JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokian liikevaihto laski toisella neljänneksellä viisi prosenttia vuodentakaisesta, mutta tulos kasvoi selvästi ennen kaikkea ison Apple-patenttisopimuksen myötä. Tulos ei muuta sitä tosiseikkaa, että Nokian päätoimialalla eli verkoissa markkina kutistuu.

Pääjohtaja Rajeev Surin mukaan verkkomarkkinat kutistuvat tänä vuonna 3-5 prosenttia. Surin aiempi arvio oli kolme prosenttia, joten näkymät ovat jopa synkentyneet.

Nokian kannalta hyvä uutinen on se, että verkkoliiketoiminnassa tehdyt säästöt ovat toimineet. Nokia tekee tukiasemia kohtuullisen hyvällä kannattavuudella ja Suri vahvisti aiemman arvionsa noin 8-10 prosentin liikevoittoprosentista.

Tämä on ehkä tärkein viesti Nokian tulospaperissa. Se samalla muodostaa suurimman eron Nokian ja Ericssonin välillä. Ericsson kipuilee edelleen kannattavuutensa kanssa ja uuden pääjohtajan myötä siellä on valittu kova säästölinja. Voidaan vain toivoa, että Nokia on jo tehnyt ja toteuttanut verkkoliiketoiminnan säästöpäätöksensä.

Toisella neljänneksellä Nokian tähdeksi nousi odotetusti Technologies-ryhmä, jonka liikevaihto kasvoi lähes kaksinkertaiseksi eli 369 miljoonaan euroon ja tulos lähes kolminkertaiseksi 230 miljoonaan euroon. Tästä on pitkälti kiittäminen Applea ja sen kanssa solmittua isoa patenttisopimusta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
23hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template