JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiiliverkkojen kaatuminen aiheuttaa monelle harmaita hiuksi. Operaattori menettää rahaa ja käyttäjän älypuhelin lakkaa toimimasta. Uuden tutkimuksen mukaan verkko kaatuu yleensä fyysisen laitevian takia. Se on syynä yli 55 prosentissa verkon kaatumisia.

Heavy Reading -tutkimuslaitoksen mukaan verkkojen kaatuminen on viime vuosina yleistynyt. Tutkijoiden mukaan näyttää siltä, että suurilla operaattoreilla on liikenteen ja verkon kasvaessa yhä suurempia haasteita pitää verkkojaan koko ajan pystyssä.

Vuosittain operaattorit kokevat keskimäärin viisi merkittävää verkon kaatumista. Näistä aiheutuu niille yhteenlaskettuna massiviiset 15 miljardin euron tappiot.

Tutkimuslaitos haastetti peräti 76 operaattoria. Mukana oli todella suuria operaattoreita, kuten AT&T, Sprint Nextel, NTT Docomo, O2 UK, T-Mobile USA ja Telefónica.

Tulosten mukaan verkon ylikuormittuminen eli liikenteen kasvu kaataa verkonlähes 45 prosentissa tapauksia. Lähes joka viides kaatumien aiheutuu tavasta, jolla verkko on konfiguroitu. Palvelinvikaan verkko kaattu lähes joka viidennessä tapauksessa.

Luvuista näkee, että yleensä verkon kaatavat viat tapahtuvat päällekkäin. Tämä on tietysti helppo ymmärtää, sillä laitevika jossakin kohtaa verkossa aiheuttaa liikenteen kasvun toisaalla. Lopulta verkon kapasiteetti ei yksinkertaisesti enää riitä.

Haastettelujen mukaan kyberturvallisuus eli verkkohyökkäykset eivät kaada operaattorien verkkoja. Voi tietysti olla, etteivät operaattorit halua kertoa näistä verkon toimintaan liittyvistä ongelmista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template