JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Liikevaihdot kasvavat ja tilauskannat paisuvat. Teknologiateollisuudessa menee nyt varsin lujaa. Toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii kuitenkin valtiolta lisää rahaa tutkimukseen. - Tarvitaan investointeja, jotta kasvu voisi jatkua myös jatkossa, Turunen sanoo.

Vuosien laman jälkeen teknologiayritykset ovat kasvu-uralla. Tai ainakin osa on. - Joka viides yritys on edelleen tappiollinen. Joka toisella kannattavuus on heikkoa ja vain joka neljäs toimii kannattavasti, Turunen esitteli.

Miksi näin on? Miksi kaikilla ei mene lujaa, kun markkinatilanne selvästi mahdollistaa kovankin kasvun? Turusen mukaan yritykset erottuvat nyt sen mukaan, ovatko ne päässeet vauhtiin uudistumisessa.

Ja miten pitää uudistua? Turusen mukaan kyse on siitä, miten yritykset alkavat hyödyntää digitalisaatiota.

Digitalisaatio onkin johtajien ja poliitikkojen lempisana. Kesällä Porin SuomiAreenassa jokainen silmäätekevä esitti digitalisaation voimaksi, jolla suomalaisyritykset nousevat. Samalla on ikävä kyllä niin, ettei digitalisaatiosta ole sanottu oikein mitään kovin relevanttia pitkään aikaan. Poliitikon suussa sekin termi muuttuu vain banaaliksi.

Turunen muistutti tänään adjutantteineen useaan kertaan, että Teknologiateollisuus toki iloitsee tämän hetken kasvusta. Roolistaan järjestö ei tietenkään luovu. Valtion pitää kasvattaa tutkimusmenoja, erityisesti yritysvetoisiin hankkeisiin. Tekesiltä viety 200 miljoonaa euroa pitää palauttaa. Eivätkä palkat saa syksyllä alkavissa työmarkkinaneuvotteluissa nousta.

Teknologiateollisuuden viimeisin talousnäkymäraportti löytyy järjestön sivuilta pdf-muodossa.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template