8-10 prosentin liikevoittoprosentista.

Tämä on ehkä tärkein viesti Nokian tulospaperissa. Se samalla muodostaa suurimman eron Nokian ja Ericssonin välillä. Ericsson kipuilee edelleen kannattavuutensa kanssa ja uuden pääjohtajan myötä siellä on valittu kova säästölinja. Voidaan vain toivoa, että Nokia on jo tehnyt ja toteuttanut verkkoliiketoiminnan säästöpäätöksensä.

Toisella neljänneksellä Nokian tähdeksi nousi odotetusti Technologies-ryhmä, jonka liikevaihto kasvoi lähes kaksinkertaiseksi eli 369 miljoonaan euroon ja tulos lähes kolminkertaiseksi 230 miljoonaan euroon. Tästä on pitkälti kiittäminen Applea ja sen kanssa solmittua isoa patenttisopimusta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template