JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on ollut maailman suurin puolijohdeyritys aina vuodesta 1993 lähtien, jolloin se julkisti ensimmäiset Pentium-prosessorinsa. Vaan ei ole enää. Vuoden toisella neljänneksellä Samsung meni muistien vahvan kasvun myötä ohi ja tilaston ykköseksi.

Kehitystä oli jo aiemmin ennustanut useampi analyytikko. Huhti-kesäkuun tulosluvut vahvistavat tämän. Samsungin liikevaihto oli toisella neljänneksellä lähes 15,8 miljardia dollaria, kun Intel jäi 14,8 miljardiin.

Muistipiirien markkinoilla heittelyt ovat suuria ja nopeita. Viimeisen reilun vuoden ajan sekä NAND- että DRAM-piirien keskihinnat ovat kasvaneet nopeasti, mikä on kasvattanut suurimman valmistajan eli Samsungin liikevaihto nopeasti.

Tällä hetkellä kovin kasvu näyttää jo taittuvan muistipiireissä, joten voisiko Intel palata puolijohdealan suurimmaksi yritykseksi? Analyytikoiden mukaan näin ei ole käymässä ainakaan tänä vuonna. Samsungin tuoterepertuaarin myynti kasvaa nopeammin kuin puolijohdeala keskimäärin.

Ei Intelilläkään niin valtavan huonosti mene. Prosessorimyynti on tietenkin takunnut tietokonemyynnin jatkuvasti laskiessa, mutta edelleen Intel on onnistunut kasvattamaan myyntiään. Sen markkinaosuus ei ole mitenkään romahtanut.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template