JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälinen televiestintäliitto ITU on julkaissut tilastoja internet-käytöstä ympäri maailmaa. ICT Facts and Figures -raportin luvuista selviää muutama selvä trendi. Internet kuuluu ensinnäkin nuorille, ITU:n määritelmässä 15-24-vuotiaille. Lisäksi nettiin mennään yhä useammin mobiilisti eli älypuhelimilla.

ITU:n tilastojen mukaan verkossa on 830 miljoonaa nuorta. Tämä tarkoittaa 80 prosenttia nuorista tilastoiduissa 104 eri maassa. Vähiten kehittyneissä maissa jopa 35 prosenttia verkon käyttäjistä on 15-24-vuotiasta. Länsimaissa nuorten osuus verkon käyttäjistä on vain 13 prosenttia.

Netti on myös yhä aasialaisempi ilmiö. Esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa on yhteensä 320 miljoonaa nettiä käyttävää nuorta.

Viimeisen viiden vuoden aikana mobiilinetin käyttö on kasvanut yli 20 prosentin vuosivauhtia. Tämän vuoden loppuun mennessä mobiililaajakaistaa käyttää globaalisti 4,3 miljardia ihmistä. Nopeimmin mobiilinetti on kasvanut kaikkein vähiten kehittyneissä maissa. Vuosien 2013-2016 aikana mobiilinetin keskihinta putosi puoleen.

Kiinteiden nettiyhteyksien määrä on kasvanut 9 prosentin vauhtia viimeiset viisi vuotta.

ITU:n lukuihin voi tutustua järjestön verkkosivuilla.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template