JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Liikevaihdot kasvavat ja tilauskannat paisuvat. Teknologiateollisuudessa menee nyt varsin lujaa. Toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii kuitenkin valtiolta lisää rahaa tutkimukseen. - Tarvitaan investointeja, jotta kasvu voisi jatkua myös jatkossa, Turunen sanoo.

Vuosien laman jälkeen teknologiayritykset ovat kasvu-uralla. Tai ainakin osa on. - Joka viides yritys on edelleen tappiollinen. Joka toisella kannattavuus on heikkoa ja vain joka neljäs toimii kannattavasti, Turunen esitteli.

Miksi näin on? Miksi kaikilla ei mene lujaa, kun markkinatilanne selvästi mahdollistaa kovankin kasvun? Turusen mukaan yritykset erottuvat nyt sen mukaan, ovatko ne päässeet vauhtiin uudistumisessa.

Ja miten pitää uudistua? Turusen mukaan kyse on siitä, miten yritykset alkavat hyödyntää digitalisaatiota.

Digitalisaatio onkin johtajien ja poliitikkojen lempisana. Kesällä Porin SuomiAreenassa jokainen silmäätekevä esitti digitalisaation voimaksi, jolla suomalaisyritykset nousevat. Samalla on ikävä kyllä niin, ettei digitalisaatiosta ole sanottu oikein mitään kovin relevanttia pitkään aikaan. Poliitikon suussa sekin termi muuttuu vain banaaliksi.

Turunen muistutti tänään adjutantteineen useaan kertaan, että Teknologiateollisuus toki iloitsee tämän hetken kasvusta. Roolistaan järjestö ei tietenkään luovu. Valtion pitää kasvattaa tutkimusmenoja, erityisesti yritysvetoisiin hankkeisiin. Tekesiltä viety 200 miljoonaa euroa pitää palauttaa. Eivätkä palkat saa syksyllä alkavissa työmarkkinaneuvotteluissa nousta.

Teknologiateollisuuden viimeisin talousnäkymäraportti löytyy järjestön sivuilta pdf-muodossa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Digitalisointi etenee tehomuuntimiin

Monimutkaisen ja tehosyöpön tietotekniikan energiatehokkuutta pitää vielä parantaa, jotta asiakkaiden vaatimukset järjestelmien kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista voidaan täyttää. Digitaalisesti toimivat tehomuuntimet ovat tärkeä osa näitä ratkaisuja.

Lue lisää...
 
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
24hreplyretweetfavorite
ETN_fi Teollisuus 4.0! Lopulta kaikki anturidata menee pilveen. https://t.co/9kYbKv9RPK … @SICK_Oy @Teknologiamessu
ETN_fi .@Teknologia17 ylsi ennätyslukuihin, mutta mietittävääkin on. https://t.co/solqTGVWEB
 
 

ny template