JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on ollut maailman suurin puolijohdeyritys aina vuodesta 1993 lähtien, jolloin se julkisti ensimmäiset Pentium-prosessorinsa. Vaan ei ole enää. Vuoden toisella neljänneksellä Samsung meni muistien vahvan kasvun myötä ohi ja tilaston ykköseksi.

Kehitystä oli jo aiemmin ennustanut useampi analyytikko. Huhti-kesäkuun tulosluvut vahvistavat tämän. Samsungin liikevaihto oli toisella neljänneksellä lähes 15,8 miljardia dollaria, kun Intel jäi 14,8 miljardiin.

Muistipiirien markkinoilla heittelyt ovat suuria ja nopeita. Viimeisen reilun vuoden ajan sekä NAND- että DRAM-piirien keskihinnat ovat kasvaneet nopeasti, mikä on kasvattanut suurimman valmistajan eli Samsungin liikevaihto nopeasti.

Tällä hetkellä kovin kasvu näyttää jo taittuvan muistipiireissä, joten voisiko Intel palata puolijohdealan suurimmaksi yritykseksi? Analyytikoiden mukaan näin ei ole käymässä ainakaan tänä vuonna. Samsungin tuoterepertuaarin myynti kasvaa nopeammin kuin puolijohdeala keskimäärin.

Ei Intelilläkään niin valtavan huonosti mene. Prosessorimyynti on tietenkin takunnut tietokonemyynnin jatkuvasti laskiessa, mutta edelleen Intel on onnistunut kasvattamaan myyntiään. Sen markkinaosuus ei ole mitenkään romahtanut.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template