JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälinen televiestintäliitto ITU on julkaissut tilastoja internet-käytöstä ympäri maailmaa. ICT Facts and Figures -raportin luvuista selviää muutama selvä trendi. Internet kuuluu ensinnäkin nuorille, ITU:n määritelmässä 15-24-vuotiaille. Lisäksi nettiin mennään yhä useammin mobiilisti eli älypuhelimilla.

ITU:n tilastojen mukaan verkossa on 830 miljoonaa nuorta. Tämä tarkoittaa 80 prosenttia nuorista tilastoiduissa 104 eri maassa. Vähiten kehittyneissä maissa jopa 35 prosenttia verkon käyttäjistä on 15-24-vuotiasta. Länsimaissa nuorten osuus verkon käyttäjistä on vain 13 prosenttia.

Netti on myös yhä aasialaisempi ilmiö. Esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa on yhteensä 320 miljoonaa nettiä käyttävää nuorta.

Viimeisen viiden vuoden aikana mobiilinetin käyttö on kasvanut yli 20 prosentin vuosivauhtia. Tämän vuoden loppuun mennessä mobiililaajakaistaa käyttää globaalisti 4,3 miljardia ihmistä. Nopeimmin mobiilinetti on kasvanut kaikkein vähiten kehittyneissä maissa. Vuosien 2013-2016 aikana mobiilinetin keskihinta putosi puoleen.

Kiinteiden nettiyhteyksien määrä on kasvanut 9 prosentin vauhtia viimeiset viisi vuotta.

ITU:n lukuihin voi tutustua järjestön verkkosivuilla.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template