JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on ollut maailman suurin puolijohdeyritys aina vuodesta 1993 lähtien, jolloin se julkisti ensimmäiset Pentium-prosessorinsa. Vaan ei ole enää. Vuoden toisella neljänneksellä Samsung meni muistien vahvan kasvun myötä ohi ja tilaston ykköseksi.

Kehitystä oli jo aiemmin ennustanut useampi analyytikko. Huhti-kesäkuun tulosluvut vahvistavat tämän. Samsungin liikevaihto oli toisella neljänneksellä lähes 15,8 miljardia dollaria, kun Intel jäi 14,8 miljardiin.

Muistipiirien markkinoilla heittelyt ovat suuria ja nopeita. Viimeisen reilun vuoden ajan sekä NAND- että DRAM-piirien keskihinnat ovat kasvaneet nopeasti, mikä on kasvattanut suurimman valmistajan eli Samsungin liikevaihto nopeasti.

Tällä hetkellä kovin kasvu näyttää jo taittuvan muistipiireissä, joten voisiko Intel palata puolijohdealan suurimmaksi yritykseksi? Analyytikoiden mukaan näin ei ole käymässä ainakaan tänä vuonna. Samsungin tuoterepertuaarin myynti kasvaa nopeammin kuin puolijohdeala keskimäärin.

Ei Intelilläkään niin valtavan huonosti mene. Prosessorimyynti on tietenkin takunnut tietokonemyynnin jatkuvasti laskiessa, mutta edelleen Intel on onnistunut kasvattamaan myyntiään. Sen markkinaosuus ei ole mitenkään romahtanut.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template