JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Liikevaihdot kasvavat ja tilauskannat paisuvat. Teknologiateollisuudessa menee nyt varsin lujaa. Toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii kuitenkin valtiolta lisää rahaa tutkimukseen. - Tarvitaan investointeja, jotta kasvu voisi jatkua myös jatkossa, Turunen sanoo.

Vuosien laman jälkeen teknologiayritykset ovat kasvu-uralla. Tai ainakin osa on. - Joka viides yritys on edelleen tappiollinen. Joka toisella kannattavuus on heikkoa ja vain joka neljäs toimii kannattavasti, Turunen esitteli.

Miksi näin on? Miksi kaikilla ei mene lujaa, kun markkinatilanne selvästi mahdollistaa kovankin kasvun? Turusen mukaan yritykset erottuvat nyt sen mukaan, ovatko ne päässeet vauhtiin uudistumisessa.

Ja miten pitää uudistua? Turusen mukaan kyse on siitä, miten yritykset alkavat hyödyntää digitalisaatiota.

Digitalisaatio onkin johtajien ja poliitikkojen lempisana. Kesällä Porin SuomiAreenassa jokainen silmäätekevä esitti digitalisaation voimaksi, jolla suomalaisyritykset nousevat. Samalla on ikävä kyllä niin, ettei digitalisaatiosta ole sanottu oikein mitään kovin relevanttia pitkään aikaan. Poliitikon suussa sekin termi muuttuu vain banaaliksi.

Turunen muistutti tänään adjutantteineen useaan kertaan, että Teknologiateollisuus toki iloitsee tämän hetken kasvusta. Roolistaan järjestö ei tietenkään luovu. Valtion pitää kasvattaa tutkimusmenoja, erityisesti yritysvetoisiin hankkeisiin. Tekesiltä viety 200 miljoonaa euroa pitää palauttaa. Eivätkä palkat saa syksyllä alkavissa työmarkkinaneuvotteluissa nousta.

Teknologiateollisuuden viimeisin talousnäkymäraportti löytyy järjestön sivuilta pdf-muodossa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template