JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime kuukausien maailmanlaajuiset, mittavat kyberiskut ovat konkreettinen osoitus kyberuhkien ja niiden aiheuttamien liiketoimintavaikutusten lisääntymisestä. Accenture Securityyn kuuluvan iDefensen tuore Cyber Threatscape 2017 -raportti ennakoi kyberrikollisuuden entisestään loppuvuodesta lisääntyvän etenkin kohtuuhintaisten, muokattavissa olevien ja helppokäyttöisten työkalujen sekä menetelmien runsaan tarjonnan vuoksi.

- Vuoden 2017 ensimmäiset kuusi kuukautta olivat kiristysohjelmien kehittymisen aikaa. Ohjelmat tuottivat yhä enemmän virusmuunnelmia, joita kyberrikolliset ja mahdolliset valtion tukemat toimijat levittivät. Kyberturvallisuustiimit kaikilla toimialoilla joutuvat työskentelemään lähikuukausina lujemmin kuin koskaan aikaisemmin suojellakseen organisaatioidensa järjestelmiä, sanoo Accenture Suomen tietoturvajohtaja Yacine Zaitri.

Threatscape-raportissa nousi esiin esimerkiksi ns. käänteiset huijaustaktiikat. Niissä rikolliset hyödyntävät analysoinnin estävää koodia, piilokirjoitusta sekä laajennettavia komento- ja ohjauspalvelimia, joita käytetään varastetun datan salaamiseen.

Myös tietojenkalastelukampanjat  ovat kehittyneet. Kyberrikolliset hyödyntävät edelleen tuttuja houkuttelukeinoja: sähköpostien otsikkorivillä mainitaan lasku, tuotteen toimitus, pankkisiirto tai unohtunut maksu. Kiristysohjelmat ovat kuitenkin syrjäyttämässä pankkitroijalaiset yhtenä yleisimmistä haittaohjelmamuodoista, joita tietojenkalastelussa käytetään.

Raportissa uskotaan, että valtion tukemien toimijoiden vakoilun ja häirinnän uskotaan lisääntyvän. Tavoitteena voi olla esimerkiksi strategisesti merkittävien tietojen hankkiminen tai taloudellisten pakotteiden, sotilaallisten toimenpiteiden, uskonnollisten konfliktien tai muun geopoliittisen toiminnan käynnistäminen.

Bitcoin jatkaa kyberrikollisten suosikkivaluuttana, mutta transaktioiden salaamisen tarve pakottaa kyberrikolliset joko kehittämään ja hyödyntämään bitcoin-rahanpesutekniikoita tai ottamaan käyttöön vaihtoehtoisia kybervaluuttoja.

Rikollisille on myös yhä enemmän tarjolla hajautettujen palvelunestohyökkäysten vuokrauspalveluita. Accenturen mukaan on syntynyt kukoistava bottiverkkoekosysteemi, minkä seurauksena kyberrikolliset pääsevät entistä helpommin käsiksi edullisiin ja tehokkaisiin hajautetun palveluneston vuokraustyökaluihin ja -palveluihin.

Threatscape 2017 -raporttiin voi tutustua täällä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template