JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Kansainvälinen televiestintäliitto ITU on julkaissut tilastoja internet-käytöstä ympäri maailmaa. ICT Facts and Figures -raportin luvuista selviää muutama selvä trendi. Internet kuuluu ensinnäkin nuorille, ITU:n määritelmässä 15-24-vuotiaille. Lisäksi nettiin mennään yhä useammin mobiilisti eli älypuhelimilla.

ITU:n tilastojen mukaan verkossa on 830 miljoonaa nuorta. Tämä tarkoittaa 80 prosenttia nuorista tilastoiduissa 104 eri maassa. Vähiten kehittyneissä maissa jopa 35 prosenttia verkon käyttäjistä on 15-24-vuotiasta. Länsimaissa nuorten osuus verkon käyttäjistä on vain 13 prosenttia.

Netti on myös yhä aasialaisempi ilmiö. Esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa on yhteensä 320 miljoonaa nettiä käyttävää nuorta.

Viimeisen viiden vuoden aikana mobiilinetin käyttö on kasvanut yli 20 prosentin vuosivauhtia. Tämän vuoden loppuun mennessä mobiililaajakaistaa käyttää globaalisti 4,3 miljardia ihmistä. Nopeimmin mobiilinetti on kasvanut kaikkein vähiten kehittyneissä maissa. Vuosien 2013-2016 aikana mobiilinetin keskihinta putosi puoleen.

Kiinteiden nettiyhteyksien määrä on kasvanut 9 prosentin vauhtia viimeiset viisi vuotta.

ITU:n lukuihin voi tutustua järjestön verkkosivuilla.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template