JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Liikevaihdot kasvavat ja tilauskannat paisuvat. Teknologiateollisuudessa menee nyt varsin lujaa. Toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii kuitenkin valtiolta lisää rahaa tutkimukseen. - Tarvitaan investointeja, jotta kasvu voisi jatkua myös jatkossa, Turunen sanoo.

Vuosien laman jälkeen teknologiayritykset ovat kasvu-uralla. Tai ainakin osa on. - Joka viides yritys on edelleen tappiollinen. Joka toisella kannattavuus on heikkoa ja vain joka neljäs toimii kannattavasti, Turunen esitteli.

Miksi näin on? Miksi kaikilla ei mene lujaa, kun markkinatilanne selvästi mahdollistaa kovankin kasvun? Turusen mukaan yritykset erottuvat nyt sen mukaan, ovatko ne päässeet vauhtiin uudistumisessa.

Ja miten pitää uudistua? Turusen mukaan kyse on siitä, miten yritykset alkavat hyödyntää digitalisaatiota.

Digitalisaatio onkin johtajien ja poliitikkojen lempisana. Kesällä Porin SuomiAreenassa jokainen silmäätekevä esitti digitalisaation voimaksi, jolla suomalaisyritykset nousevat. Samalla on ikävä kyllä niin, ettei digitalisaatiosta ole sanottu oikein mitään kovin relevanttia pitkään aikaan. Poliitikon suussa sekin termi muuttuu vain banaaliksi.

Turunen muistutti tänään adjutantteineen useaan kertaan, että Teknologiateollisuus toki iloitsee tämän hetken kasvusta. Roolistaan järjestö ei tietenkään luovu. Valtion pitää kasvattaa tutkimusmenoja, erityisesti yritysvetoisiin hankkeisiin. Tekesiltä viety 200 miljoonaa euroa pitää palauttaa. Eivätkä palkat saa syksyllä alkavissa työmarkkinaneuvotteluissa nousta.

Teknologiateollisuuden viimeisin talousnäkymäraportti löytyy järjestön sivuilta pdf-muodossa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
23hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template