JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokian liikevaihto laski toisella neljänneksellä viisi prosenttia vuodentakaisesta, mutta tulos kasvoi selvästi ennen kaikkea ison Apple-patenttisopimuksen myötä. Tulos ei muuta sitä tosiseikkaa, että Nokian päätoimialalla eli verkoissa markkina kutistuu.

Pääjohtaja Rajeev Surin mukaan verkkomarkkinat kutistuvat tänä vuonna 3-5 prosenttia. Surin aiempi arvio oli kolme prosenttia, joten näkymät ovat jopa synkentyneet.

Nokian kannalta hyvä uutinen on se, että verkkoliiketoiminnassa tehdyt säästöt ovat toimineet. Nokia tekee tukiasemia kohtuullisen hyvällä kannattavuudella ja Suri vahvisti aiemman arvionsa noin 8-10 prosentin liikevoittoprosentista.

Tämä on ehkä tärkein viesti Nokian tulospaperissa. Se samalla muodostaa suurimman eron Nokian ja Ericssonin välillä. Ericsson kipuilee edelleen kannattavuutensa kanssa ja uuden pääjohtajan myötä siellä on valittu kova säästölinja. Voidaan vain toivoa, että Nokia on jo tehnyt ja toteuttanut verkkoliiketoiminnan säästöpäätöksensä.

Toisella neljänneksellä Nokian tähdeksi nousi odotetusti Technologies-ryhmä, jonka liikevaihto kasvoi lähes kaksinkertaiseksi eli 369 miljoonaan euroon ja tulos lähes kolminkertaiseksi 230 miljoonaan euroon. Tästä on pitkälti kiittäminen Applea ja sen kanssa solmittua isoa patenttisopimusta.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template