JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Liikevaihdot kasvavat ja tilauskannat paisuvat. Teknologiateollisuudessa menee nyt varsin lujaa. Toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii kuitenkin valtiolta lisää rahaa tutkimukseen. - Tarvitaan investointeja, jotta kasvu voisi jatkua myös jatkossa, Turunen sanoo.

Vuosien laman jälkeen teknologiayritykset ovat kasvu-uralla. Tai ainakin osa on. - Joka viides yritys on edelleen tappiollinen. Joka toisella kannattavuus on heikkoa ja vain joka neljäs toimii kannattavasti, Turunen esitteli.

Miksi näin on? Miksi kaikilla ei mene lujaa, kun markkinatilanne selvästi mahdollistaa kovankin kasvun? Turusen mukaan yritykset erottuvat nyt sen mukaan, ovatko ne päässeet vauhtiin uudistumisessa.

Ja miten pitää uudistua? Turusen mukaan kyse on siitä, miten yritykset alkavat hyödyntää digitalisaatiota.

Digitalisaatio onkin johtajien ja poliitikkojen lempisana. Kesällä Porin SuomiAreenassa jokainen silmäätekevä esitti digitalisaation voimaksi, jolla suomalaisyritykset nousevat. Samalla on ikävä kyllä niin, ettei digitalisaatiosta ole sanottu oikein mitään kovin relevanttia pitkään aikaan. Poliitikon suussa sekin termi muuttuu vain banaaliksi.

Turunen muistutti tänään adjutantteineen useaan kertaan, että Teknologiateollisuus toki iloitsee tämän hetken kasvusta. Roolistaan järjestö ei tietenkään luovu. Valtion pitää kasvattaa tutkimusmenoja, erityisesti yritysvetoisiin hankkeisiin. Tekesiltä viety 200 miljoonaa euroa pitää palauttaa. Eivätkä palkat saa syksyllä alkavissa työmarkkinaneuvotteluissa nousta.

Teknologiateollisuuden viimeisin talousnäkymäraportti löytyy järjestön sivuilta pdf-muodossa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template