JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Kansainvälinen televiestintäliitto ITU on julkaissut tilastoja internet-käytöstä ympäri maailmaa. ICT Facts and Figures -raportin luvuista selviää muutama selvä trendi. Internet kuuluu ensinnäkin nuorille, ITU:n määritelmässä 15-24-vuotiaille. Lisäksi nettiin mennään yhä useammin mobiilisti eli älypuhelimilla.

ITU:n tilastojen mukaan verkossa on 830 miljoonaa nuorta. Tämä tarkoittaa 80 prosenttia nuorista tilastoiduissa 104 eri maassa. Vähiten kehittyneissä maissa jopa 35 prosenttia verkon käyttäjistä on 15-24-vuotiasta. Länsimaissa nuorten osuus verkon käyttäjistä on vain 13 prosenttia.

Netti on myös yhä aasialaisempi ilmiö. Esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa on yhteensä 320 miljoonaa nettiä käyttävää nuorta.

Viimeisen viiden vuoden aikana mobiilinetin käyttö on kasvanut yli 20 prosentin vuosivauhtia. Tämän vuoden loppuun mennessä mobiililaajakaistaa käyttää globaalisti 4,3 miljardia ihmistä. Nopeimmin mobiilinetti on kasvanut kaikkein vähiten kehittyneissä maissa. Vuosien 2013-2016 aikana mobiilinetin keskihinta putosi puoleen.

Kiinteiden nettiyhteyksien määrä on kasvanut 9 prosentin vauhtia viimeiset viisi vuotta.

ITU:n lukuihin voi tutustua järjestön verkkosivuilla.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template