JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Intel on ollut maailman suurin puolijohdeyritys aina vuodesta 1993 lähtien, jolloin se julkisti ensimmäiset Pentium-prosessorinsa. Vaan ei ole enää. Vuoden toisella neljänneksellä Samsung meni muistien vahvan kasvun myötä ohi ja tilaston ykköseksi.

Kehitystä oli jo aiemmin ennustanut useampi analyytikko. Huhti-kesäkuun tulosluvut vahvistavat tämän. Samsungin liikevaihto oli toisella neljänneksellä lähes 15,8 miljardia dollaria, kun Intel jäi 14,8 miljardiin.

Muistipiirien markkinoilla heittelyt ovat suuria ja nopeita. Viimeisen reilun vuoden ajan sekä NAND- että DRAM-piirien keskihinnat ovat kasvaneet nopeasti, mikä on kasvattanut suurimman valmistajan eli Samsungin liikevaihto nopeasti.

Tällä hetkellä kovin kasvu näyttää jo taittuvan muistipiireissä, joten voisiko Intel palata puolijohdealan suurimmaksi yritykseksi? Analyytikoiden mukaan näin ei ole käymässä ainakaan tänä vuonna. Samsungin tuoterepertuaarin myynti kasvaa nopeammin kuin puolijohdeala keskimäärin.

Ei Intelilläkään niin valtavan huonosti mene. Prosessorimyynti on tietenkin takunnut tietokonemyynnin jatkuvasti laskiessa, mutta edelleen Intel on onnistunut kasvattamaan myyntiään. Sen markkinaosuus ei ole mitenkään romahtanut.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template