JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian liikevaihto laski toisella neljänneksellä viisi prosenttia vuodentakaisesta, mutta tulos kasvoi selvästi ennen kaikkea ison Apple-patenttisopimuksen myötä. Tulos ei muuta sitä tosiseikkaa, että Nokian päätoimialalla eli verkoissa markkina kutistuu.

Pääjohtaja Rajeev Surin mukaan verkkomarkkinat kutistuvat tänä vuonna 3-5 prosenttia. Surin aiempi arvio oli kolme prosenttia, joten näkymät ovat jopa synkentyneet.

Nokian kannalta hyvä uutinen on se, että verkkoliiketoiminnassa tehdyt säästöt ovat toimineet. Nokia tekee tukiasemia kohtuullisen hyvällä kannattavuudella ja Suri vahvisti aiemman arvionsa noin 8-10 prosentin liikevoittoprosentista.

Tämä on ehkä tärkein viesti Nokian tulospaperissa. Se samalla muodostaa suurimman eron Nokian ja Ericssonin välillä. Ericsson kipuilee edelleen kannattavuutensa kanssa ja uuden pääjohtajan myötä siellä on valittu kova säästölinja. Voidaan vain toivoa, että Nokia on jo tehnyt ja toteuttanut verkkoliiketoiminnan säästöpäätöksensä.

Toisella neljänneksellä Nokian tähdeksi nousi odotetusti Technologies-ryhmä, jonka liikevaihto kasvoi lähes kaksinkertaiseksi eli 369 miljoonaan euroon ja tulos lähes kolminkertaiseksi 230 miljoonaan euroon. Tästä on pitkälti kiittäminen Applea ja sen kanssa solmittua isoa patenttisopimusta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Digitalisointi etenee tehomuuntimiin

Monimutkaisen ja tehosyöpön tietotekniikan energiatehokkuutta pitää vielä parantaa, jotta asiakkaiden vaatimukset järjestelmien kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista voidaan täyttää. Digitaalisesti toimivat tehomuuntimet ovat tärkeä osa näitä ratkaisuja.

Lue lisää...
 
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
24hreplyretweetfavorite
ETN_fi Teollisuus 4.0! Lopulta kaikki anturidata menee pilveen. https://t.co/9kYbKv9RPK … @SICK_Oy @Teknologiamessu
ETN_fi .@Teknologia17 ylsi ennätyslukuihin, mutta mietittävääkin on. https://t.co/solqTGVWEB
 
 

ny template